Вирус корона ушао и у студентске домове у Нишу

Корона вирус потврђен је код једне студенткиње Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу, док се за једног студента чекају резултати тестирања.

Србија 10.06.2020 | 10:10
Вирус корона ушао и у студентске домове у Нишу

Због тога су на факултету привремено обустављене све наставне активности, потврдио је данас агенцији Бета декан Милован Братић

Према његовим речима, оболела студенткиња има блажу клиничку слику и налази се на кућном лечењу.

Он је рекао да је Факултет спорта и физичког васпитања јуче доставио Заводу за јавно здравље Ниш списак студената и професора који су били у контакту са оболелом студенткињом и сада стручњаци Завода треба да одлуче ко ће још бити тестиран.

"Од развоја епидемиолошке ситуације зависиће даље активности на факултету. Уколико буде потребно привремено ће бити одложен испитни рок који треба да почне 15. јуна", рекао је Братић.

Он је казао да су студенти протекле три недеље долазили на факултет због практичних вежби и априлског испитног рока. Према његовим речима, ове недеље у плану је било одржавање часова за студенте који су желели да поправе број бодова прикупљен у предиспитним обавезама, али су ти часови одложени.

"У току је пријава за упис на факултет нове генерације бруцоша и она се одвија несметано", казао је Братић.

Подношење пријава за упис, како је навео, био је још један од разлога због чега су све остале активности на факултету одложене, јер је тиме спречено да будући бруцоши додју у контакт са осталим студентима.

Подсетимо, недавно је откривено присуство заразе код станара студентског дома на Карабурми.

(Бета)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Миле

10.06.2020 08:36

Да ал зато имају највеци раст БДП у Европи а корона це проци кад тад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

10.06.2020 10:55

Какав раст матере ти. Каква привреда и снага Србије. Ста це сад кад народ не буде исао вани радити мајке ти!

Name

Најмањи пад БДП у Европи

10.06.2020 09:53

Све су то црногорски студенти унијели, Црна Гора пријављује лажне резултате а у тренинг камповима за корону има спремне цовид-19 позитивне да шире вирус по Србији. Наравно све у циљу да пред изборе ослаби позицију СНС-а и да спријечи одбрану српаких интереса у Црној Гори. Е преварили сте се Ђетићи, откривени сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудак

10.06.2020 18:42

Циљ и јесте да се не дозволи људима да иду вани. Зато и лазу тестове да нам се границе не отворе.

Name

Русе треба тужити!

10.06.2020 10:13

Рекли су да гдје они дођу нема короне! А видите ово! Срамота једна како су нас преварили! А толико их (без икаквог разлога) обожавамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд збуњен нормалан!

10.06.2020 18:44

Ма каква корона и студенти. Србија и ЦГ Се препуцавају преко свог народа. Мозел народ то да укапира..

Name

Сергеј

10.06.2020 18:40

Незнам која је то политика Србије и Бих. Доста висе лази о тестовима и корони. Ево утакмица ЦЗ партизан пун стадион. И нека је. Али ста ови доктори пуне главу народу. Грипа је нестала, а сви ови резултати сад су Политицких размјера.

ОДГОВОРИТЕ