Zdravstveni radnici finansiraju oporavak Srpske?!

Na računima Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske do sada je uplaćeno oko 58 miliona KM, kazali su iz Ministarstva finansija Republike Srpske. Od tog iznosa 50 miliona KM je izdvojeno iz budžeta, 3,7 miliona se odnosi na uplate budžetskih korisnika odnosno njihovih dobrovoljnih izdvajanja iz ličnih primanja a ostatak su donacije pravnih i fizičkih lica.

Republika Srpska 11.05.2020 | 19:37
Zdravstveni radnici finansiraju oporavak Srpske?!

Zanimljivo je da značajan dio ovih uplata stiže od zravstvenih radnika koji se navodno dobrovoljno odriču dijela plate kako bi pomogli ekonomski oporavak Republike Srpske!

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske je otvorila posebne račune Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, kako bi se doprinijelo očuvanju radnih mjesta i pomoglo onim pojedincima I firmama koji su najviše pogođeni mjerama za suzbijanje pandemije.

Doprinos prikupljanju sredstava u ovaj Fond, kako tvrde u Vladi RS, je lični humani gest svakog pojedinca. Nezvanične informacije koje su kolale društvenim mrežama govore da se na zaposlene ipak vrši pritisak da pristanu na ovaj dodatni namet.

Spisak onih koji su odlučili da se odreknu dijela primanja objavljuje se na stranici koronavirususrpskoj.com koju je pokrenula Vlada Republike Srpske.

Zanimljivo je da posljednjih dana najviše uplata u ovaj Fond vrše zdravstvene ustanove, bolnice i domovi zdravlja.  

Tako su 7. maja uplate izvršili Bolnica Istočno Sarajevo i Specijalna bolnica Mlječanica Kozarska Dubica, te domovi zdravlja Vlasenica, Ozren Petrovo, Sveti Sava Teslić, Rudo i Ljubinje. 

Dan ranije uplate su izvršili domovi zdravlja Ugljevik i Modriča, dok su 5. maja novac uplatili, kada je riječ o zdravstvenim ustanovama, Bolnica dr. Mladen Stojanović Prijedor, Opšta bolnica Sveti apostol Luka, Opšta Bolnica Gradiška i Bolnica Trebinje (izdvajanja iz neto primanja zaposlenih).

Prije toga su novac uplatili i domovi zdravlja Ugljevik, Modriča itd.

(Biznisinfo)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

DD

11.05.2020 17:51

Sila Boga ne moli!!!

ODGOVORITE
Name

Ma

11.05.2020 19:01

Skrbic, Bogdanic i Talic mogu finansirati zdravstvo nekoliko godina, koliko su uzeli.

Name

Re:

12.05.2020 00:11

Јавна је тајна да је 90% медицинара или дошло до посла преко камариле или су постали њихови чланови, да би сачували позиције. Оних 10% су или пред пензијом или су купили радно мјесто. Ето зашто морају "добровољно" да се солидаришу. Ко не дадне кинту, довиђења, долази идући. Технички, узимају сами од себе. Ако, сад им је свима присјело партијско запошљавање! Багра је то у свим јавним секторима!

Name

hercegovac

11.05.2020 18:16

Pod moranje ili pod obavezno? Zdravstvo ne plaća obaveze po osnovu poreza i doprinosa godinama i tako nanosi štetu u prvom redu zaposlenima a zatim i budžetu RS. Objavite koliki je dug bolnice u Trebinju. Isto neka rukovodstvo bolnice objasni koliko duguju dobavljačima i javnim preduzećima.

ODGOVORITE
Name

Milinko

11.05.2020 18:20

Mene samo interesira zdravstveni radnici i drugi odricu se dijela primanja da pomognu samo neznam kome ,kada se ovo sve svelo uzima se od sirotinje da se pomognu bogati ,neke gigantske firme i da se puni budzet koji su vladari raskopali davajuc i kapom i sakom da samo sto vise uniste drzavu.

ODGOVORITE
Name

Pudlica poslušna

11.05.2020 22:12

Kakva crna bolnica u Trebinju kad je doživjela da joj direktor bude Gvidova poslušna pudlica , potrčko i špijun Borislav Grubač.Lik koji ne zna je li pošao ili došao,kod šefa cinkari partijske drugove,bavi se rektalnim alpinizmom kod šefa i ni o čemu nema pojma.Za tako dobro obavljen posao nagrađen je mjestom direktora u Elektroprivredi.Da nije tužno bilo bi smješno..Kad su takve neznalice vodile bolnicu šta možete očekivati od takve ustanove.Narod masivno ide na liječenje u Foču i Nevesinje

Name

Re

12.05.2020 04:33

Pomažu kupovinu traktora, maski, pokretne bolnice, softvera, itd. Mra se sirotinji pomoći. Humano je to.

Name

Bojan

11.05.2020 18:22

Da li se obračunava "dobrovoljni" procenat i od onih gratis 1000 KM?

ODGOVORITE
Name

Zmaj

11.05.2020 19:21

A zar ne rekose da jedino od zdravstvenih radnika nece traziti da se "dobrovoljno" odreknu. Ali ocigledno supljak. Dalji hiljadarku, pa se ipak mora sto prije vratiti. Farsa, kao i vecina stvari u nasoj drzavi. Toliko o pomoci zdravstvenim radnicima

ODGOVORITE
Name

Bosnjak_Prijedor

12.05.2020 05:31

Mozes zvati drzava pa cak ako ti je cejf i imperija ili kontinent ma sta god ti srcu milo ali RS jeste i ostace "samo" entitet i sastavni dio drzave Bosne i Hercegovine.

Name

Komentar

11.05.2020 19:49

Ocigledno da je ovaj Fond solidarnosti samo presipanje iz supljeg u prazno,velika vecina novca dolazi iz budzeta,a dolazit ce i iz kreditnih sredstava,odziv pravnih i fizickih lica je,uz sve prijetnje i pritiske,jako slab,a vremenom ce biti sve slabiji,ljudi jednostavno ne vjeruju ovoj vlasti i nece da im povjere svoj novac.U ovakvim okolnostima,sa ljudima na vlasti u cije postenje i cestitost gradjani ne sumnjaju,bez problema bi se kroz donacije skupilo 50-ak miliona,a ovako.....Mislim da bi iz ovako slabog odziva gradjana i privrede ova vlast,ako ima imalo sluha,trebala da iscita koliko im gradjani ne vjeruju,a i to koliko su ih osiromasili.

ODGOVORITE
Name

Wtf

11.05.2020 19:56

Pa i treba da daju oni koji primaju iz budzeta i fondova. Treba zakonski svima smanjit 20% i to je to.

ODGOVORITE
Name

Stanko

11.05.2020 20:35

A vlast krade i za vrijeme korone kao i prije korone sad se bogate na rukavicama i maskama koje su poslate građanima kao pomoć a dodik i njegov sestrić milione zarađuju . Apoteke prodaju za njihov lopovluk

ODGOVORITE
Name

Vraćenje

12.05.2020 09:04

Morate vratiti nagrade od 1000 KM. Sve je za javnost: i davanje i uzimanje.

ODGOVORITE