Вирус корона ушао у београдску основну школу

У Основној школи "Владимир Роловиц́" на Петловом брду откривено је да је један ученик позитиван на коронавирус, преносе медији.

Србија 09.06.2020 | 08:44
Вирус корона ушао у београдску основну школу

Он је присуствовао припремној настави за пријемни испит из српског језика и био у контакту са вршњацима.

Ову информацију поделила је мајка једног од ученика који је, заједно са позитивним дечаком, присуствовао припреми.

"Након што је припрема завршена, речено нам је да је један од ученика позитиван на вирус корона. И његова мајка је заражена и смештена у болницу. Из школе су нас обавестили да ц́е сва деца која су била у контакту са зараженом особом морати да буду тестирана, као и да им нец́е бити дозвољено да изађу на пријемни испит док не буду имали негативан тест. Покушали смо да тестирамо децу, али нам је речено да данас то није могуц́е учинити", рекла је она за Блиц.

Информацију да је ученик позитиван на вирус потврдила је директорка школе Марија Чекановиц́ и рекла да ц́е се пријемни испит одржати у редовном термину.

"Један ученик и његова мајка позитивни су на вирус корона. Што се тиче пријемног испита, он ц́е бити одржан 17. јуна, а тренутно се испитују сви контакти које је заражени ученик имао", кратко је рекла директорка.

(Б92) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Андриц

09.06.2020 06:58

И какве везе има сто це тамо неки тест показати да си позитиван,а немас никаквих симптома.Само дизу панику медју дјецом и родитељима.Дјецо,само газите даље,напоље на игралисте,и пустите ове глупе струцњаке сто покусавају контролисати вирус,као да је пас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА АНДРИЦ

09.06.2020 07:18

УПРАВО ТАКО. ДОСТА ВИСЕ ГЛУПИСТИ ОКО ОВОГ ВИРУСА.

Name

Није то људски

09.06.2020 07:31

Можда тај нема, али преноси и шири на другу дјецу, њихове родитеље, па на ширу породицу, комшије своје. Де мајке ти, имаш ли своју дјецу? Поклопи се и ћути! Пустите људе да се нормално лијече, одакле вам право да кријете и заразите друге око себе. Није људски!!!

Name

Ад

09.06.2020 07:59

Андриц ----- Откуд код тебе глупи струцњаци? Процитај и немој глупо реаговати.

Name

Логика

09.06.2020 07:23

И тако, све се своди на бројеве који показују немоц оних који доносе одлуке, а притом примају велике плате из будзета. Ко презиви, прицаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вриједјање интелекта

09.06.2020 07:31

Ово се зове манипулација И заглупљивање народа, који је ваљда конацно постао свјестан да је ово грип, а сад вјероватно на нивоу лаксе прехладе, или хуњавице... Медјутим, овакво понасање је апсолутно нехумано, вриједја цак И најнизу интелигенцију, али је вјероватно у слузби одрзавања друствене тензије за јесен, по овом питању. Довољно је сто су нам стандард урусили, привреду И породице растурили, годинама мазу, лазу,... вријеме је да народ прогледа, скине пауцину саткану од обмана, превара,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

нада

09.06.2020 08:44

А шта је то тешко мало се причувати.нико није рекао да се не смије радити и зарадити, само маска,сапун и физичко растојање. Све нам је тешко кад је до нас а кад је други у питању шта ме брига.

Name

Ре

09.06.2020 09:04

Интересантно, али велика вецина респираторних вируса смањује број лимфоцита и доводи до лимфопенија, тако да ти аргуменат не стоји!