Virus korona ušao u beogradsku osnovnu školu

U Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik pozitivan na koronavirus, prenose mediji.

Srbija 09.06.2020 | 08:44
Virus korona ušao u beogradsku osnovnu školu

On je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima.

Ovu informaciju podelila je majka jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitivnim dečakom, prisustvovao pripremi.

"Nakon što je priprema završena, rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na virus korona. I njegova majka je zaražena i smeštena u bolnicu. Iz škole su nas obavestili da će sva deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo decu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti", rekla je ona za Blic.

Informaciju da je učenik pozitivan na virus potvrdila je direktorka škole Marija Čekanović i rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

"Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na virus korona. Što se tiče prijemnog ispita, on će biti održan 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao", kratko je rekla direktorka.

(B92) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Andric

09.06.2020 06:58

I kakve veze ima sto ce tamo neki test pokazati da si pozitivan,a nemas nikakvih simptoma.Samo dizu paniku medju djecom i roditeljima.Djeco,samo gazite dalje,napolje na igraliste,i pustite ove glupe strucnjake sto pokusavaju kontrolisati virus,kao da je pas...

ODGOVORITE
Name

ZA ANDRIC

09.06.2020 07:18

UPRAVO TAKO. DOSTA VISE GLUPISTI OKO OVOG VIRUSA.

Name

Nije to ljudski

09.06.2020 07:31

Možda taj nema, ali prenosi i širi na drugu djecu, njihove roditelje, pa na širu porodicu, komšije svoje. De majke ti, imaš li svoju djecu? Poklopi se i ćuti! Pustite ljude da se normalno liječe, odakle vam pravo da krijete i zarazite druge oko sebe. Nije ljudski!!!

Name

Ad

09.06.2020 07:59

Andric ----- Otkud kod tebe glupi strucnjaci? Procitaj i nemoj glupo reagovati.

Name

Logika

09.06.2020 07:23

I tako, sve se svodi na brojeve koji pokazuju nemoc onih koji donose odluke, a pritom primaju velike plate iz budzeta. Ko prezivi, pricace.

ODGOVORITE
Name

Vrijedjanje intelekta

09.06.2020 07:31

Ovo se zove manipulacija I zaglupljivanje naroda, koji je valjda konacno postao svjestan da je ovo grip, a sad vjerovatno na nivou lakse prehlade, ili hunjavice... Medjutim, ovakvo ponasanje je apsolutno nehumano, vrijedja cak I najnizu inteligenciju, ali je vjerovatno u sluzbi odrzavanja drustvene tenzije za jesen, po ovom pitanju. Dovoljno je sto su nam standard urusili, privredu I porodice rasturili, godinama mazu, lazu,... vrijeme je da narod progleda, skine paucinu satkanu od obmana, prevara,...

ODGOVORITE
Name

nada

09.06.2020 08:44

A šta je to teško malo se pričuvati.niko nije rekao da se ne smije raditi i zaraditi, samo maska,sapun i fizičko rastojanje. Sve nam je teško kad je do nas a kad je drugi u pitanju šta me briga.

Name

Re

09.06.2020 09:04

Interesantno, ali velika vecina respiratornih virusa smanjuje broj limfocita i dovodi do limfopenija, tako da ti argumenat ne stoji!