Loše da se ljevica okreće Konakoviću a ne Komšiću

“U konačnici pokazuje se da je ideja NS-a i dijela SDP-a da se ljevica okuplja oko Konakovića a ne oko Komšića, bila potpuno pogrešna”, što je pokazao, kako navode iz DF-a, i izvještaj State Depatmenta.

Bosna i Hercegovina 12.06.2020 | 14:18
Loše da se ljevica okreće Konakoviću a ne Komšiću

Povodom izvještaja State Departmenta o stanju vjerskih sloboda u kojem se navodi da je bivši predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Dino Konaković rekao u jednom intervjuu da mu ne smeta što je lokalna osnovna škola i dalje imenovana ustaškim antisemitom iz Drugog svjetskog rata koji je slavio Hitlera, oglasio se član Predsjedništva Demokratske fronte Mahir Mešalić.

“Izvještaj State Departmenta posljednje je upozorenje i poruka strankama lijevo od centra da se distanciraju od radikalno desničarske politike Elmedina Konakovića i njegove tzv. stranke Narod i pravda”

“Poražavajuće je da su se stranke lijevo od centra koje deklarativno baštine tekovine antifašizma u potpunosti podredile interesima radikalno desničarske Konakovićeve stranke. Očito je da tzv. bh. blok postoji tek samo kako bi se Konakoviću omogućilo zauzimanje najmanje pola Sarajeva. Taj blok ne postoji nigdje drugo izvan Sarajeva. On ne postoji u Tuzli, a vidimo da ne postoji ni na pitanju Srebrenice i Mostara, gdje SDP i NS vode potpuno suprotne politike. Jedini njegov smisao jeste davanje vjetra u leđa Elmedinu Konakoviću i NiP-u kojeg Sjedinjene Američke Države vide kao sigurnosnu prijetnju”.

“U konačnici pokazuje se da je ideja NS-a i dijela SDP-a da se ljevica okuplja oko Konakovića a ne oko Komšića, bila potpuno pogrešna”.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ipe

12.06.2020 12:46

vi ste otisli sa SDA u koaliciju,Miljacka vas vise ne moze oprati.

ODGOVORITE
Name

А

12.06.2020 14:16

Комшић је отишао код СДА а овај је изашао из СДА. Ко је ту бољи?

ODGOVORITE
Name

Ma pustite desnica lijevica

12.06.2020 14:16

Malo udesno, ulijevo, sistem, stranke, ovo, ono,.... Sve je to osmisljeno, ... A gdje su djela po mjeri obicnog gradjananina, drustva u cjelini.... To nam govori vise od svake manipulatorske rijeci bilo od koga, bilo po pitanju bilo cega.

ODGOVORITE
Name

Ljevica

13.06.2020 13:55

Koliko maste treba pa da se prozre igra Sarajeva. Komsic ne samo da treba da predstavlja Hrvate u BiH on treba sada i da organizuje ljevicu. Drugim rjecima, kada Bakir kaze Komsicu ne izlazi na izbore ovaj ne izlazi jer zna da u tom slucaju steti interesu Sarajeva i da mu Bosnjaci nakon toga nece dati glasove. Prava ljevica je mjesavina raznih uticaja i nije pod kontrolom Bakira, e oni su sada Hrvatski ekstremisti.

ODGOVORITE