Srbac: Potrebni testovi na virus korona

U srbačkoj opštini već četiri dana nije zabilježen ni jedan slučaj oboljenja od virusa korona. Smanjuje se i broj osoba u kućnoj izolaciji kojom je obuhvaćeno 31 lice, dok je u skladu sa odlukom  Republičkog štaba za vanredne situacije, od danas zatvoren karantin na Bardači.

Republika Srpska 12.05.2020 | 15:14
Srbac: Potrebni testovi na virus korona

Higijensko-epidemiološka situacija u ovoj opštini je pod kontrolom, rečeno je na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.  U međuvremenu  je ponovljena dezinfekcija ulica i drugih javnih površina, a slijedi  dezinfekcija i javnih ustanova, zajedničkih prostora u stambenim objektima.

Direktor Doma zdravlja Srbac Mirko Stojić je izjavio da je ova zdravstvena ustanova dobro snabdjevena dezinfekcionim materijalom  i zaštitnom  opremom, ali  je potreban dodatni broj  testova na korona virus.

U Domu zdravlja je, uglavnom,  normalizovan rad, dok područne ambulante rade sa 50 odsto kapaciteta, naglasio je  dr. Stojić i  dodao da je ova ustanova spremna  i za eventualni drugi talas  epidemije  u toku jeseni.

Od 11 lica koja su do sada bila zaražena virusom korona, tri osobe su se oporavile, petoro se nalaze u karantinu Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banja Luci, jedna osoba je na liječenju  na liječenju u bolnici Gradiška, dok su dvije osobe, kao što smo već ranije informisali, preminule od virusa korona.

Stanovnici Srpca su se obradovali ublažavanju zaštitnih mjera, a pogotovo  otvaranju  ugostiteljskih objekata i zanatskih radnji.  Strah od zaraze ali i primjena  strogih mjera  i uslova rada,  uticali su na to da  nije bila očekivana posjeta  ugostiteljskim objektima .  

Sa sjednice Štaba Upućen je apel vlasnicima objekata  i gradjanima da se i dalje dosljedno pridržavaju  mjera zaštite od širenja virusa korona.

(BN/S.K.)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Komentar

12.05.2020 13:46

Ozbiljno?? Ti testovi i ne postoje koga jbte u zdrav mozak vise?!

ODGOVORITE
Name

Nema mufte

12.05.2020 14:02

Sarena laza kosta 200 KM.

ODGOVORITE
Name

Drazen

12.05.2020 14:07

Je li to znači da ljudi moraju plaćati u Institutu za javno zdravstvo, ako nema kod vas u Domu zdravlja?

Name

Drazene

12.05.2020 17:20

Pa niko ni ne testira osim Zavoda, pametnjakovicu!

Name

Petronije

12.05.2020 16:48

Boze kakvi pametni komentari...Bas me zanima gdje ste se svi skolovali kad tako dobro poznajete materiju?

ODGOVORITE
Name

Srbac

12.05.2020 18:55

Dok je dr Jovicic vodio dom zdravlja Srbac bilo je odlicno cak je dobio i pohvale za uspjesan rad!!! A za dvije godine Stojic je doveo dom zdravlja do ruba propasti kad odete nema vas ko pregledati morate se snalazit privatno

ODGOVORITE