Највећу штету имаће мале занатске радње

С предузетим мјерама заштите, тв механичар из Бијељине Горан Стевановић поново је у својој радњи. Дане изолације искористио је за вријеме са својом породицом, а сада већ размишља како и на који начин ће задржати муштерије и пристојне приходе које је имао прије епидемије.

Република Српска 05.05.2020 | 15:45
Највећу штету имаће мале занатске радње

Највећу штету од привременог затварања због епидемије вируса корона, претрпиће занатске радње. Њихови власници годинама се боре са великим наметима, због тога је, у посљедње вријеме, постала права умјетност наћи баланс између огромних трошкова и ситне зараде. Један од њих је и тв механичар Горан Стевановић.

 “Губици се сада не могу видјети, али видјећемо у неком наредном периоду шта ће се дешавати, за сада пливамо”, каже тв мехничар Горан Стевановић. Он додаје да  су се, за претходни мјесец који се радио, измириле обавезе, јер у буџету мора да буде новаца, да држава функционише, а  за ово остало видјеће, како се буду уредбе законом доносиле.

 Стевановић за свој рад не очекује подршку, али је зато уредно испоштовао мјере заштите, како би несметано могао да обавља поправке у радионици.

 “Све оно што је законом прописано, унутар радње извршила се дезинфекција, напољу је постављена спужва, рукавице И маска” истакао је мајстор Стевановић.

О пристојној  заради  још увјек је рано говорити. За мајстора Стевановића најважније је  да је  радња отворена. Његова рачуница говори, да од укупне зараде, може да се ослони само на пола  износа, све остало је дио туђе касе.

 “Народ је пошао да излази напоље, ту смо, не можемо никога у радњу увући, али углавном нека се живот врати у нормалу, издржаћемо И ово”, рекао је мајстор  Стевановић. Он каже да када се измире све оне обавезе према држави, онај остатак је приход што остане на крају мјесеца, е то је за кућу И за живот.

Стевановићева радња за тв сервис  била је затворена мјесец и по дана због епидемије вируса корона, а отворена након одлуке надлежних о дозволи рада занатских објеката. Током ове принудне паузе није изгубио муштерије, нити, што је најважније, вољу за радом.

БН ТВ 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дас

05.05.2020 14:25

И ПРОИНТЕР БИЉЕЗИ ГУБИТКЕ

ОДГОВОРИТЕ