Лоше да се љевица окреће Конаковићу а не Комшићу

“У коначници показује се да је идеја НС-а и дијела СДП-а да се љевица окупља око Конаковића а не око Комшића, била потпуно погрешна”, што је показао, како наводе из ДФ-а, и извјештај Стате Депатмента.

Босна и Херцеговина 12.06.2020 | 14:18
Лоше да се љевица окреће Конаковићу а не Комшићу

Поводом извјештаја Стате Департмента о стању вјерских слобода у којем се наводи да је бивши предсједник Скупштине Кантона Сарајево Дино Конаковић рекао у једном интервјуу да му не смета што је локална основна школа и даље именована усташким антисемитом из Другог свјетског рата који је славио Хитлера, огласио се члан Предсједништва Демократске фронте Махир Мешалић.

“Извјештај Стате Департмента посљедње је упозорење и порука странкама лијево од центра да се дистанцирају од радикално десничарске политике Елмедина Конаковића и његове тзв. странке Народ и правда”

“Поражавајуће је да су се странке лијево од центра које декларативно баштине тековине антифашизма у потпуности подредиле интересима радикално десничарске Конаковићеве странке. Очито је да тзв. бх. блок постоји тек само како би се Конаковићу омогућило заузимање најмање пола Сарајева. Тај блок не постоји нигдје друго изван Сарајева. Он не постоји у Тузли, а видимо да не постоји ни на питању Сребренице и Мостара, гдје СДП и НС воде потпуно супротне политике. Једини његов смисао јесте давање вјетра у леђа Елмедину Конаковићу и НиП-у којег Сједињене Америчке Државе виде као сигурносну пријетњу”.

“У коначници показује се да је идеја НС-а и дијела СДП-а да се љевица окупља око Конаковића а не око Комшића, била потпуно погрешна”.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ипе

12.06.2020 12:46

ви сте отисли са СДА у коалицију,Миљацка вас висе не мозе опрати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

12.06.2020 14:16

Комшић је отишао код СДА а овај је изашао из СДА. Ко је ту бољи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма пустите десница лијевица

12.06.2020 14:16

Мало удесно, улијево, систем, странке, ово, оно,.... Све је то осмисљено, ... А гдје су дјела по мјери обицног градјананина, друства у цјелини.... То нам говори висе од сваке манипулаторске ријеци било од кога, било по питању било цега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љевица

13.06.2020 13:55

Колико масте треба па да се прозре игра Сарајева. Комсиц не само да треба да представља Хрвате у БиХ он треба сада и да организује љевицу. Другим рјецима, када Бакир казе Комсицу не излази на изборе овај не излази јер зна да у том слуцају стети интересу Сарајева и да му Босњаци након тога неце дати гласове. Права љевица је мјесавина разних утицаја и није под контролом Бакира, е они су сада Хрватски екстремисти.

ОДГОВОРИТЕ