SNSD i njihovi sateliti podanici hrvatskih interesa

- Rezervna klupa hrvatske 'reprezentacije' u Sarajevu, SNSD i tzv. Srpski klub, ne samo da su svojim glasanjem u Parlamentu BiH udarili šamar žrtvama ustaškog režima, njihovim potomcima i svim antifašistima, nego su nedvosmisleno podržali održavanje 'blajburške mise' u Sarajevu“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović. 

Republika Srpska 16.05.2020 | 13:17
SNSD i njihovi sateliti podanici hrvatskih interesa

Ona kaže da, ako se uzme u obzir istorijat njihovih poteza, ni to više nije nikakvo iznenađenje: 

„Zbog njihove predaje, jasenovačka građa koja je trebala da svjedoči razmjerama užasa koji je počinio najgrozomorniji režim u Drugom svjetskom ratu, ustaše u NDH, sada je sakrivena u nekom podrumu u Hrvatskoj. Oni su ti koji, zajedno sa HDZ BiH, nisu glasali za konstitutivnost srpskog naroda i pisma u kantonima FBiH sa hrtvatskom većinom.

Na kraju, sam pomoćni trener hrvatske 'reprezentacije', Milorad Dodik, potpisivao je koalicioni sporazum sa Draganom Čovićem dan nakon njegove posjete Blajburgu, pravdavši ga riječima da je to 'logičan refleks i dobra praksa' i stavljajući u istu ravan žrtve Jasenovca sa odbjeglim ustašama u Blajburgu“, kaže, u pisanoj izjavi, Petrovićeva. 

Ona zaključuje da će ovakvim podaničkim odnosom SNSD i njihovi sateliti na BiH nivou nastaviti da budu samo trećeligaši iskorištavani za hrvatske interese na štetu srpskog naroda, dok će njihova najveći san, da uđu u prvi tim „vatrenih“, ipak ostati nedosanjan.

(BN)