Ристић најавио враћање новца за мобилну болницу

Власник компаније “Балкан Глобал” Славен Ристић изјавио је да ће у наредних дан или два на рачуну Института за јавно здравство бити комплетан износ од 4,2 милиона КМ за покретну болницу, те навео да је због свега што се дешавало у вези са овим случајем претрпио огромну финансијску и моралну штету.

Република Српска 18.06.2020 | 22:32
Ристић најавио враћање новца за мобилну болницу

Ристић је нагласио да ова компанија тренутно тражи купца за мобилну болницу и комплетну опрему која је на срећу неотпакована.

– Има много жаришта у свијету којима је потребна оваква болница и очекујемо да ћемо у најкраћем периоду продати болницу и санирати своју штету – рекао је Ристић за РТРС.

Говорећи о томе како је уопште дошло до набавке болнице, Ристић је навео да је прије преузимања Ремонтног завода “Братунац” радио у Уједињеним нацијама, гдје је стекао добра познанства у безбједносном сектору, проводећи вријеме по Африци, Блиском истоку, Њемачкој и многим другим земљама.

– Посљедњих година смо Технички завод “Братунац” подигли на завидан ниво, то је постала препознатљива компанија у свијету. Та компанија је прије нас дуговала 20 милиона КМ, што смо брзо вратили без отпуштања радника. Кроз сва та дешавања стекао сам добра познанства како са властима у Српској, тако и са опозицијом, и трудио сам се да будем од користи, прије свега овом народу – подсјетио је Ристић.

Он је додао да је његова дужност била да реагује на сваку кризу која је погађала његов народ, па је тако било и са пандемијом вируса корона, која је задесила цијели свијет, доносила хиљаде мртвих сваког дана и панику.

– Под притиском свих тих слика, премијер Српске Радован Вишковић, који је мој лични пријатељ, познавајући нашу компанију и капацитете, знајући гдје све радимо, послао нам је упит да ли можемо да испоручимо контејнере које производимо у компанији “Елвако” у Бијељини – рекао је Ристић.

Према његовим ријечима, компанија је тада имала 50 контејнера који су били спремни за испоруку за њемачке војне снаге, али је било логично да те контејнере преусмјере за потребе Републике Српске.

Након тога, додао је Ристић, Влада Републике Српске им је послала упит да ли могу још нешто да набаве од медицинске опреме, јер је, како наводи, у том тренутку из Европске уније било немогуће набавити и фластер.

– Од партнерске компаније са којом сарађујемо добили смо конкретну понуду за мобилну болницу, која је вишенамјенска, а која је била спремна за испоруку Вијетнаму. Узели смо понуду, која није била класична комерцијална понуда, јер те болнице, такозвани шатори, на тржишту коштају између 9,5 и 12 милиона евра, а нама је била доступна за 4,2 милиона КМ – подсјетио је Ристић.

Након што су информисали Владу и Републички штаб за кризне ситуације, тврди Ристић, донесена је одлука о куповини.

Он је додао да је компанија себи поставила рок од 12 дана, јер је тај рок понудио добављач, али да набавка овакве болнице у нормалним условима траје од шест мјесеци до двије године.

– Ми нисмо размишљали о сагласностима сасвим свјесни да администрација у оваквим ситуацијама не смије да буде проблем, јер овдје спасавамо народ. Вријеме је показало другачије – напоменуо је Ристић.

Ристић је рекао да су у најкраћем периоду организовали авионе, да је болница почела да пристиже, те да су се обратили Агенцији за лијекове БиХ за савјет како да добију сагласност да би могли да царине робу и монтирају болницу.

– Агенција нас је упутила на добављача, од којег морамо да добавимо сву документацију за све и један медицински производ. То су били фајлови од 30,40 докумената, које је требало прибавити из Италије, која је била епицентар кризе и то је било немогуће добити у тако кратком року – нагласио је Ристић.

