Влада дијели помоћ само одређеним медијима?!

Незванично Влада Републике Српске је почела да дијели финансијску помоћ одређеним медијима. Званичне информације из Владе нема.

Република Српска 08.06.2020 | 19:45
Влада дијели помоћ само одређеним медијима?!

Нема званичне информације из Владе али неколико извора је потврдило да је Влада почела са подјелом финансијске помоћи медијима у Републици Српској. У најужем кругу власти одлучено да помоћ добију одабрани медији, тврде наши извори.

Тако су, према истим изворима, средства већ уплаћена бањалучкој Алтернативној телевизији која је у власништву најближих сарадника и кумова Милорада Додика. Радници те медијске куће већ су добили стимуланс од 500 односно 1000 марака.

Незванично одређена средства су уплаћена и РТРС-у али радници још нису добили новац. Из Владе Републике Српске нису одговорили на конкретна питања у вези са помоћи медијима.

Посланик СДС-а Давор Шешић каже да помоћ подобним медијима и новинарима није добра порука.

Незванично су нам из министарства финансија рекли да помоћ медијима не иде преко њиховог министарства а да о томе није било говора на посљедњој сједници компензационог фонда. У министарству привреде су појаснили да су они били задужени само за доношење уредбе о помоћи привреди за мјесец април.

Јелена Тривић посланик ПДП-а критикује давање новца из буџета приватним медијима.

Без званичних информација из Владе посљедња најава помоћи медијима који су имали штету због пандемије изречена је након састанка извршног комитета СНСД-а у мају.

У бањалучком Клубу новинара кажу да чекају да Влада званично саопшти колико је новца издвојено за помоћ медијима и који су медији добили или ће добити помоћ Владе Републике Српске.  

 

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Посматрач

08.06.2020 18:24

Као и раније, новац дијеле само подобним медијима, тј. онима што о владајућима пишу и говоре хвалоспјеве, а о опозицији све најгоре. У том некоректном послу предњаче АТВ и РТРС, а није далеко ни СРНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ

08.06.2020 18:30

Правда у биха...?

Name

Ре

08.06.2020 20:01

Треба да се цим прије подијеле и покраду средства ММФ даби могли да дигну нови кредит ,ја јаваслука и криминала и за њх неко да гласа само будала највеца мозе а паметан цовјек не

Name

Ана

08.06.2020 20:02

Ова власт је увјек све дијелила само подобнима ,односно климоглавцима . Нека је Мато добио .

Name

ето

09.06.2020 12:09

Примитивизам и безобразлук секта уопсте не крије

Name

Баки

08.06.2020 18:52

ДДДДННННООООО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.06.2020 10:29

Дају новац себи, дјеци, кумовима, као И до сада, али је ово друга путања.