Убиство Славише Ћулума, полиција трага за убицама

Ново убиство у Бањалуци. Хицима из ватреног оружја данас је убијен Славиша Ћулум, недалеко од своје куће у насељу Драгочај. Ћулум је већ годинама био познат бањалучкој полицији. Недавно је изашао из затвора.

Република Српска 15.05.2020 | 19:17
Убиство Славише Ћулума, полиција трага за убицама

Славиша Ћулум убијен је хицима из аутоматског оружја, у сачекуши, док се налазио у свом аутомобилу испред породичне куће у насељу Драгочај, недалеко од Бањалуке. Беживотно тијело пронашла је његова мајка, која је и обавијестила Полицију. 

Починилац или више њих побјегли су са лица мјеста, гдје су убрзо по позиву стигли и припадници Управе за Организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, а насеље је одмах блокирано. Блокирани су и сви прилазни путеви, на којима је полиција поставила пунктове. Провјеравана су сва возила. Пунктови су постављени по граду и у неколико бањалучких насеља. 

Како незванично сазнајемо, полиција трага за мотористом који се може довести у везу са убиством Славише Ћулума. У претрази терена ангажовани су и припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске са псима трагачима, као и хеликоптер који је више од сат времена надлијетао овај терен. 

На лице мјеста стигао је и министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

Информације су потврђене из МУП РС, одакле је саопштено да је до сада приведено више особа због данашњег тешког убиства Славише Ћулума у бањалучком насељу Драгочај.

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да је данас у 13.12 часова оперативном дежурству Полицијске управе Бањалука пријављено да се на путу, у близини породичне куће убијеног налази његово изрешетано возило, голф 6. 

„Оперативном дежурству ПУ Бањалука данас је око 13 часова и 15 минута пријављено да се у близини породичне куће убијеног, на путу налази изрешетано моторно возило и ради се о томе да је кривично дјело извршено од стране непознатог лица или више њих. Полицијски службеници МУПа РС предузимају законом све предвиђене мјере и радње, а инспектори Управе за организовани и тешки криминалитет МУПа РС привели су више лица ради криминалистичке обраде, који се доводе у везу са кривичним дјелом“, казала је портпарол МУП-а РС Мирна Миљановић.

Миљановић је додала да је о свему обавијештено Републичко тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Славиша Ћулум одраније је познат органима реда. 2011. године заједно са Дејаном Костићем и Дејаном Чајићем осуђен је у бањалучком Окружном суду на укупно 17 и по година робије због покушаја убиства бањалучанина Јована Јошила.

Славиша Ћулум тада је осуђен на седам година затвора због покушаја убиства Јошила, те је добио још годину због недозвољеног држања оружја, тако да је кажњен јединственом казном од седам и по година затвора.

Ватрени обрачун између наведених лица, догодио се 2010. у бањалучком насељу Лазарево. Том приликом погинуо је Недељко Ћулум, брат Славише Ћулума, кога је хицима усмтио Јошило, али му је изречена ослобађајућа пресуда за убиство Недељка Ћулума јер је Суд утврдио да је пуцао у нужној одбрани.

Славиша Ћулум осуђиван је и раније са још неколико лица због оружане пљачке ПроЦредит банке, одакле су украли близу 13.000 марака. Окружни суд у Бањалуци тада их је осудио на укупно 20 година и осам мјесеци робије. 

Славиша Ћулум недавно је изашао из затвора. 

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Неко из Масе

15.05.2020 17:26

Полицијска хунта "трага" (цитај уклања трагове)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашид

15.05.2020 19:22

Па вероватно да је тако,мали је изгледа био претња главоњама.

Name

Камионџија

15.05.2020 17:32

Да су га Богдом осудили на 20 година сада би био жив . Заказало правосуђе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсо

15.05.2020 21:01

2011те осудјен укупно на 20 година.

Name

Робин Хоод

15.05.2020 18:30

Чуди ме да Рудоња није дошао! Министар иде на мјесто злочина! Занимљиво и врло,врло интересантна доктрина истражних радњи и поступака! Ово је ФБИ, а можда и ЦИА-е школа???? Видјећемо ускоро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

17.05.2020 09:08

Заиста је чудно то што се и фамозни министар појавио...

Name

терy

15.05.2020 18:34

Сто реце Димњацар.."Соли на реп"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

15.05.2020 18:44

Ни ово се неце рјесити, као ни убиства на Палама... Срдјан, Ристо, Зељко, Тодоровици и сви остали....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

15.05.2020 19:51

Починиоц ће се предати чим је видио хеликоптере.

Name

Паја

15.05.2020 19:09

Сто није исао тако кад је убијен ДАВИД .........И СЛАВИСА........???????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија

16.05.2020 08:08

Богами, мрка капа. Џаба све. Сачекуше се овдје не рјешавају. Јок. Нити једна није ријешена. Дугачак је списак тих неславних примјера. Али, има и нешто утјешно, што релаксира, нешто као оправдање. Није РС-а сама апропо тога питања. Сачекуше се не рјешавају ни у најближем комшилуку, у Србији и Црној Гори, такође. И тамо је то тамна зона криминалитета. Нешто у шта се не барка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има још

16.05.2020 13:27

Као што се не барка ни у корупцију, теже облике привредног и финансијског криминала, злоупотребе власти и овласти, јавних набавки и тендера, присвајање буџетских и др. јавних средстава, њива, шума и ливада, у рекет и рекеташење, узгој хоботница и што шта томе слићнога.