Према његовим ријечима, компанија је тражила да им се омогући да царине робу, а да они у року од 90 дана доставе сву потребну документацију, али да нису наишли на разумијевање.

Он је додао да су свјетлосне године између њега и људи који га оптужују, истичући да ово није равноправна борба, јер се како је навео, он бори за народ, а они за власт.

Ристић је додао и да након овог појављивања у јавности више неће говорити о овој теми, већ ће препустити то питање правницима, који ће доказе износити пред судом.

Ристић је додао да су појединци који су се сликали поред 20 одсто објекта у Залужанима обманули јавност, јер су то представљали као готов објекат плаћен више од четири милиона КМ.

– А то што је приказано било је једино што смо могли да изузмемо из царинских складишта у том моменту, јер сагласност за медицинску опрему нисмо имали и већ смо били у царинском прекршај – нагласио је Ристић, додајући да има све документе о поријеклу свега што је требало да буде инсталирано у мобилној болници.

Ристић тврди да су, нажалост, наишли на административан зид, након чега су радо пристали на раскид уговора за набавку болнице.

– Ми смо као компанија платили 200.000 евра за четири авионска лета који су довозили опрему и имамо све фактуре за то. Успјех је у том тренутку био да добијемо те чартер летове и за то смо покренули све своје везе – тврди Ристић.

Ристић је нагласио и да су респиратори који су набављени у оквиру акције “Респиратор за Српску” допремљени у Бањалуку и да ће врло брзо бити достављени на одредишта.

– Након што смо у рекордном року прикупили 1,5 милиона КМ, кренули смо у набавку и тада смо имали понуде од 2.000 до 200.000 долара по респиратору. Након што нас је струка упутила каква нам опрема треба, наручили смо респираторе из руске државне компаније која производи респираторе, који ће нам служити наредних 30 година – навео је Ристић.

Он је додао да је цијена по респиратору око 22.000 евра.

– Обећали су нам да смо на листи приоритета и испунили су своје обећање, ми смо први који су добили те респираторе. Респиратори су били пет дана на царињењу, иако је Црвени крст Српске као непрофитна организација купац тих респиратора, али стигли су у Српску – рекао је Ристић.

Он је додао да је њему лично и његовој компанији нанесена штета на много начина, а један је и нарушавање угледа на међународној сцени, али да би поново урадио све да помогне свом народу у најтежем тренутку.

(Срна)

Коментари / 96

Оставите коментар
Name

Мали Милин

18.06.2020 20:47

Причааш приче Ристићу,,а паре ћеш вратити кад их теби донесе онај ко их је и узео

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмисмени

18.06.2020 21:15

Гледај му позе, гледај гладних очију ... а продаје финоћу и родољубље Та сорта ми личи на оне лешинаре

Name

Гојко

18.06.2020 21:19

Паре су враћене и шта сад хоћете?! Шта ћете сад да паламудите?

Name

Ре Мали Милин

18.06.2020 21:26

Бојим се да не оде у минус

Name

МИКО И ЛАЗО

18.06.2020 21:33

ПА ДРУЖЕ, КАДА ЈЕ СВЕ ЧИСТО, КАКО РЕЧЕ, ЗАШТО ЈЕ ВЛАДА РАСКИНУЛА УГОВОР. НЕМА ТОГ ПРИТИСКА, АКО ЈЕ ПОСАО ЧИСТ, КОЈИ МОЖЕ ДА ПОНИШТИ ЈЕДАН УГОВОР. ПОНИШТЕЊЕМ УГОВОРА ВЛАДА ЈЕ САМА ПРИЗНАЛА ДА НЕШТО СМРДИ. ДА НЕ БИ ЗАВРШИЛИ У ЗАТВОРУ (ШТО ИХ ИНАЧЕ ЧЕКА) БРЖЕ БОЛЕЈ СУ РАСКИНУЛИ УГОВОР. ЗАШТО ТИ ПРИСТАЈЕШ НА ПОНИШТЕЊЕ УГОВОРА. ЗАШТО ГА НИСИ ИСПОШТОВАО

Name

плацање

18.06.2020 21:38

Реце да их је вец уплатио и да треба да легну на рацуне владе наредних дана.Казе и да це он сносити троскове транспорта и друге који су насттали.

