Najveću štetu imaće male zanatske radnje

S preduzetim mjerama zaštite, tv mehaničar iz Bijeljine Goran Stevanović ponovo je u svojoj radnji. Dane izolacije iskoristio je za vrijeme sa svojom porodicom, a sada već razmišlja kako i na koji način će zadržati mušterije i pristojne prihode koje je imao prije epidemije.

Republika Srpska 05.05.2020 | 15:45
Najveću štetu imaće male zanatske radnje

Najveću štetu od privremenog zatvaranja zbog epidemije virusa korona, pretrpiće zanatske radnje. Njihovi vlasnici godinama se bore sa velikim nametima, zbog toga je, u posljednje vrijeme, postala prava umjetnost naći balans između ogromnih troškova i sitne zarade. Jedan od njih je i tv mehaničar Goran Stevanović.

 “Gubici se sada ne mogu vidjeti, ali vidjećemo u nekom narednom periodu šta će se dešavati, za sada plivamo”, kaže tv mehničar Goran Stevanović. On dodaje da  su se, za prethodni mjesec koji se radio, izmirile obaveze, jer u budžetu mora da bude novaca, da država funkcioniše, a  za ovo ostalo vidjeće, kako se budu uredbe zakonom donosile.

 Stevanović za svoj rad ne očekuje podršku, ali je zato uredno ispoštovao mjere zaštite, kako bi nesmetano mogao da obavlja popravke u radionici.

 “Sve ono što je zakonom propisano, unutar radnje izvršila se dezinfekcija, napolju je postavljena spužva, rukavice I maska” istakao je majstor Stevanović.

O pristojnoj  zaradi  još uvjek je rano govoriti. Za majstora Stevanovića najvažnije je  da je  radnja otvorena. Njegova računica govori, da od ukupne zarade, može da se osloni samo na pola  iznosa, sve ostalo je dio tuđe kase.

 “Narod je pošao da izlazi napolje, tu smo, ne možemo nikoga u radnju uvući, ali uglavnom neka se život vrati u normalu, izdržaćemo I ovo”, rekao je majstor  Stevanović. On kaže da kada se izmire sve one obaveze prema državi, onaj ostatak je prihod što ostane na kraju mjeseca, e to je za kuću I za život.

Stevanovićeva radnja za tv servis  bila je zatvorena mjesec i po dana zbog epidemije virusa korona, a otvorena nakon odluke nadležnih o dozvoli rada zanatskih objekata. Tokom ove prinudne pauze nije izgubio mušterije, niti, što je najvažnije, volju za radom.

BN TV 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Das

05.05.2020 14:25

I PROINTER BILJEZI GUBITKE

ODGOVORITE