За студенте из Српске два начина уласка у Србију

 - Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао да су различити услови и процедура за улазак у Србију за оне студенте из Републике Српске који имају двојно држављанство, који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији и за оне студенте који то немају.

Република Српска 15.05.2020 | 10:09
За студенте из Српске два начина уласка у Србију

Напомињући да су факултети у Србији, послије паузе због епидемије вируса корона, почели да раде, Цицовић је изјавио Срни да су се студенти из Републике Српске који студирају у Србији више пута јављали Представништву Републике Српске у Београду да сазнају како могу да се врате на факултете.

Он је рекао да је студентима из Републике Српске који имају двојно држављанство, који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији за улазак у Србију потребан само негативан ПЦР тест на корону не старији од 72 часа, добијен у релевантној лабораторији у Републици Српској.

С друге стране, каже он, студенти из Републике Српске који немају двојно држављанство и немају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији, да би се вратили на факултете у Србији, потребно је да поднесу захтјев Радном тијелу Владе Србије за одобрење за улазак у Србију.

"У том захтјеву треба да напишу преко којег граничног прелаза ће ући у Србију, којег дана и у којем возилу /регистарски број/ и на којој ће адреси у Србији /град, улица и број/ становати, те да уз овај захтјев поднесу скениран негативан ПЦР тест не старији од 72 часа добијен у релевантној лабораторији у Републици Српској, као и скенирану потврду од факултета на којем студирају у Србији", додао је он.

Захтјеви за добијање Одобрења за улазак у Србију, са свим потребним подацима и документима, могу се поднијети електронском поштом преко Представништва Републике Српске у Србији на е-адресу оффице@представнистворсбг.рс или директно Радном телу Владе Србије на е-адресу раднотело-ЦОВИД19@мфа.рс.

"Представништво Републике Српске у Србији ће у случају било каквих промјена о условима и начину повратка студената из Републике Српске на факултете у Србији у најкраћем року на свом сајту објавити шта се и како мијења", рекао је Цицовић.

Грађани Републике Српске којима је послодавац из Србије издао документ о радном ангажовању и позвао да се врате на посао, грађани који су становници пограничног подручја, а запослени су на територији Србије и грађани из пограничног подручја који обављају пољопривредне радове и имају пољопривредно земљиште на територији Србије, ближе услове и могућности уласка у Србију могу видјети у редакцијски пречишћеном тексту Одлуке о проглашењу болести ЦОВИД-19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2 заразном болешћу /Службени гласник РС 73/2020 од 13. маја 2020. године/ и на линку хттп://www.правно-информациони-систем.рс/СлГласникПортал/виеwдоц?ууид=б63а32а1-фцад-4758-9134-цф7дцфф492ц0®ацтид=430407&доцтyпе=рег .

(Срна) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Кева

15.05.2020 09:15

Ал' га заје*абате,па стварно нема смисла!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

15.05.2020 16:07

Ја користим треци нацин преласка.. хеликоптерце из рс иако сам на заједницкој функцији бх па ми самим тим не припада

Name

ПОЗИВ ВЛАСТИМА

15.05.2020 10:03

Због великог броја особа које се налазе још увијек задржане у иностранству у веома далеким земљама, било би врло добро, врло лијепо и врло корисно да се надлежне власти у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини огласе и јасно кажу 1. када ће се тачно отворити аеродроми, 2. које компаније ће летјели према дестинацијама у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини, 3. који су услови за улаз у земљу / посједовање тестова, самоизолација, гдје су центри за карантин, и друго/. Људи ис свих ових земаља налазе у иностранству, чекају летове, немају новаца да плаћају хотеле, нису наравно криви што су негдје остали, немају осигурања јер им је истекло а лијечење у иностранству је веома скупо..../. Сасвим добронамјерно,али дајте огласите се. И још нешто. Институције Републике Хрватске заслужују јавну захвалност институција Босне и Херцеговине за коректан, одговоран и веома професионалан однос према држављанима Босне и Херцеговине током пандемије. Треба коначно неко изаћи и рећи људима из Полиције Хрватске велико ХВАЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симе

15.05.2020 10:17

Свака вам част, ала сте помогли дјеци, немам ријечи, шта мислите да подигнемо зидове на Дрини??? Како вас све није срамота? Како сијали тако ћете и пожњети!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загледани

15.05.2020 10:46

Ми загледани у Србију, а граница нам на Дрини. Ниста ми јасно није.

Name

Граница

15.05.2020 11:43

Ало хостаплери факултети раде а тест се немозе да добије .Који сте ви сљам и олос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?!

15.05.2020 12:20

Данас чујем да за улазак у Хрватску из БиХ не треба тест на корону?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковид 19

15.05.2020 14:51

Срамота...једна ријеч је доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

1972

18.05.2020 13:54

Дијете синоц у пола 12 врацено са границе, данас прикупили потврде са фаxа и опет ниста, немогу преци границ а тест вриједи до сутра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бррр

18.05.2020 22:19

Мозе ли ми неко реци могу ли студенти преци границу, ја бих требала 28 на испит у Бг и сад ово цитам, а ниста ми није јасно?

Name

Тест

18.05.2020 18:02

Ста је са студентима који су у суботу радили тест и исти дан добили резултате, немогу преци границу уз брдо потврда, а данас објављујете да студенти нетреба да журе са обављањем тест јер вјероватни нисте усагласили процедуру повратка..... Срамота само малтретирате дјецу, прије би пресли мигранти него студенти из Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