Одборници власти бојкотовали рад локалне скупштине

Одборници опозиције из СДС, ПДП, НДП и СНС су истрајали зу томе да дође до одржавања ванредне сједнице Скупштине општине коју је, без писаног образложења, бојкотовала скупштинска већина предвођена СНСД-ом, а коју још чине два независна  одборника затим они из редова ДНС, СП, Уједињене Српске и  СДА. 

Република Српска 12.06.2020 | 12:11
Одборници власти бојкотовали рад локалне скупштине

На почетку сједнице предсједник Скупштине општине Вишеград Билал Мемишевић је констатовао да ванредној сједници присуствује седам од 21 одборника, да нема кворума и да даље не може наставити са радом.

"Недолазак одборника позиције на сједницу посебно СНСД показало се да они не воде рачуна о грађанима јер смо у дневном реду тражили да се донесе одлука о не плаћању закупнина за корштење пословног простора у вријеме вируса короне", рекао је предсједник шеф Клуба одборника СДС Бране Смиљић.

Он додаје да је предложено да се привредници ослободе и плаћања накнаде за коришћење јавних површина као обавеза плаћања комуналних такси  у износу од 10 одсто у одређеним ситуацијама.

"Истина на редовној сједници СО одборници су донијели одлуку о помоћи привредницима који нису радили у вријеме ванредног стања али само под условом да су досад измирили све обавезе према општини и републици што је смијешно јер да су они имали новац не би ни тражили помоћ", нагласио је Смиљић.

Одборник СНС Зоран Папић каже да је требало прво да се одржи ванредна па онда редовна сједница, јер је једна трећина опозиционих одборника прва то тражила, и то у року од 15 дана како Статут општине налаже,  али власт није тада имала скупштинску већину па је одгађала оба засједања.