Америка поздравила постигнути договор о Мостару

"Град Мостар и цијела Босна и Херцеговина значајно ће профитирати од овог напретка. Предсједник СДА Бакир Изетбеговић и предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић показали су лидерство и политичку храброст у настојању за неопходним компромисом", наводи се у саопштењу које је данас објавило Министарство спољних послова Сједињених Америчких Држава (Стате Департмент).

Босна и Херцеговина 18.06.2020 | 16:28
Америка поздравила постигнути договор о Мостару

 Сједињене Америчке Државе поздравиле су јучерашњи договор између СДА и ХДЗ-а у БиХ да обнове право Мостараца на избор локалне власти и окончају застој у провођењу локалних избора, који траје 12 година.

Сједињене Америчке Државе, наводи се, поздрављају, такође, напоран рад локалних одбора двију странака и дух сарадње у којој су приступили преговорима.

"Компромис постигнут преговарањем је основна карактеристика успјешне демократије. Надамо се да ће достигнуће бити прва међу многим акцијама за оснаживање грађана Босне и Херцеговине док земља напредује на путу ка евроатлантским интеграцијама", истакли су из Стате Департмента.

Сједињене Америчке Државе, наводи се на крају, радују су "учествовању у напорима за проматрање избора у Мостару ове јесени и славе неотуђиво право људи да бирају своје вође".

Подсјетимо, и Ериц Нелсон, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини, поздравио је споразум који је потписан у Мостару.

“Сједињене Америчке Државе поздрављају данашњи споразум који је окончао блокаду за одржавање избора у Мостару након 12 година”, рекао је Нелсон.

(Агенције)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нос

18.06.2020 15:19

Америка ће остати без носа, јер га свугдје тура

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

18.06.2020 15:24

Они су и притиснули УЗП овце пријатеље наśег Доде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

18.06.2020 21:22

Нека они то поздрављају а како це да ријесе корону код себе у свом двористу?Да сам на њиховом мјесту мени би несто забољело за тај мостар битније бих ми било да ријесим корону.

ОДГОВОРИТЕ