Здравствени радници финансирају опоравак Српске?!

На рачунима Фонда солидарности за обнову Републике Српске до сада је уплаћено око 58 милиона КМ, казали су из Министарства финансија Републике Српске. Од тог износа 50 милиона КМ је издвојено из буџета, 3,7 милиона се односи на уплате буџетских корисника односно њихових добровољних издвајања из личних примања а остатак су донације правних и физичких лица.

Република Српска 11.05.2020 | 19:37
Здравствени радници финансирају опоравак Српске?!

Занимљиво је да значајан дио ових уплата стиже од зравствених радника који се наводно добровољно одричу дијела плате како би помогли економски опоравак Републике Српске!

Подсјетимо, Влада Републике Српске је отворила посебне рачуне Фонда солидарности за обнову Републике Српске, како би се допринијело очувању радних мјеста и помогло оним појединцима И фирмама који су највише погођени мјерама за сузбијање пандемије.

Допринос прикупљању средстава у овај Фонд, како тврде у Влади РС, је лични хумани гест сваког појединца. Незваничне информације које су колале друштвеним мрежама говоре да се на запослене ипак врши притисак да пристану на овај додатни намет.

Списак оних који су одлучили да се одрекну дијела примања објављује се на страници коронавирусусрпској.цом коју је покренула Влада Републике Српске.

Занимљиво је да посљедњих дана највише уплата у овај Фонд врше здравствене установе, болнице и домови здравља.  

Тако су 7. маја уплате извршили Болница Источно Сарајево и Специјална болница Мљечаница Козарска Дубица, те домови здравља Власеница, Озрен Петрово, Свети Сава Теслић, Рудо и Љубиње. 

Дан раније уплате су извршили домови здравља Угљевик и Модрича, док су 5. маја новац уплатили, када је ријеч о здравственим установама, Болница др. Младен Стојановић Приједор, Општа болница Свети апостол Лука, Општа Болница Градишка и Болница Требиње (издвајања из нето примања запослених).

Прије тога су новац уплатили и домови здравља Угљевик, Модрича итд.

(Бизнисинфо)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ДД

11.05.2020 17:51

Сила Бога не моли!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

11.05.2020 19:01

Скрбиц, Богданиц и Талиц могу финансирати здравство неколико година, колико су узели.

Name

Ре:

12.05.2020 00:11

Јавна је тајна да је 90% медицинара или дошло до посла преко камариле или су постали њихови чланови, да би сачували позиције. Оних 10% су или пред пензијом или су купили радно мјесто. Ето зашто морају "добровољно" да се солидаришу. Ко не дадне кинту, довиђења, долази идући. Технички, узимају сами од себе. Ако, сад им је свима присјело партијско запошљавање! Багра је то у свим јавним секторима!

Name

херцеговац

11.05.2020 18:16

Под морање или под обавезно? Здравство не плаћа обавезе по основу пореза и доприноса годинама и тако наноси штету у првом реду запосленима а затим и буџету РС. Објавите колики је дуг болнице у Требињу. Исто нека руководство болнице објасни колико дугују добављачима и јавним предузећима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милинко

11.05.2020 18:20

Мене само интересира здравствени радници и други одрицу се дијела примања да помогну само незнам коме ,када се ово све свело узима се од сиротиње да се помогну богати ,неке гигантске фирме и да се пуни будзет који су владари раскопали давајуц и капом и саком да само сто висе унисте дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пудлица послушна

11.05.2020 22:12

Каква црна болница у Требињу кад је доживјела да јој директор буде Гвидова послушна пудлица , потрчко и шпијун Борислав Грубач.Лик који не зна је ли пошао или дошао,код шефа цинкари партијске другове,бави се ректалним алпинизмом код шефа и ни о чему нема појма.За тако добро обављен посао награђен је мјестом директора у Електропривреди.Да није тужно било би смјешно..Кад су такве незналице водиле болницу шта можете очекивати од такве установе.Народ масивно иде на лијечење у Фочу и Невесиње

Name

Ре

12.05.2020 04:33

Помажу куповину трактора, маски, покретне болнице, софтвера, итд. Мра се сиротињи помоћи. Хумано је то.

Name

Бојан

11.05.2020 18:22

Да ли се обрачунава "добровољни" проценат и од оних гратис 1000 КМ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај

11.05.2020 19:21

А зар не рекосе да једино од здравствених радника неце тразити да се "добровољно" одрекну. Али оцигледно супљак. Даљи хиљадарку, па се ипак мора сто прије вратити. Фарса, као и вецина ствари у насој дрзави. Толико о помоци здравственим радницима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак_Приједор

12.05.2020 05:31

Мозес звати дрзава па цак ако ти је цејф и империја или континент ма ста год ти срцу мило али РС јесте и остаце "само" ентитет и саставни дио дрзаве Босне и Херцеговине.

Name

Коментар

11.05.2020 19:49

Оцигледно да је овај Фонд солидарности само пресипање из супљег у празно,велика вецина новца долази из будзета,а долазит це и из кредитних средстава,одзив правних и физицких лица је,уз све пријетње и притиске,јако слаб,а временом це бити све слабији,људи једноставно не вјерују овој власти и неце да им повјере свој новац.У оваквим околностима,са људима на власти у ције постење и цеститост градјани не сумњају,без проблема би се кроз донације скупило 50-ак милиона,а овако.....Мислим да би из овако слабог одзива градјана и привреде ова власт,ако има имало слуха,требала да исцита колико им градјани не вјерују,а и то колико су их осиромасили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wтф

11.05.2020 19:56

Па и треба да дају они који примају из будзета и фондова. Треба законски свима смањит 20% и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

11.05.2020 20:35

А власт краде и за вријеме короне као и прије короне сад се богате на рукавицама и маскама које су послате грађанима као помоћ а додик и његов сестрић милионе зарађују . Апотеке продају за њихов лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Враћење

12.05.2020 09:04

Морате вратити награде од 1000 КМ. Све је за јавност: и давање и узимање.

ОДГОВОРИТЕ