Name

Реално

18.06.2020 21:41

Налупа се и Ристић свакојаких глупости. Наводно није било могуће увести ни фластер а туристичка агенција прије њега увезла десетине респиратора. Него мајсторе за манипулације, посоли кад лажес. А шаторе продај Цици Глобусу. И не заборави, ко с Додиком тикве сади о главу му се лупају.

Name

Милко

18.06.2020 21:59

Нисмо вјеверице па да пригутамо ове глупости. Робија је једини прави пут за овакве работе.

Name

МИЛИН МАЛИ

19.06.2020 00:13

ПОЛАКО С ПЉУВАЊЕМ. УЗМИ ТИ ТУ ПРОПАЛУ ФИРМУ У БРАТУНЦУ ПА НАПРАВИ НЕСТО. ЗНАМ ДА ЈЕ ТЕСКО СТАЊЕ. АЛИ ПЉУВАЊА ПО ЉУДИМА НЕМА.

Name

ГЛУПОСТИ Б. ЛУКА

19.06.2020 05:28

ШТО СЕ ЈАДАН БРУКАШ. ФАЦА ТИ НЕ ГОВОРИ БАШ ТАКО. ТАКО ТИ ЈЕ КАД СЕ СА ЂАВОЛОМ УДРУЖИШ И САМ ПОСТАЈЕШ ЂАВО. НИЈЕ МИ ЈЕДНО ЈАСНО ШТА ЛУПАШ ЈАДАН КАКО ЋЕШ ВРАТИТИ ПАРЕ КОЈЕ ГАРАНТУЈЕМ ДА ТИ НИСУ НИ ДАЛИ. КАД ИХ ОНАЈ КО ИХ ЈЕ УЗЕО ДОНЕСЕ ТЕБИ ОНДА ЋЕШ ИХ И ТИ ВРАТИТИ. НИЈЕ ОВДЈЕ ВИШЕ НИКО ЛУД. МА ЉУДИ ПОКРАЛИ СВЕ ШТО СЕ МОГЛО ПОКРАСТИ И СА ПОКРИЋЕМ И БЕЗ ПОКРИЋА.

Name

Директ

19.06.2020 05:31

Гојко, сада чекамо правосудни епилог ове приче, с обзиром да овдје има елемената кривичног дјела.

Name

Директ

19.06.2020 05:35

МИКО И ЛАЗО, чим је раскинуо уговор, можеш мислити колико је чист (мислим на уговор).

Name

Клузо

19.06.2020 06:03

Чисто сумњам да ће паре вратити,могу лагати колико год хоће.Траг пара се може провјерити веома лако мислим у регистру ЦБ БиХ, мора проћи трансакција.Ја бих провјерио и да ли је прошла прва уплата како рекоше од 2 000 000

Name

Ре Гојко

19.06.2020 06:16

Ако неко изврши пљачку,без обзира што је вратио паре он мора да одговара,знаш ти то Гојко,али шта ћеш,плаћен си да правдаш газде

Name

Ненад

19.06.2020 07:25

Бизмисмени - Погледас ли се ти некад у огледало?

