Влада сагласна са укидањем ванредног страња

- Влада Србије сагласила се на данашњој сједници да на иницијативу Министарства одбране, предсједник и премијер Србије упуте Народној скупштини заједнички приједлог за укидање ванредног стања.

Вијести 04.05.2020 | 15:35
Влада сагласна са укидањем ванредног страња

Из Владе Србије је саопштено да је Министарство одбране уз иницијативу доставило и одговарајући елаборат у складу са Законом о одбрани.

У приједлогу се наводи да се на основу тренутних параметара вирус корона више не може сматрати обољењем од јавно-здравственог значаја које представља опасност највишег степена ризика, односно јавну опасност која угрожава опстанак државе и њених грађана.

Како се наводи у приједлогу, активностима надлежних здравствених организација и државних органа на територији Србије успостављен је активан епидемиолошки надзор над обољењем ковид-19.

Влада је закључила да је као резултат примјене превентивних мјера успорен епидемијски ток и опао интензитет активности вируса.

Скупштина Србије изјасниће се о приједлогу Владе на посебној сједници, наводи се у саопштењу.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Србин

04.05.2020 16:06

Чале влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чињеница

04.05.2020 21:13

Поново гласање за тренутну власт у Србији равно је колективном самоубиству

Name

МД

04.05.2020 17:17

Када сте људе натјерали као марву да у колонама дају потписе за вашу секту 4.и 5 марта, када је вирус увелико циркулисао у Србији, што их не би 21.јуна поново ради избора изложили опасности. Прије 20 дана пријетио Италијански сценарио, а за 45 дана избори. Гори сте од еболе.

ОДГОВОРИТЕ