Upozorenje: BiH narednih dana očekuje nevrijeme

Promjenljive vremenske prilike nastavljaju se i u narednih 15 dana, saopšteno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Bosna i Hercegovina 26.05.2020 | 15:31
Upozorenje: BiH narednih dana očekuje nevrijeme

Meteorlozi upozoravaju da nas u periodu koji slijedi, očekuje nevrijeme uz pojavu grada i jake udare vjetra.

Kako je saopšteno, padavine koje se očekuju u vidu pljuskova, lokalno većeg intenziteta, praćene jakim udarima vjetra i pojavom grada izglednije su na zapadu, sjeveru i sjeveroistoku Bosne, dok se u ostalim krajevima prognoziraju umjerenije padavine.

U Hercegovini, izgledno je sunčano vrijeme uz jaku buru, a padavine su moguće tek iduće sedmice.

– Nešto niže vrijednosti temperatura vazduha očekuju se do 4. juna sa vrijednostima jutarnjih temperatura od sedam do 12 stepeni u Bosni i 15 do 20 stepeni u Hercegovini. Dnevne temperature u Bosni kretaće se između 17 i 22, u Hercegovini između 20 i 25 stepeni. Primjerenije temperature ljetnom periodu, prognoziraju se od 5. juna do kraja prognoznog perioda 10 juna. Minimalne temperature vazduha u Bosni, u ovom periodu, očekuju se od 11 do 16 stepeni, u Hercegovini od 15 do 20. Maksimalne temperature vazduha u Bosni prognoziraju se od 23 do 28, u Hercegovini od 24 do 29 stepena – saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Xx

26.05.2020 14:18

Nista posebno to je kod nas uvjek tako mi na lijepo nismo ni naucili uvjek se desava da nas pati

ODGOVORITE