Упозорење: БиХ наредних дана очекује невријеме

Промјенљиве временске прилике настављају се и у наредних 15 дана, саопштено је данас из Федералног хидрометеоролошког завода.

Босна и Херцеговина 26.05.2020 | 15:31
Упозорење: БиХ наредних дана очекује невријеме

Метеорлози упозоравају да нас у периоду који слиједи, очекује невријеме уз појаву града и јаке ударе вјетра.

Како је саопштено, падавине које се очекују у виду пљускова, локално већег интензитета, праћене јаким ударима вјетра и појавом града изгледније су на западу, сјеверу и сјевероистоку Босне, док се у осталим крајевима прогнозирају умјереније падавине.

У Херцеговини, изгледно је сунчано вријеме уз јаку буру, а падавине су могуће тек идуће седмице.

– Нешто ниже вриједности температура ваздуха очекују се до 4. јуна са вриједностима јутарњих температура од седам до 12 степени у Босни и 15 до 20 степени у Херцеговини. Дневне температуре у Босни кретаће се између 17 и 22, у Херцеговини између 20 и 25 степени. Примјереније температуре љетном периоду, прогнозирају се од 5. јуна до краја прогнозног периода 10 јуна. Минималне температуре ваздуха у Босни, у овом периоду, очекују се од 11 до 16 степени, у Херцеговини од 15 до 20. Максималне температуре ваздуха у Босни прогнозирају се од 23 до 28, у Херцеговини од 24 до 29 степена – саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

(Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xx

26.05.2020 14:18

Ниста посебно то је код нас увјек тако ми на лијепо нисмо ни науцили увјек се десава да нас пати

ОДГОВОРИТЕ