Бинго наставља пружати подршку домаћим произвођачима

С циљем подршке домаћим пољопривредницима и ове године као и у претходним годинама Бинго као највећи домаћи ланац трговина покренуо је иницијативу ширења и јачања сарадње са домаћим произвођачима воћа и поврћа. У јулу 2019. године Бинго је успоставио још један модерни дистрибутивни центар за откуп воћа и поврћа у Козарској Дубици. Хладњача има капацитет од 12 000 тона и још током 2019. године Бинго је договорио сарадњу са дубичким воћарима.

Босна и Херцеговина 18.06.2020 | 13:21
Бинго наставља пружати подршку домаћим произвођачима

Овдје се ради само о једном дијелу Босне и Херцеговине у којем Бинго врши откуп пољопривредних производа. Годинама постоји устаљена пракса откупа производа од пољопривредника из свих регија Босне и Херцеговине, а само током прошле године укупно је откупљено преко 18.000 тона различитих пољопривредних производа узгојених на домаћим газдинствима.

У 2020. години Бинго је наставио сарадњу са произвођачима са ових подручја и најавили су очекивања за надолазеће сезоне.

„Мисија компаније Бинго као највећег домаћег трговачког ланца је обезбиједити сигуран пласман домаћих производа пољопривредницима из свих дијелова Босне и Херцеговине, те тако учинити доступним што већи број домаћих висококвалитетних производа нашим потрошачима. Директним и индиректним откупом десетина хиљада тона воћа и поврћа осигуравамо сигурност у пласман и развој преко 100 домаћих пољопривредних произвођача.“, истакао је Един Ибрахимовић, извршни директор за бизнис операције. 

Купци могу лако препознати воће и поврће са домаћих плантажа, јер сви сезонски производи имају посебну ознаку на којој је истакнуто да се ради о воћу и поврћу са домаћих плантажа. 

Овакве праксе и визија заједничког раста са пољопривредницима се планирају развијати и у наредним годинама, те се очекује још шира мрежа домаћих добављача. Из Бинга вјерују да ће потрошачи наставити препознавати важност и пружати подршку домаћим произвођачима и пољопривреди купујући свјеже производе који успијевају у нашим крајевима и долазе директно са поља у њихове трговине. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Интергај

18.06.2020 13:51

Прескупо и због нецег лосег квалитета..С обзирором да је од домацих производја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.06.2020 14:42

За цијену не знам, док за квалитет, он је чак бољ од увоза.

Name

Јинг јанг

18.06.2020 15:22

Браво Бинго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОВРТАР

18.06.2020 16:24

Да ли може купус, млади кромпир, паприка, парадајз и остало поврће које је давно убрано, путовало неколико дана, преко разних граница, бити свјежије, здравије...од поврћа које је ДАНАС УБРАНО, УЈУТРО У ПРОДАЈИ А ВЕЋ СУТРА ЗА РУЧАК МОЖЕ БИТИ НА СТОЛУ НАШЕГ ГРАЂАНИНА? КУПУЈМО ДОМАЋЕ ПОВРЋЕ, ЈЕР ЈЕ БОЉЕ, СВЈЕЖИЈЕ СИГУРНО ЗДРАВИЈЕ ОД УВОЗНОГ, ТИМЕ ПОМАЖЕТЕ НАШЕГ ПОВРТАРА, А ОН КУПОВИНОМ РЕПРО МАТЕРИЈАЛА ПОМАЖЕ НАШЕ ПЕНЗИОНЕРЕ, ПРОСВЈЕТНЕ РАДНИКЕ, ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ, ВРТИЋЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

19.06.2020 06:45

И репроматеријал и подстицаје....само кукате а цијене вам астрономске..и скуп вам радник ето ви њему дате и да једе и пије кафу...и неце вам раде од зоре до мркле ноци..