Србац: Потребни тестови на вирус корона

У србачкој општини већ четири дана није забиљежен ни један случај обољења од вируса корона. Смањује се и број особа у кућној изолацији којом је обухваћено 31 лице, док је у складу са одлуком  Републичког штаба за ванредне ситуације, од данас затворен карантин на Бардачи.

Република Српска 12.05.2020 | 15:14
Србац: Потребни тестови на вирус корона

Хигијенско-епидемиолошка ситуација у овој општини је под контролом, речено је на сједници Општинског штаба за ванредне ситуације.  У међувремену  је поновљена дезинфекција улица и других јавних површина, а слиједи  дезинфекција и јавних установа, заједничких простора у стамбеним објектима.

Директор Дома здравља Србац Мирко Стојић је изјавио да је ова здравствена установа добро снабдјевена дезинфекционим материјалом  и заштитном  опремом, али  је потребан додатни број  тестова на корона вирус.

У Дому здравља је, углавном,  нормализован рад, док подручне амбуланте раде са 50 одсто капацитета, нагласио је  др. Стојић и  додао да је ова установа спремна  и за евентуални други талас  епидемије  у току јесени.

Од 11 лица која су до сада била заражена вирусом корона, три особе су се опоравиле, петоро се налазе у карантину Студентског центра „Никола Тесла“ у Бања Луци, једна особа је на лијечењу  на лијечењу у болници Градишка, док су двије особе, као што смо већ раније информисали, преминуле од вируса корона.

Становници Српца су се обрадовали ублажавању заштитних мјера, а поготово  отварању  угоститељских објеката и занатских радњи.  Страх од заразе али и примјена  строгих мјера  и услова рада,  утицали су на то да  није била очекивана посјета  угоститељским објектима .  

Са сједнице Штаба Упућен је апел власницима објеката  и градјанима да се и даље досљедно придржавају  мјера заштите од ширења вируса корона.

(БН/С.К.)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Коментар

12.05.2020 13:46

Озбиљно?? Ти тестови и не постоје кога јбте у здрав мозак висе?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема муфте

12.05.2020 14:02

Сарена лаза коста 200 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дразен

12.05.2020 14:07

Је ли то значи да људи морају плаћати у Институту за јавно здравство, ако нема код вас у Дому здравља?

Name

Дразене

12.05.2020 17:20

Па нико ни не тестира осим Завода, паметњаковицу!

Name

Петроније

12.05.2020 16:48

Бозе какви паметни коментари...Бас ме занима гдје сте се сви сколовали кад тако добро познајете материју?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

12.05.2020 18:55

Док је др Јовициц водио дом здравља Србац било је одлицно цак је добио и похвале за успјесан рад!!! А за двије године Стојиц је довео дом здравља до руба пропасти кад одете нема вас ко прегледати морате се сналазит приватно

ОДГОВОРИТЕ