Иванић: Разуман и нормалан човјек би се повукао

"И уједном, и у другом случају он нема излаза. Разуман и нормалан човјек би се повукао. Рекао би склањам се, није више за мене да ово радим."

Република Српска 22.05.2020 | 07:13
Иванић: Разуман и нормалан човјек би се повукао

“Члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик је сам признао да је прислушкивао опозиционе политичаре и нема даље потребе да се доказује кривично дјело које је починио”, поручио је бивши члан Предсједништва БиХ и почасни члан ПДП-а Младен Иванић у емисији “Пулс” БН телевизије. То је доказ да је Република Српска приватизована, рекао је Иванић.

Признање члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да прислушкује опозиционе политичаре је тачка преко које грађани, интелектуалци, политичари и медији не би смјели да пређу, оцјењује бивши члан Предсједништва Младен Иванић.

“То је врхунац безобразлука, осионости и надмености коју смо имали прилике да видимо свих ових година. Ово је прије свих критеријума јер се ради о кривичном дјелу. Додик је признао кривично дјело и да овдје има елементарног права и државе он је већ требало да да изјаву по службеној дужности републичком, али и државном тужиоцу, тужиоцу БиХ. То је најтеже могуће кривично дјело за које је јасно прописано како се смије радити. Ово је линија преко које опозиција не смије прећи", рекао је Иванић

Иванић наводи да су сада на удару опозиционари, али да уколико се то не заустави, доћи ће вријеме у којем ће се на мети праћења наћи сваки појединац.

"Ако се пусти ово, доћи ћемо до друштва у којем ја немам намјеру да живим и учинићи све да нико не постоји у овој земљи ко мисли да је Бог и да може да ради шта хоће и да ко год мисли другачије одмах буде проглашаван издајником. Нема веће издаје сопственог народа од овога што се сада ради. Ово је пријетња људима. `Ја вас слушам, знам шта радите`. Ко је он да може то да ради? Ко има право да прислушкује мимо закона? Какав је предсједник који слаже? Он сад сам каже `лагао сам`. Сад треба да му опростимо да што је лагао?

И уједном, и у другом случају он нема излаза. Разуман и нормалан човјек би се повукао. Рекао би склањам се, није више за мене да ово радим."

Такву СНСД-ову политику не подржава три четвртине грађана Српске, каже Иванић објашњавајући да би проценат био увелико мањи када би се урачунали они који не излазе на изборе.

Он тврди да СНСД влада манипулацијама и куповином гласова што доказују кукњавом око избора нових чланова Централне изборне комисије.

"Овдје је кукњава што њих нико није питао и што је направљен корак којим је избијен механизам који је постојао до сада. Морам  рећи да је један дио чланова у ЦИК-у радио коректно, али је тамо било људи који су јако много манипулисали. Јел` стварно мислите да ће нови чланови ЦИК-а толерисати пријетње грађанима које смо имали прилике да чујемо", упитао је Иванић.

Он је додао да постоји низ механизама који су могући, а који не подразумјевају промјену закона.

"Можете имати бар кодове који имају свој систем који нико не може да види, а тиме се избјегава могућност копираних листића. Не треба се закон мијењати да би се увео видео надзор кутије, не гласача. Само кутије. Од почетка када је празна до момента док се не изброји. Коме то може да смета", пита он.

Једини начин да се промијени састав ЦИК-а је да суд донесе ту одлуку, али за то нема основа, наводи Иванић. Он истиче да су Додикове тврдње да неће бити новца за изборе док се не промјени састав ЦИК-а, још једна у низу пријетњи.

"То је страшно. То је исто осионост. То је исто надменост. Ко су они да тако одлучују? Ваљда постоје надлежне институције које ће да кажу је ли не што по закону или није. Њих је јако изгубила ова промјена јер су озгубили један озбиљан инструмент манипулације."

У вријеме пандемије изазване вирусом корона, члан Предсједништва Милорад Додик је преузео улогу и предсједника, и премијера Републике Српске, каже Иванић.

"Нико није толико подцијенио улогу предсједника Републике и Владе као што је то урадио члан Предсједништва БиХ. Шта он има са полицијским часом у Српској. Када сте видјели да су се Комшић или Џаферовић петљали у одлуке институција ФБиХ? Вјерујте ми да су неки људи у Сарајеву изузетно задовољни што се то догађа јер то они сами себи раде... Људи из Српске то раде институцијама Републике Српске."

"Таква концентрација моћи доводи до тога да изгубите осјећај за реалност и помислите да сте Бог који хода, а то није нормално", рекао је бивши члан Предсједништва БиХ и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић.    

 

БН ТВ

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Ања

22.05.2020 05:44

Као прво, разуман и нормалан цовјек себе не би довео у такву ситуацију. Као друго, Додик је све само не разуман и нормалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дно дна

22.05.2020 06:50

За милета би вриједио цитат цкаљиног зета у ..камиондзијама.. треба звати лекара

Name

Ре Ања

22.05.2020 08:35

Као треће,може му се да ради шта год хоће поред овако пасивних грађана.