Name

ЗА ГОЈКА

19.06.2020 07:29

ХОЋЕМО ДА ИДУ У ЗАТВОР ОНИ КОЈИ ПАЛАМУДЕ КАКО ТИ КАЖЕШ, НЕМА ТУ ПАРЕ СУ ВРАЋЕЊЕ ВЕЋ КО ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА СВЕ ТО. ОНОЛИКА ПАЛАМУДЈЕЊА НА СКУПШТИНИ И ОНАКА ДРСКА ПОНАШАЊА, ОНЕ ИЗЈАВЕ ВИШКОВИЋА И ОСТАЛИХ СВЕ САМА БРУКА И СРАМОТА. ПОГЛЕДАЈ МУ САМО ФАЦУ ЈАДАН ТИ ЈЕ ОН НА ШТА ЈЕ СВЕ ПРИСТАО. ДРУГ ДРУГА И У ВОЈСЦИ НАЂЕ.

Name

ре Гојко

19.06.2020 09:40

Јел' Гоја јел се ти то зајебаваш или си пуко? Ако се зајебаваш , опроштено ти је...ал' ако озбиљно мислиш...иди код психијатра док није касно....

Name

Мали Милин

19.06.2020 10:38

па лепо човјек каже да су паре већ уплаћене,не знам зашто тако уопште коментаришеш, бар је таке ствари лако провјерити

Name

Сдс

19.06.2020 17:24

Најбоље га је васковиц описао: примитивна провинцијска варалица

Name

Хебо Те

18.06.2020 20:47

Па ово Дзејмс Бонд, ха ха....

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

18.06.2020 21:35

Господин цовјек.

Name

Директ

19.06.2020 05:38

Славен Корона

Name

Ре гојко

19.06.2020 05:47

По овом принципу рада сви ми треба да покусамо помоци дрзави и народу на овај нацин.... узмемо паре авансно ... ако нико не пита око посла... ми паре узели и подијелили.... ако нас неко ухвати... ми као љути... ево вам васе паре... јебале вас оне....ЦУЈ ВРАТИО ПАРЕ... ГДЈЕ ТО ИМА... НОВАЦ И НИЈЕ БИО ЊЕГОВ... А СТА СА ЗАТВОРОМ ...СА ПОКУСАЈЕМ КРАДЈЕ...

Name

Баја

19.06.2020 12:20

Гојко, брзо код Милана Новаковића ако може да те преко реда прими.

Name

СССС

19.06.2020 16:01

Зар има овако лијепих и углађених типова у РС? Збиља одакле је овај лик конкретно? Братунац?

Name

САТОР ?

18.06.2020 20:50

ИДИ И ТИ И ТВОЈ САТОР У персун !

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Сатор

19.06.2020 10:42

Па сто цовјека оптузујете за несто сто уопсте нијењегово. Фино цовјек реце да је он само увозник

Name

Директ

19.06.2020 10:47

Само увозник (само толико). :)))

Name

Роб

18.06.2020 20:52

Лако је бити бизнисмен док гулее дрзаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елиминатор

18.06.2020 23:38

Која је ово лопуза од цовјека овај Ристиц тзв бизнисмен.

Name

Елиминатор

18.06.2020 20:56

Драго ми је сто је коначно неко транспарентно објаснио шта и како Жао ми је што га сад развлаче по модијима а нешто не видим да је неко од ових осталих неком нешто помогао у животу. Иово је Господин један кроз један

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2020 21:33

Ти ниси сигурно господин већ једна одвратна ботина.

Name

Култура

18.06.2020 21:37

Гледао сам га вецерас у емисији. На страну она прица о хуманитарним акцијама и помагању становниству, која ми је претјерано хвалисање. АлИ цовјек је изузетно културан и господин.

Name

Директ

19.06.2020 05:43

Помогао је себи, преко веза са Вишковићем, да прибави милионе КМ на људској невољи. Срећом, није му успјела пљачка, а надам се и да ће надлежне институције унутрашњих послова истражити овај случај.

Name

Ре

19.06.2020 05:44

Полуписмена ботина, није лако замјенити "е" и "о" на тастатури, елементарно незнање , као да је писао Ристић лично Ха,Ха Ха

Name

Директ

19.06.2020 05:46

Култура, и Јоца Амстердам је културан лопов, као и пљачкаши дијаманата из мафијашке групе Пинк Пантери. :)))

Name

Подрска

19.06.2020 10:44

подрска за господина Ристица

Name

Директ

19.06.2020 10:50

Подршка у чему? У криминалу?

