СНСД и њихови сателити поданици хрватских интереса

- Резервна клупа хрватске 'репрезентације' у Сарајеву, СНСД и тзв. Српски клуб, не само да су својим гласањем у Парламенту БиХ ударили шамар жртвама усташког режима, њиховим потомцима и свим антифашистима, него су недвосмислено подржали одржавање 'блајбуршке мисе' у Сарајеву“, рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић. 

Република Српска 16.05.2020 | 13:17
СНСД и њихови сателити поданици хрватских интереса

Она каже да, ако се узме у обзир историјат њихових потеза, ни то више није никакво изненађење: 

„Због њихове предаје, јасеновачка грађа која је требала да свједочи размјерама ужаса који је починио најгрозоморнији режим у Другом свјетском рату, усташе у НДХ, сада је сакривена у неком подруму у Хрватској. Они су ти који, заједно са ХДЗ БиХ, нису гласали за конститутивност српског народа и писма у кантонима ФБиХ са хртватском већином.

На крају, сам помоћни тренер хрватске 'репрезентације', Милорад Додик, потписивао је коалициони споразум са Драганом Човићем дан након његове посјете Блајбургу, правдавши га ријечима да је то 'логичан рефлекс и добра пракса' и стављајући у исту раван жртве Јасеновца са одбјеглим усташама у Блајбургу“, каже, у писаној изјави, Петровићева. 

Она закључује да ће оваквим поданичким односом СНСД и њихови сателити на БиХ нивоу наставити да буду само трећелигаши искориштавани за хрватске интересе на штету српског народа, док ће њихова највећи сан, да уђу у први тим „ватрених“, ипак остати недосањан.

(БН)