Tužilaštvo istražuje izdavanje lažnih turističkih viza

Tužilaštvo BiH provodi istragu o pitanju izdavanja lažnih viza BiH osobama visokog migracijskog rizika iz Pakistana i Iraka, izjavila je glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Bosna i Hercegovina 23.05.2020 | 18:12
Tužilaštvo istražuje izdavanje lažnih turističkih viza

Tadićeva je to potvrdila u pisanoj izjavi za BHRT.

Dnevni avaz juče je objavio da je Tužilaštvo BiH formiralo predmet i užurbano radi na istrazi koja se odnosi na slučaj izdavanja turističkih viza koje su pojedinci iz Ambasade BiH u Amanu, mimo procedura, omogućili državljanima Iraka koji su dolazili u BiH kao navodni turisti.

List je naveo da je istragom do sada utvrđeno da ovo nije bio izolovan niti prvi slučaj, kao i da se, osim dolazaka Iračana, provjerava da li je bilo ovakvih slučajeva i u drugim ambasadama i državljanima Maroka, Alžira, Pakistana, Avganistana.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

drina

23.05.2020 20:24

bit ce opet neko slagao. kao sto je dodik 'slagao' za presluskivanje i viskovic da je imao ponudu za respiratore iz fbih...

ODGOVORITE
Name

Ovo je samo prebacivanje

23.05.2020 23:11

...neke krivice na Bošnjake. Srbi i Hrvati svoje lopovluke sakrivaju tako što izmisle aferu pa podvale naivnim Bošnjacima, a oni se u tom metežu brže -bolje riješe svojih lopovluka (bar pokušaju)... Kupuju vrijeme, bolje reći.

ODGOVORITE