Држављани Србије, Хрватске и Пољске могу гласати у БиХ

- Министарство иностраних послова у Савјету министара обавијестило је амбасаде Србије, Хрватске и Пољске о сагласности Савјета да њихови држављани који се налазе на привременом или трајном боравку у БиХ могу гласати у њиховим дипломатско-конзуларним представништвима.

Босна и Херцеговина 12.06.2020 | 11:57
Држављани Србије, Хрватске и Пољске могу гласати у БиХ

"Гласање грађанима Србије биће омогућено у недјељу, 21. јуна, у генералним конзулатима у Сарајеву, Тузли и Мостару, Конзулату у Дрвару, конзуларним канцеларијама са сједиштем у Требињу и Дрвару, те бирачким мјестима у Вишеграду, Добоју, Братунцу, Бијељини, Зворнику и Приједору", саопштено је данас из Министарства иностраних послова.

У саопштењу се наводи да је донесена и одлука о давању сагласности за гласање држављанима Хрватске, са привременим или трајним боравиштима у БиХ, да могу 4. и 5. јула гласати у дипломатско-конзуларним представништвима Хрватске у БиХ.

Гласање хрватских држављана биће организовано у Амбасади Хрватске у Сарајеву, генералним конзулатима у Мостару, Тузли, Бањалуци и конзулатима у Витезу и Ливну.

Савјет министара дао је и сагласност за гласање држављана Пољске који привремено или трајно бораве у БиХ.

Држављанима Пољске биће омогућено да 28. јуна /први круг/ и 12. јула /евентуални други круг/ гласају у Амбасади Пољске у Сарајеву.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

право гласа

12.06.2020 10:19

Хрвати из босне имају право гласа на изборима у хрватској, па бих молио надлезне како из србије тако и реп српске да и ми добијемо право гласа на изборима у србији , мислим да је то зеља огромног броја становника у српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

12.06.2020 10:43

Ттебало би да мозес само узмес Србијанско дрзављанство и имат цес право гласа.

Name

ре па

12.06.2020 11:37

по закону србије и закону бих требте имати пребивалисте у дрзави у којој зелите да гласате, а по истим законом није дозвољено имати два пребивалиста у двије дрзаве и гласат у двије дрзаве.

Name

Па

12.06.2020 13:25

Дрварцани гласају и тамо и овамооо!!! Хаха централни комитет!!!друзе тито недај тамоо радиц вицо неда вамооо!!охох ооооо разбуцали дрвар !!!