Додатни милион долара БиХ за борбу против короне

Сједињене Америчке Државе, путем Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), осигурале су милион долара УНИЦЕФ-у БиХ с циљем пружања помоћи Босни и Херцеговини да одговори на ЦОВИД-19 пандемију и заштити своје грађана.

Босна и Херцеговина 11.06.2020 | 18:40
Додатни милион долара БиХ за борбу против короне

Ово су додатна средства која је УСАИД додијелио УНИЦЕФ-у БиХ за хитни одговор током кризе.  Од почетка пандемије ЦОВИД-19, УСАИД је осигурао близу 500.000 долара помоћи УНИЦЕФ-у за борбу против пандемије у БиХ. 

Амерички амбассадор у БиХ Ериц Нелсон нагласио је:

"Драго ми је да Сједињене Државе настављају пружати подршку Босни И Херцеговини у одговору на пандемију ЦОВИД-19. Ова ће подршка, у сурадњи с УНИЦЕФ-ом, омогућити финансирање рада медицинских и лабораторијских тимова који су од пресудног значаја у овим напорима. Такођер ће подржати напоре у области комуникација, који су веома важни за осигуравање да јавност препозна и своју одговорности у спречавању ширења вируса."

Донирана средства УНИЦЕФ ће користити како би помогао БиХ у припреми лабораторијских система, бољој опремљености стручњака те јачању превенције и одбране од пандемије у  заједницама с највећим ризиком у БиХ.

Уз подршку УСАИД-а, УНИЦЕФ ће наставити подржавати инстутиције власти у њиховим напорима да пруже јавности правовремене информација засноване на чињеницама те подржавати медије и новинаре, како би се спријечило сензационално извјештавање и промовирало професионално извјештавање о епидемији ЦОВИД-19. Истовремено ће се подржати и јавни емитери у њиховом раду да осигурају неопходне садржаје о хигијени, превенцији, изолацији, менталном здрављу и другим темама релевантним за потребе грађана.

Сједињене Америчке Државе диљем свијета пружају подршку земљама које су погођене пандемијом коронавируса ЦОВИД-19. Раде директно са локалним властима, мултилатералним организацијама, невладиним организацијама, приватним сектором и другим организацијама које се на терену боре против пандемије. То укључује рад са онима на првој линији борбе против пандемије како би се успорило ширење вируса, осигурала брига за оне који су погођени коронавирусом те опремиле локалне заједнице потребштинама неопходним за борбу против ЦОВИД-19.

Током посљедњих 25 година, Сједињене Америчке Државе су уложиле више од 1,8 милијарди долара укупне помоћи Босни и Херцеговини.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

киза

11.06.2020 16:54

Ова тројица велможа су сигурно оцекивали висе, с обзиром да на свој "културно мафијашки" начин тај новац усмерили на изборе. Ово је ситно. Да сам на њиховом месту запитао бих се засто је то само милионче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Долап Сатон

11.06.2020 18:15

Сада моземо купити јос висе респиратора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех ваља

11.06.2020 19:15

то све сад медјусобно расподијелит а да се нико не буни. Немислим на становнисто него на ове узвисене бесмртнике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминалци сицу овдје

12.06.2020 10:12

Не признају. Милијардице су им позељне....Само убацујте....

ОДГОВОРИТЕ