Virus korona ušao i u studentske domove u Nišu

Korona virus potvrđen je kod jedne studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, dok se za jednog studenta čekaju rezultati testiranja.

Srbija 10.06.2020 | 10:10
Virus korona ušao i u studentske domove u Nišu

Zbog toga su na fakultetu privremeno obustavljene sve nastavne aktivnosti, potvrdio je danas agenciji Beta dekan Milovan Bratić

Prema njegovim rečima, obolela studentkinja ima blažu kliničku sliku i nalazi se na kućnom lečenju.

On je rekao da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja juče dostavio Zavodu za javno zdravlje Niš spisak studenata i profesora koji su bili u kontaktu sa obolelom studentkinjom i sada stručnjaci Zavoda treba da odluče ko će još biti testiran.

"Od razvoja epidemiološke situacije zavisiće dalje aktivnosti na fakultetu. Ukoliko bude potrebno privremeno će biti odložen ispitni rok koji treba da počne 15. juna", rekao je Bratić.

On je kazao da su studenti protekle tri nedelje dolazili na fakultet zbog praktičnih vežbi i aprilskog ispitnog roka. Prema njegovim rečima, ove nedelje u planu je bilo održavanje časova za studente koji su želeli da poprave broj bodova prikupljen u predispitnim obavezama, ali su ti časovi odloženi.

"U toku je prijava za upis na fakultet nove generacije brucoša i ona se odvija nesmetano", kazao je Bratić.

Podnošenje prijava za upis, kako je naveo, bio je još jedan od razloga zbog čega su sve ostale aktivnosti na fakultetu odložene, jer je time sprečeno da budući brucoši dodju u kontakt sa ostalim studentima.

Podsetimo, nedavno je otkriveno prisustvo zaraze kod stanara studentskog doma na Karaburmi.

(Beta)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mile

10.06.2020 08:36

Da al zato imaju najveci rast BDP u Evropi a korona ce proci kad tad...

ODGOVORITE
Name

RE

10.06.2020 10:55

Kakav rast matere ti. Kakva privreda i snaga Srbije. Sta ce sad kad narod ne bude isao vani raditi majke ti!

Name

Najmanji pad BDP u Evropi

10.06.2020 09:53

Sve su to crnogorski studenti unijeli, Crna Gora prijavljuje lažne rezultate a u trening kampovima za koronu ima spremne covid-19 pozitivne da šire virus po Srbiji. Naravno sve u cilju da pred izbore oslabi poziciju SNS-a i da spriječi odbranu srpakih interesa u Crnoj Gori. E prevarili ste se Đetići, otkriveni ste.

ODGOVORITE
Name

Ludak

10.06.2020 18:42

Cilj i jeste da se ne dozvoli ljudima da idu vani. Zato i lazu testove da nam se granice ne otvore.

Name

Ruse treba tužiti!

10.06.2020 10:13

Rekli su da gdje oni dođu nema korone! A vidite ovo! Sramota jedna kako su nas prevarili! A toliko ih (bez ikakvog razloga) obožavamo!

ODGOVORITE
Name

Lud zbunjen normalan!

10.06.2020 18:44

Ma kakva korona i studenti. Srbija i CG Se prepucavaju preko svog naroda. Mozel narod to da ukapira..

Name

Sergej

10.06.2020 18:40

Neznam koja je to politika Srbije i Bih. Dosta vise lazi o testovima i koroni. Evo utakmica CZ partizan pun stadion. I neka je. Ali sta ovi doktori pune glavu narodu. Gripa je nestala, a svi ovi rezultati sad su Politickih razmjera.

ODGOVORITE