Dozvoljeno da se proba garderoba u buticima

Institut za javno zdravstvo RS objavio je izmijenjene i dopunjene preporuke za rad neprehrambenih trgovina, tržnih centara i trgovina kao zasebnih prodajnih objekata u tržnim centrima, odnosno butika, prodavnica igračaka, obuće, sportske opreme, nakita, knjižara.

Republika Srpska 03.06.2020 | 13:02
Dozvoljeno da se proba garderoba u buticima

Kad je riječ o buticima, i dalje, koliko god je to moguće, treba izbjegavati probavanje odjevnih predmeta. 

– Ako je neophodno isprobavati garderobu, treba voditi računa da se izbjegava kontakt odjevnih predmeta sa očima, nosom i ustima,

Prije ulaska u prostor za kabine, postaviti dozatore sa dezinfekcionim sredstvom, a zadržavanje osoba u kabini potrebno je svesti na minimum – kažu u IJZ i dodaju da kabine obavezno treba dezinfikovati dva puta u toku jedne smjene, a po potrebi i češće.

– Kabine držati otvorene kada nisu u upotrebi, a u jednu kabinu dozvoljen je ulaz samo jednoj osobi, izuzev pratnje, odnosno  roditelja ili staratelja, u slučaju djeteta ili osobe kojoj je potrebna pomoć. Treba omogućiti prozračivanje kabina prije sljedećeg korisnika. Takođe, potrebno je odrediti osobu u trgovini koja će kontrolisati da osobe koje ulaze u prostor za kabine obavljaju dezinfekciju ruku i pravilno nose maske. Maska se nosi na način  da pokriva nos, usta i bradu i da dobro prijanja na lice – navodi se u preporukama.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

DD

03.06.2020 11:27

Kad nema para u budjetu moze sve!!! Narod vam nece zaboraviti logor.

ODGOVORITE
Name

Nika

03.06.2020 11:32

Dobro i za kupce i prodavce

Name

Uhh

03.06.2020 11:46

E,koje ste vi budale pa se oko ovoga zabavljate. Jel vam dozvoljeno da helipoterom letite na predizborne skupove? Stoko jedna.

Name

Ocu u Butique

03.06.2020 12:06

Hajmo narode da se skockamo, dosta je bilo carevog novog odijela!

ODGOVORITE
Name

Novljanka

03.06.2020 12:50

Pa gde se nije probavalo,dajte molim vas.

ODGOVORITE
Name

re

03.06.2020 13:43

U Banjoj Luci, nije

Name

Andric

03.06.2020 20:35

Kakve su ovo gluposti.Ovo su sve testovi,ali beskorisni.Ako smo napravili kiks spremajuci se za talijanski a ne bjeloruski scenarij,pa dajte sad uradite obrnuto.Skinite odmah maske i ukinite sve mjere pa da vidimo kakvi ce rezultati biti u narednih 15 dana.Mozda sve te mjere nisu potrebne,ali dok ih ne ukinemo,ne mozemo znati da li nam pomazu ili ne.Znaci nemojte ukidati tamo neke nebitne mjere,racunajuci opet na najgore.Ajte odmah u celo,idemo sa ukidanjem maski,pa da vidimo hoce li se nesto drasticno desiti ili ne...

ODGOVORITE