Name

Братунцанин

18.06.2020 21:01

Сто се тице Ристица све похвале цовјек ОК и на мјесту...само има велику ману сто много вјерује исквареним људима нпр.као Недељку Младјеновицу и Петку Ранкицу зивим пијавицама Братунца...мани се тих манипулатора и паразита..волио бих да ова порука додје лицно до њега јер назалост увјерице се кад тад у моје наводе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар за себе

18.06.2020 21:16

Води га кући

Name

Директ

19.06.2020 05:48

Чим се он дружи са таквима, од мноштва поштеног свијета, ни он није ништа бољи од дотичних. С ким си, такав си.

Name

ре Директ

19.06.2020 11:44

Рекао је синоц да се друзи и да је у добрим односима и са Саровицwм и Мектицем.

Name

Хаппy Енд

18.06.2020 21:06

И посто су се краљ икраљица ослободили зле вјестице зивјели су јос дуго, дуго у свом дворцу окрузеним цвијецем..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2020 21:16

Све тако!

Name

Док Холидеј

18.06.2020 21:24

ПА УПРАВУ ЈЕ ОГРОМНА ШТЕТА 4,2 МИЛ. ОДЕШЕ МУ ИЗ ЏЕПА КО ПОДЛЕД.

Name

Анонимна

18.06.2020 21:32

Хахахаха

Name

Директ

19.06.2020 05:52

Док Холидеј, украдоше му наше паре. :)))

Name

Директ

19.06.2020 05:52

Док Холидеј, отеше му наше паре. :)))

Name

Ј.В.маму

18.06.2020 21:12

Пржење у ладну воду. Какву штету ти имаш, врати паре лопино пијунсја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.06.2020 11:44

Платио је троскове транспорта и раднике за монтазу и демонтазу.

Name

Душан

18.06.2020 21:16

Шта је сад јел влада набављала респираторе или Црвени крст РС??????Није маја клела сина што се коцко веч сшто се вадио....Ал улетила је СИПА ...видити че мо шта је у ствари.....кретање новца све показује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

18.06.2020 21:18

Нај јаце је ово на крају, поново би урадио све исто да помогне свом народу. Земљаце и ја би , да ми од 4.5 милона остане макар 10 посто , за мене неби било бољег народа од насег, ха ха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцк

18.06.2020 21:26

Ма да. Чупава прича!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само тетки лек да однесем

18.06.2020 21:27

Не треба пуно памети да се прозре кроз Ристићеву мутљавину на РТРС. Што није дошао на БН у емисију са Станивуковићем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станивуковиц

19.06.2020 10:47

па сто њега Драскиц не позове на дуел ако је толико сигуран у то сто тврди?

Name

Митровиц

18.06.2020 21:45

Ристицу исплацуј плате на вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Митровиц

19.06.2020 10:46

Како ти знас ста он ради и да ли исплацује или не

Name

вецко76

18.06.2020 21:47

А РТРС одмах ставио Ристића у Печат ,као да докажу да није било малверзације.Не могу вјеровати да неко може мислити да је све било чисто око шатора. Продај шатор Спееду у БЛ ,он прави свадбе и сахране а СНСД-у је свакако. Баш це ти Ристицу наћи неког да продас неком шатор, па нема СНСДа свагдје како ти мислиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

18.06.2020 22:31

ево и ја мислим да је овај Ристић преварант... то је мој лични атав6и увјерење јер нема логике ништа ни прије ове приче ни сад са овим што оправдава.. значииии превара тешка и опозиција баш зато треба да служи да доводи у ред неке ствари.. а не само да кука и да гади живот свима... баланс треба иначе се обогатише преко ноћи, немају ови наши капиталисти мјеру а користе сваки тренутак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иииииии

