Услови за улазак држављана БиХ у Хрватску

Држављанима Босне и Херцеговине дозвољен је улазак у Хрватску под условом да имају одобрен боравак у тој земљи, и уз обавезно одређивање самоизолације у трајању од 14 дана.

Босна и Херцеговина 07.05.2020 | 07:42
Услови за улазак држављана БиХ у Хрватску

Држављани БиХ, али и других земаља, могу ући у Хрватску ради транзита у друге земље уколико имају радну или боравишну дозволу, при чему нема задржавања на територији Хрватске, преноси Бљесак.инфо.

Особе које посједују двојно држављанство морају се на граничном прелазу идентификовати као држављани Хрватске.

"Хрватским држављанима дозвољен је улазак у РХ уз одређивање мјере самоизолације у трајању од 14 дана, при чему ће им бити издана пропусница до адресе самоизолације", навели су из Граничне полиције БиХ, наводи извор.

Из Граничне полиције је поручено да ако особа улази у Хрватску с намјером да напусти Републику Хрватску за два или три дана, дужна је одмах на граничном прелазу приликом уласка у Хрватску то изрећи граничној полицији.

"Те особе ће се евидентирати, ради омогућавања преласка границе и ради осигурања придржавања обавезе кућне изолације у времену трајања које је особа изрекла приликом уласка у Хрватску (два до три дана). Таквим особама гранична полиција у Хрватској ће издати пропусницу која служи за одлазак до мјеста одабраног за самоизолацију и за повратак до границе ради напуштања Хрватске. Таква пропусница се издаје на рок зависно од трајања боравка особе у Хрватској (изречено при уласку у земљу), а најдуље 72 сата. Темељем издане пропуснице таква особа може напустити Републику Хрватску у року важења пропуснице", наводе из Граничне полиције за Бљесак.

Изузеци из ове одлуке су здравствени радници, особе којима треба хитно лијечење, прекогранични радници, службе и тимови Цивилне заштите, припадници оружаних снага, НАТО-а, ЕУФОР-а, челници држава и други.

Наведене особе обвезне су придржавати се и поштовати све упуте и наредбе надлежних тијела Босне и Херцеговине, наводи Бљесак.

(Н1)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

С. Кореја

07.05.2020 05:56

Нека карантина нама. Нисмо за боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.05.2020 06:19

Ето видите сад нам мозе доци дијаспора.Улаз у Хрватску гас гас без задрзавања и улаз у Босну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

07.05.2020 06:27

А сра са градјанима Хрватске који улазе у БиХ ... имали ту рециприоритета... или ови наси на власти се висе сикирају за Хрвате него за ове насе... маа јебес насе...

Name

Ре Марко

07.05.2020 06:29

Примјенити исту мјеру.

Name

Србин РС

07.05.2020 09:31

За Марка.Какав народ таква и власт или обратно каква власт такав и народ.Ми да уведемо неки реципротитет за Хрватску па када погледам не неким порталима како неки коментарису и како нападају људе који псују вриједјаји пријете узас.Могу ти реци само једно питање је дана када це нам Хрватска односно ЕУ да постави рампу и то справом јер смо примитивни.Због тих примитиваца којих је мало али опасни многи це да испастају.Када нас цовјек написе да се у Хрватској или некој другој Европској дрзави осјеца слободнијим него у Републици Српској и цовјек је 100%у праву.

Name

?

07.05.2020 07:30

А туристи??? ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

МоникаМоника

07.05.2020 13:12

Истина превисе серу с том короном коље нема корона је у полутицким главама нетко граби велику лову сто се тице те такозване короне дајте молим вас Маске стизу из кине а корона потице из wухана ма кога они муљају појдине наивце који су покусни куници за њихова тестирања зло ми висе од тих лази преносе онда корону маскама које су довели из кине ал то ови наси старија генерација не разумије зато су их и потаманили ко зецеве имају доста сада за исплату мировина цак неки имају и повисицу срамота људи лазу вас корона не постоји сви симптоми сада су корона дајте молим вас престаните лагат јадан народ

Name

Сана

07.05.2020 07:33

Како је у Словенији и Аустрији ? Јели дозвољен пролазак без задрзавања ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несто контам слабо?

07.05.2020 07:45

А могу ли Хрвати из Хрватске са боравком у ХР и двојним пасосем ици у БиХ тамо ,амо преко границе без задрзавања?

Name

Мозес

07.05.2020 08:16

Али морас у карантену у бих 14 дана