Упуте за грађане БиХ који путују ван државе

Како наводе из БИХАМК-а, Босна и Херцеговина је отворила границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори.

Босна и Херцеговина 10.06.2020 | 22:52
Упуте за грађане БиХ који путују ван државе

Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући због пословних обвеза (под условом да посједују позив правног лица из БиХ и потврду о негативном тесту на вирус САРС-КОВ-2, не старију од 48 сати од тренутка уласка).

''Улазак у Хрватску дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и Босне и Херцеговине. Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај. Црна Гора је отворила границе за држављане БИХ'', саопштено је.

Подсјећамо, усљед пандемије корона вируса, државне границе седмицама су биле затворене. 

(Бука)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лазне информације

11.06.2020 05:40

Јутрос у 5х границни прелаз Босански Самац и прелаз у РХ Славонски Самац, са аутом пресли су 1 дрзављанин БиХ, 1 Србије и 1 Мадјарске, а у сврху проласка кроз ХР и уласка у Србију. Таквим вијестима уцествујете у планетарној превари званој Цорона или Цовид-19

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воyин

11.06.2020 06:23

У недјељу сам добио информацију директно од хрв.цариника да се транзит кроз Хрватску мозе обавити са пасосем БИХ, али не и са пасосем Србије.

Name

Q

11.06.2020 06:58

Браво....свака на мјесту...

Name

Циљ

11.06.2020 07:12

Држати становништво, људе у страху, под контролом. Све "оправдано". Због вируса.

Name

хм

11.06.2020 07:44

Ови аутори "наслова" немају ни основну школу. Текст нема везе с насловом. Упуте треба да се односе на добру припрему и понашање наших градјана, попут,... понесите вишка новца за сваки случај, довољно одјеће, не заџавајте се у групама, избјегавајте мјеста гдје је боравило ил борави ил пролази више људи, попут аеродрома, бензиских пумпи и сл,., те ако морате нек буде што краће и с рукавицама и маском, не улазите сви у тржни центар ако иде породица већ само један члан исл.... ТАЈ НАСЛОВ "БУКЕ" НЕ ИДЕ С ТЕКСТОМ... ЦИРКУСАНТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реални

11.06.2020 23:08

Ако ти портал мора дати упуте ста да спакујес и понесес знаци да ниси исао даље од свог села. Цуј ста да спакујес? Земљо отвори се. Ко нема све приступ интернету за 3КМ.