Тужилаштво истражује издавање лажних туристичких виза

Тужилаштво БиХ проводи истрагу о питању издавања лажних виза БиХ особама високог миграцијског ризика из Пакистана и Ирака, изјавила је главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић.

Босна и Херцеговина 23.05.2020 | 18:12
Тужилаштво истражује издавање лажних туристичких виза

Тадићева је то потврдила у писаној изјави за БХРТ.

Дневни аваз јуче је објавио да је Тужилаштво БиХ формирало предмет и ужурбано ради на истрази која се односи на случај издавања туристичких виза које су појединци из Амбасаде БиХ у Аману, мимо процедура, омогућили држављанима Ирака који су долазили у БиХ као наводни туристи.

Лист је навео да је истрагом до сада утврђено да ово није био изолован нити први случај, као и да се, осим долазака Ирачана, провјерава да ли је било оваквих случајева и у другим амбасадама и држављанима Марока, Алжира, Пакистана, Авганистана.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дрина

23.05.2020 18:24

бит це опет неко слагао. као сто је додик 'слагао' за преслускивање и висковиц да је имао понуду за респираторе из фбих...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово је само пребацивање

23.05.2020 21:11

...неке кривице на Бошњаке. Срби и Хрвати своје лоповлуке сакривају тако што измисле аферу па подвале наивним Бошњацима, а они се у том метежу брже -боље ријеше својих лоповлука (бар покушају)... Купују вријеме, боље рећи.

ОДГОВОРИТЕ