18.06.2020 22:47

Ста би послије, мислим послије короне..јел стигосе бар респиратори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

респиратори

19.06.2020 10:45

стигли само наса власт поново не дозвољава да неко усинг несто добро Вјероватно се нису уградили И у њих

Name

Гастарбеитер

18.06.2020 22:51

Ристицу друже мој сад си научио лекцију за свагда И макни руке од тог народа односно те багре. Ја сам то осетио на својој кожи за време поплава 2014.Тада су кмецали и кукали када сам о свом трошку платио три камиона да превезу помоћ коју сам/смо прикупили и купили у Немачкој, нешто је била донација Нијемаца а велики дио смо купили ми градјани РС у Њемацкој. И шта је било на крају, оптузиван сам /смо да смо на крају профитирали. Више од мене нико никада доле неће добити цент И могу сви помријет И нек се кољу око власти и позиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

План није успео,

19.06.2020 02:53

Лопови се прилицно упласили,за старе цеви и крпе ! Машно зарачунано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихо

19.06.2020 03:11

Ево најезио сам се од његове доброте. Ко Мајка Терезија је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

19.06.2020 04:07

Па каф вреде 9 до 12 милиона €на трзисту,а ти имас везе онда продај и то си милионер!Е ристицу не закопцавам се ја од позади,олади мало са лазима и бриге за свој народ!Ти си ипак само ситни сверцер орузја које продајес африцким племенима да се убијају!Да си цовјек радио би неки постен посо!И не сери висе сверцеру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

19.06.2020 04:33

цекај болан док цовек узме бар камате да није дјаба радијо вратице није бег циција

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

19.06.2020 04:53

Ристићу не секирај, продаћеш ти то лако. То је тражена роба, свадбе, рођендани....., а и Вишко само окрене један број, позове пријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕМИР КУСТУРИЦА:

19.06.2020 05:21

КУМ 6

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб ин

19.06.2020 05:21

Добар неки човјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.06.2020 10:53

Добро покушао да нам ували. :)))

Name

Оооо

19.06.2020 05:27

Оће ли остати Вишковић ев пријатељ и када падне влада па се радован небуде ништа питао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.06.2020 05:28

Сачувај нас Боже његове помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

19.06.2020 05:56

Мултифункционални сатор мозе бити шта год позелис, само пустис масти на вољу, али га морас смонтират... Мене само занима колико морас бити глуп да узмеш паре авансно са милионском разликом у цијени, додје ти тај сатор и ниси у стању да све снаге усмјерис на монтазу јбнг сатора како би испунио Уговор... Ето то мени није јасно.... Или да по 2 мјесеца тразис фирму која ти мозе обезбједити увоз опреме коју си купио не знајуци да има генерални заступник тог произвођача у БиХ... Ето то мени само није јасно... Јавашлук и код лоповлука јер тузиоци први изгледа једва основне заврсили па им странке купиле дипломе јер су имали примјерно владање и просјек оцијена 3...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН

19.06.2020 05:57

РИСТИЋУ ,БОЛНИЦУ СИ ПЛАТИО 1.3 МИЛИОНА.ПОСТОЈИ ДОКУМЕНТАЦИЈА ГДЕ СИ ЈЕ ЦАРИНИО,НЕКА СЕ ЈАВИ СПЕДИЦИЈА ИЗ БРЧКОГ И КАЗЕ КОЛИКО ЈЕ КОСТАЛА БОЛНИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

19.06.2020 06:19

Све се претргосе купци те назови болнице. Срам вас било све ста радите овом затуцаном пуку. Мозда сте у праву јер многи борци су се продали дјаволу а камоли дезертери на залост тако је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузба

19.06.2020 06:19

Овај ће још и тужити сто нас је преварио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

селим

19.06.2020 07:09

Стварно штета шатора. Могли су за свадбе и друге феште. Још боље за предизборне скупове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Селим

19.06.2020 10:26

Одмах се види да си ти интелектуални капацитет , требало је смислити овакав коментар .

