Vlada dijeli pomoć samo određenim medijima?!

Nezvanično Vlada Republike Srpske je počela da dijeli finansijsku pomoć određenim medijima. Zvanične informacije iz Vlade nema.

Republika Srpska 08.06.2020 | 19:45
Vlada dijeli pomoć samo određenim medijima?!

Nema zvanične informacije iz Vlade ali nekoliko izvora je potvrdilo da je Vlada počela sa podjelom finansijske pomoći medijima u Republici Srpskoj. U najužem krugu vlasti odlučeno da pomoć dobiju odabrani mediji, tvrde naši izvori.

Tako su, prema istim izvorima, sredstva već uplaćena banjalučkoj Alternativnoj televiziji koja je u vlasništvu najbližih saradnika i kumova Milorada Dodika. Radnici te medijske kuće već su dobili stimulans od 500 odnosno 1000 maraka.

Nezvanično određena sredstva su uplaćena i RTRS-u ali radnici još nisu dobili novac. Iz Vlade Republike Srpske nisu odgovorili na konkretna pitanja u vezi sa pomoći medijima.

Poslanik SDS-a Davor Šešić kaže da pomoć podobnim medijima i novinarima nije dobra poruka.

Nezvanično su nam iz ministarstva finansija rekli da pomoć medijima ne ide preko njihovog ministarstva a da o tome nije bilo govora na posljednjoj sjednici kompenzacionog fonda. U ministarstvu privrede su pojasnili da su oni bili zaduženi samo za donošenje uredbe o pomoći privredi za mjesec april.

Jelena Trivić poslanik PDP-a kritikuje davanje novca iz budžeta privatnim medijima.

Bez zvaničnih informacija iz Vlade posljednja najava pomoći medijima koji su imali štetu zbog pandemije izrečena je nakon sastanka izvršnog komiteta SNSD-a u maju.

U banjalučkom Klubu novinara kažu da čekaju da Vlada zvanično saopšti koliko je novca izdvojeno za pomoć medijima i koji su mediji dobili ili će dobiti pomoć Vlade Republike Srpske.  

 

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Posmatrač

08.06.2020 18:24

Kao i ranije, novac dijele samo podobnim medijima, tj. onima što o vladajućima pišu i govore hvalospjeve, a o opoziciji sve najgore. U tom nekorektnom poslu prednjače ATV i RTRS, a nije daleko ni SRNA.

ODGOVORITE
Name

REE

08.06.2020 18:30

Pravda u biha...?

Name

Re

08.06.2020 20:01

Treba da se cim prije podijele i pokradu sredstva MMF dabi mogli da dignu novi kredit ,ja javasluka i kriminala i za njh neko da glasa samo budala najveca moze a pametan covjek ne

Name

Ana

08.06.2020 20:02

Ova vlast je uvjek sve dijelila samo podobnima ,odnosno klimoglavcima . Neka je Mato dobio .

Name

eto

09.06.2020 12:09

Primitivizam i bezobrazluk sekta uopste ne krije

Name

Baki

08.06.2020 18:52

DDDDNNNNOOOOO

ODGOVORITE
Name

Da

09.06.2020 10:29

Daju novac sebi, djeci, kumovima, kao I do sada, ali je ovo druga putanja.