Vlada saglasna sa ukidanjem vanrednog stranja

- Vlada Srbije saglasila se na današnjoj sjednici da na inicijativu Ministarstva odbrane, predsjednik i premijer Srbije upute Narodnoj skupštini zajednički prijedlog za ukidanje vanrednog stanja.

Vijesti 04.05.2020 | 15:35
Vlada saglasna sa ukidanjem vanrednog stranja

Iz Vlade Srbije je saopšteno da je Ministarstvo odbrane uz inicijativu dostavilo i odgovarajući elaborat u skladu sa Zakonom o odbrani.

U prijedlogu se navodi da se na osnovu trenutnih parametara virus korona više ne može smatrati oboljenjem od javno-zdravstvenog značaja koje predstavlja opasnost najvišeg stepena rizika, odnosno javnu opasnost koja ugrožava opstanak države i njenih građana.

Кako se navodi u prijedlogu, aktivnostima nadležnih zdravstvenih organizacija i državnih organa na teritoriji Srbije uspostavljen je aktivan epidemiološki nadzor nad oboljenjem kovid-19.

Vlada je zaključila da je kao rezultat primjene preventivnih mjera usporen epidemijski tok i opao intenzitet aktivnosti virusa.

Skupština Srbije izjasniće se o prijedlogu Vlade na posebnoj sjednici, navodi se u saopštenju.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Srbin

04.05.2020 16:06

Čale vlada.

ODGOVORITE
Name

Činjenica

04.05.2020 21:13

Ponovo glasanje za trenutnu vlast u Srbiji ravno je kolektivnom samoubistvu

Name

MD

04.05.2020 17:17

Kada ste ljude natjerali kao marvu da u kolonama daju potpise za vašu sektu 4.i 5 marta, kada je virus uveliko cirkulisao u Srbiji, što ih ne bi 21.juna ponovo radi izbora izložili opasnosti. Prije 20 dana prijetio Italijanski scenario, a za 45 dana izbori. Gori ste od ebole.

ODGOVORITE