Name

Директ

19.06.2020 10:55

Шатор ће врло могуће, да буде искориштен у изнајмљивање за свадбе и друге свечаности. :)))

Name

Обрад

19.06.2020 07:15

Ристиц је велики цовјек и хуманиста,изгледа да само не ваља Станивуковицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре обрадина

19.06.2020 07:46

Е мој обраде бас си труба ботовска

Name

Конобар

19.06.2020 07:16

Природни господин,свака му цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре конобар

19.06.2020 07:45

Такве ти слузис по биртијима па ти марку оставр баксиса,за тебе је свако ко ту марку остави господин.

Name

Мики

19.06.2020 07:34

Паре никад неце бити врацена, паре су подјијељене на пола пла њему а пола пословном лопову. То је само за јавност да це паре бити врацена. Лопов кад несто украде он не враца док га не ухвате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

19.06.2020 07:35

Како ја видим њему је добро испало. Сад може ту болницу од 1,3 милиона умјесто нама за 4,2 продати Вијетнаму за 9. Или можда не може ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.06.2020 07:37

Ону саторцину ви називате покретном болницом, ту бих и свиње поцркале а камоли људи, све вас треба у цузу позатворат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Респиратори 1,5 Мил=50ком

19.06.2020 07:42

Ако сам добро чуо синоћ у гостовању на ртрс он је изјавио да су скупили средства и купили 50 респиратора за 1,7 мил или тако нешто... Па зашто онда он није узео 150 за 6 мил а не ови наши за 15 мил... 136 ком.. Ми смо праве овце и то слијепе.. И коментар да је он господин... Па свако би био господин да заради 2-3мил годишње и као хуманиста кад да 50 000 хиљада.. Толико њихов годишњи кошта...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД

19.06.2020 09:27

ДОБАР ЈЕ ЧОВЈЕК ОВАЈ РИСТИЋ, ДОБАР ЈЕ БОГ ШТО ГА ДРЖИ. ПОГЛЕДАЈ МУ САМО ТУ ФАЦУ ПОКВАРЕНУ

Name

Миркан

19.06.2020 09:34

Бојим се да смо остали и без пара и без шатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

данијела

19.06.2020 09:42

Цуј овог Гојка ста паламудите пказе паре су врацене ста оцете,па мај..не један ти оправдавас њихове малвераризације ,сто је неко покренуо ово питање, цуј втратио па гдје ту одговорнсот ,ти си изгледа 1 од њих млиион...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

19.06.2020 10:14

Друже не брини можеш је поново продати у Вијетнам и добар си 8 милиона. Сад када у Вијетнаму виде како шатор лијепо изгледа можда добијеш и цијелих 20 милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.06.2020 11:04

То је шатор, попут оних са Алибабе, с тим да и они шатори са Алибабе изгледају боље и знатно су јефтинији од овог основног шатора из доба ЈНА.

Name

Ре Директ

19.06.2020 12:17

ето нека ти знас какав је сатор И какви су ови са аилбабе

Name

Рамбо

19.06.2020 10:53

Кад си толика поштењачина,што ти и твој друг вишеструко рањавани продадоште наше оружје у Африку?Немогу никако прежалити очев пиштољ што предах,зато што бих морао платити преко 300 км да га препишем,хоштаплери бјелосвјетски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ рамбо

19.06.2020 12:19

па сто га предате толики родољубе Зао ти било 300км дати да ти остане пистољ од оца И ти некога прозивас

Name

Рамбо

19.06.2020 12:45

Зато кретену што кад сам ишао у рат нико није тражио да полажем испит за руковање оружјем!

ОДГОВОРИТЕ