Name

лудило

22.05.2020 05:53

Будући сви српски политичари требали би имати све врсте љекарски прегледа без мита да воде овај до сада пропали народ, који је страдао горе у овом бурлином миру него у рату за стварање РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.05.2020 07:31

Слазем се. Уз обавезан преглед психијатра.

Name

Фг

22.05.2020 06:02

Кандидат за градонацелника Бањалуке. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАДА

22.05.2020 06:25

ПА ГОСПОДИНЕ ИВАНИЋУ, МИЛЕ СЕ САМО ШАЛИО. ЧОВЈЕК УШАО У СЕДМУ ДЕЦЕНИЈУ ЖИВОТА И "ШАЛИ СЕ ". ЈЕДНОМ ЦРНО ДРУГИ ПУТ БИЈЕЛО И ТО СВЕ ПРЕД КАМЕРАМА.... СТРАШНО,

Name

Борац Р СРПСКЕ

22.05.2020 06:19

ТОЈ БУДАЛИ НИКО НИСТА НЕМОЗЕ. ОД ТУЗБИ НЕМА НИСТА . ЊЕГОВИ ПОЛТРОНИ СУ И У ТУЗИЛАСТВУ И СУДСТВУ. КОЈИ ЈЕ ТО ТУЗИЛАЦ КОЈИ БИ СМЈЕО ПОДНИЈЕТИ ТУЗБУ.ТО НЕДОЗВОЉАВА ГОРДАНА ТАДИЦ КОЈА ЈЕ ЦОВИЦЕВ ИГРАЦ. КОД НАС У Р СРПСКОЈ ПОГОТОВУ НЕМА ТОГА КО БИ ТО СМЈЕО УРАДИТИ. СУТРАДАН БИ БИО СМИЈЕЊЕН ИЛИ. БИ НЕСТАО. ЛУКАЦ ЗА ТО И СЛУЗИ ДОДИКУ ДА ГА СТИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

22.05.2020 06:36

Сви сте ви исти. Годинама се вртите у круг и пљујете једни друге. Морали би ви сви отици и пустити народ да дисе пуним плуцима и да једном крене ка бољем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана

22.05.2020 06:54

Браво

Name

Ре ас

22.05.2020 07:32

Нису сви исти. Слусајуци тебе знаци не треба ниста мијењати. Сиротиња нек цркне.

Name

Ре Ас

22.05.2020 08:39

Нису сви исти,онај ко боље србује има боље шансе код тебе,хајде буди искрен па то потврди!

Name

Није истина

22.05.2020 08:54

Тај став да су сви исти је разлог засто ови владају задњих 15 година. Мантра која потпуно одговара онима на власти. Од два зла увијек има мање зло

Name

БЛ

22.05.2020 06:51

КУЛТУРАН ОБРАЗОВАН ПРОФЕСОР ЕЛОКВЕНТАН ДА ПРИЦА О ТЕМИ СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА ИВАНИЦА МИЛИНА ГА СЛУСАТ СЗЕТА СТО ЦОВЈЕКА УНИСТИСЕ ДY ВИСЕ НИЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ БИО ЈЕ ЈЕДАМ ОД ОМИЉЕНИХ НА ЕКОНОМИЈИ СТУДЕНТИ ГА ОЦЈЕЊИВАЛИ СА НАКБОЉИМ ОЦЈЕНАМА АЛ ПРОФЕСОРЕ ДОБИЦЕТЕ ВИ ЊИХ НА СУДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

22.05.2020 08:41

На Милетовом суду добити спор,живиш ли ти у реалном свијету.

Name

глинени голуб у слободном паду

22.05.2020 06:51

Човјек има папир да није нормалан, у изборни закон треба унијети тачку да се на високе функције не могу кандидирати личности са озбиљном психијатријском дијагнозом, ПТСП је врло озбиљан синдром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Хоод

22.05.2020 07:11

Не пролази ни његова "накнадна памет" ...једноставно постоји потреба да се из јавног живота макну "недорађеним лидери", паметњаковића,без конкретних и јасних потеза,одлука,пројеката....људима их је више доста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.05.2020 07:40

Опозиција је у предности бар говори како је оним његовим јадницима сто морају да суте која је то мизерија од људи.Замислите ријец:ако не буде како ја казем нецете бити ту.Нису у стању да одбране себе а тврде да раде за народ (За мене не)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

22.05.2020 07:43

Да Додик ће се повући, али уз услов да ти као ек. стручњак га замјениш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћук

22.05.2020 08:24

Добро каже човјек паметан би се повукао, и он је био паметан па то говори из искуства. Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адис

22.05.2020 09:07

Једна дрзава један предсједник и један добар Алкатраз (затвор).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одг адису

22.05.2020 10:48

Па направи је Адисе, одцјепи федерацију и назови је Босњија и имај једног председника.

Name

Бејха је пропао пројекат

22.05.2020 15:24

Повуци це се кад изгуби изборе.У демократијама власт се осваја и губи на изборима.Опозицији Српске то никако да постане јасно.

ОДГОВОРИТЕ