Дозвољено да се проба гардероба у бутицима

Институт за јавно здравство РС објавио је измијењене и допуњене препоруке за рад непрехрамбених трговина, тржних центара и трговина као засебних продајних објеката у тржним центрима, односно бутика, продавница играчака, обуће, спортске опреме, накита, књижара.

Република Српска 03.06.2020 | 13:02
Дозвољено да се проба гардероба у бутицима

Кад је ријеч о бутицима, и даље, колико год је то могуће, треба избјегавати пробавање одјевних предмета. 

– Ако је неопходно испробавати гардеробу, треба водити рачуна да се избјегава контакт одјевних предмета са очима, носом и устима,

Прије уласка у простор за кабине, поставити дозаторе са дезинфекционим средством, а задржавање особа у кабини потребно је свести на минимум – кажу у ИЈЗ и додају да кабине обавезно треба дезинфиковати два пута у току једне смјене, а по потреби и чешће.

– Кабине држати отворене када нису у употреби, а у једну кабину дозвољен је улаз само једној особи, изузев пратње, односно  родитеља или старатеља, у случају дјетета или особе којој је потребна помоћ. Треба омогућити прозрачивање кабина прије сљедећег корисника. Такође, потребно је одредити особу у трговини која ће контролисати да особе које улазе у простор за кабине обављају дезинфекцију руку и правилно носе маске. Маска се носи на начин  да покрива нос, уста и браду и да добро пријања на лице – наводи се у препорукама.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ДД

03.06.2020 11:27

Кад нема пара у будјету мозе све!!! Народ вам неце заборавити логор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ника

03.06.2020 11:32

Добро и за купце и продавце

Name

Ухх

03.06.2020 11:46

Е,које сте ви будале па се око овога забављате. Јел вам дозвољено да хелипотером летите на предизборне скупове? Стоко једна.

Name

Оцу у Бутиqуе

03.06.2020 12:06

Хајмо народе да се скоцкамо, доста је било царевог новог одијела!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новљанка

03.06.2020 12:50

Па где се није пробавало,дајте молим вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.06.2020 13:43

У Бањој Луци, није

Name

Андриц

03.06.2020 20:35

Какве су ово глупости.Ово су све тестови,али бескорисни.Ако смо направили кикс спремајуци се за талијански а не бјелоруски сценариј,па дајте сад урадите обрнуто.Скините одмах маске и укините све мјере па да видимо какви це резултати бити у наредних 15 дана.Мозда све те мјере нису потребне,али док их не укинемо,не моземо знати да ли нам помазу или не.Знаци немојте укидати тамо неке небитне мјере,рацунајуци опет на најгоре.Ајте одмах у цело,идемо са укидањем маски,па да видимо хоце ли се несто драстицно десити или не...

ОДГОВОРИТЕ