Ubistvo Slaviše Ćuluma, policija traga za ubicama

Novo ubistvo u Banjaluci. Hicima iz vatrenog oružja danas je ubijen Slaviša Ćulum, nedaleko od svoje kuće u naselju Dragočaj. Ćulum je već godinama bio poznat banjalučkoj policiji. Nedavno je izašao iz zatvora.

Republika Srpska 15.05.2020 | 19:17
Ubistvo Slaviše Ćuluma, policija traga za ubicama

Slaviša Ćulum ubijen je hicima iz automatskog oružja, u sačekuši, dok se nalazio u svom automobilu ispred porodične kuće u naselju Dragočaj, nedaleko od Banjaluke. Beživotno tijelo pronašla je njegova majka, koja je i obavijestila Policiju. 

Počinilac ili više njih pobjegli su sa lica mjesta, gdje su ubrzo po pozivu stigli i pripadnici Uprave za Organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a naselje je odmah blokirano. Blokirani su i svi prilazni putevi, na kojima je policija postavila punktove. Provjeravana su sva vozila. Punktovi su postavljeni po gradu i u nekoliko banjalučkih naselja. 

Kako nezvanično saznajemo, policija traga za motoristom koji se može dovesti u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma. U pretrazi terena angažovani su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske sa psima tragačima, kao i helikopter koji je više od sat vremena nadlijetao ovaj teren. 

Na lice mjesta stigao je i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Informacije su potvrđene iz MUP RS, odakle je saopšteno da je do sada privedeno više osoba zbog današnjeg teškog ubistva Slaviše Ćuluma u banjalučkom naselju Dragočaj.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je danas u 13.12 časova operativnom dežurstvu Policijske uprave Banjaluka prijavljeno da se na putu, u blizini porodične kuće ubijenog nalazi njegovo izrešetano vozilo, golf 6. 

„Operativnom dežurstvu PU Banjaluka danas je oko 13 časova i 15 minuta prijavljeno da se u blizini porodične kuće ubijenog, na putu nalazi izrešetano motorno vozilo i radi se o tome da je krivično djelo izvršeno od strane nepoznatog lica ili više njih. Policijski službenici MUPa RS preduzimaju zakonom sve predviđene mjere i radnje, a inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPa RS priveli su više lica radi kriminalističke obrade, koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom“, kazala je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Miljanović je dodala da je o svemu obaviješteno Republičko tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Slaviša Ćulum odranije je poznat organima reda. 2011. godine zajedno sa Dejanom Kostićem i Dejanom Čajićem osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 17 i po godina robije zbog pokušaja ubistva banjalučanina Jovana Jošila.

Slaviša Ćulum tada je osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila, te je dobio još godinu zbog nedozvoljenog držanja oružja, tako da je kažnjen jedinstvenom kaznom od sedam i po godina zatvora.

Vatreni obračun između navedenih lica, dogodio se 2010. u banjalučkom naselju Lazarevo. Tom prilikom poginuo je Nedeljko Ćulum, brat Slaviše Ćuluma, koga je hicima usmtio Jošilo, ali mu je izrečena oslobađajuća presuda za ubistvo Nedeljka Ćuluma jer je Sud utvrdio da je pucao u nužnoj odbrani.

Slaviša Ćulum osuđivan je i ranije sa još nekoliko lica zbog oružane pljačke ProCredit banke, odakle su ukrali blizu 13.000 maraka. Okružni sud u Banjaluci tada ih je osudio na ukupno 20 godina i osam mjeseci robije. 

Slaviša Ćulum nedavno je izašao iz zatvora. 

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Neko iz Mase

15.05.2020 17:26

Policijska hunta "traga" (citaj uklanja tragove)

ODGOVORITE
Name

Rašid

15.05.2020 19:22

Pa verovatno da je tako,mali je izgleda bio pretnja glavonjama.

Name

Kamiondžija

15.05.2020 17:32

Da su ga Bogdom osudili na 20 godina sada bi bio živ . Zakazalo pravosuđe

ODGOVORITE
Name

Komso

15.05.2020 21:01

2011te osudjen ukupno na 20 godina.

Name

Robin Hood

15.05.2020 18:30

Čudi me da Rudonja nije došao! Ministar ide na mjesto zločina! Zanimljivo i vrlo,vrlo interesantna doktrina istražnih radnji i postupaka! Ovo je FBI, a možda i CIA-e škola???? Vidjećemo uskoro!

ODGOVORITE
Name

Savo

17.05.2020 09:08

Zaista je čudno to što se i famozni ministar pojavio...

Name

tery

15.05.2020 18:34

Sto rece Dimnjacar.."Soli na rep"

ODGOVORITE
Name

Pale

15.05.2020 18:44

Ni ovo se nece rjesiti, kao ni ubistva na Palama... Srdjan, Risto, Zeljko, Todorovici i svi ostali....

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

15.05.2020 19:51

Počinioc će se predati čim je vidio helikoptere.

Name

Paja

15.05.2020 19:09

Sto nije isao tako kad je ubijen DAVID .........I SLAVISA........???????????

ODGOVORITE
Name

Empirija

16.05.2020 08:08

Bogami, mrka kapa. Džaba sve. Sačekuše se ovdje ne rješavaju. Jok. Niti jedna nije riješena. Dugačak je spisak tih neslavnih primjera. Ali, ima i nešto utješno, što relaksira, nešto kao opravdanje. Nije RS-a sama apropo toga pitanja. Sačekuše se ne rješavaju ni u najbližem komšiluku, u Srbiji i Crnoj Gori, takođe. I tamo je to tamna zona kriminaliteta. Nešto u šta se ne barka.

ODGOVORITE
Name

Ima još

16.05.2020 13:27

Kao što se ne barka ni u korupciju, teže oblike privrednog i finansijskog kriminala, zloupotrebe vlasti i ovlasti, javnih nabavki i tendera, prisvajanje budžetskih i dr. javnih sredstava, njiva, šuma i livada, u reket i reketašenje, uzgoj hobotnica i što šta tome slićnoga.