У УКЦ Српске заражена 52 здравствена радника

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић је нагласио да је у УКЦ РС минималан број заражених у односу на број запослених, те да сви заражени имају третман по свјетским стандардима.

Република Српска 03.05.2020 | 13:19
У УКЦ Српске заражена 52 здравствена радника

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да у овом здравственом центру не раде приучене незналице већ одговорни људи, који се суочавају са озбиљним проблемом.

Ђајић је нагласио да је у УКЦ минималан број заражених у односу на број запослених, те да сви заражени имају третман по свјетским стандардима.

Према његовим ријечима, испод просјека је број заражених радника, јер заштита не постоји сто одсто.

"Имамо пола милиона заштитних маски, близу милион рукавица, око 5.000 заштитних одијела и на томе могу да нам завиде многе болнице у регину и Европи будући да се зна како је тешко доћи до тога", истакао је Ђајић.

Помоћник генералног директора Универзитетско клиничког центра Републике Српске Слободан Хајдер рекао је да два одсто заражених медицинских радника у овој установи представља ниво који је далеко испод региона и свијета.

- У много јачим и већим земљама број се креће далеко више, чак и преко 10 одсто, готово у свим државама региона - појаснио је Хајдер.

Навео је да су УКЦ Српске укупно 52 здравствена радника заражена, те додао да је осам већ опорављено.

- Укупно 15 љекара и 29 сестара, али и осталих радника који нису из те струке. То је око два процента заражених на укупан број запослених. Дошли смо у парадоксалну ситуацију да објашњавамо откуд људи у болници - објаснио је он.

Начелник Клинике за инфективне болести УКЦ-а Републике Српске Антонија Верхаз је рекла да је ова клиника у ствари "Ковид болница" у којој у овом тренутку ниједан радник није заражен нити је на боловању.

Верхазова је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакла да се у овој клиници лијечи 49 изузетно тешких пацијената уз шест пацијената који су на респираторима.

Она је навела да љекари и медицинске сестре пожртвовано раде у "Ковид болници" и да са сваким дужим бораваком са тешким пацијентима, под пуном заштитом, расте и предиспозиција да се заразе.

Уз помоћ Свјетске здравствене организације пацијенти у Републици Српској имају подршку најпрестижнијих болница у свијету, рекао је начелник Клинике за интензивну медицину за нехируршке гране УКЦ-а Српске Пеђа Ковачевић.

Истакао је да овакву привилегију има јако мало болница у окружењу, па и у Европи. 

- На цијелом простору Српске лијечење пацијента ради се у заштитином одјелу, а морате знати да тако није у региону, и у Европи - изјавио је он.

Занимљиво је да на питање новинара на пресс конференцији нису могли дати податак колико је заражено пацијената који су лијечени у УКЦ РС, као и да су информације  о броју заражених медицинских радника контрадикторне.

(БН)

Коментари / 160

Оставите коментар
Name

Гоогл

03.05.2020 11:35

Питају новинари ДЈАЈИЦА за трудницу која је преминула а он казе ми смо планирали обдукцију па 4 дан ти планирас и кад је муз пријавио ми нисмо могли јел је ТУЗИЛАСТВО преузело слуцај....ПА ДЈАЈИЦУ да те питам зар се обдукција не ради цим пацјент ПРЕМИНЕ ста сте цекали контали сте неце муз Пријавити и Ником Ниста....ДЈАЈИЦУ ОВА СМТР ЈЕ НА ТВОЈОЈ ДУСИ...ПАКАО ЈЕ ТВОЈ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ицо грга

03.05.2020 17:25

Нема овај доктор појма мислим не доктор овај идиот

Name

Пеки

03.05.2020 11:35

Статистика је омиљено орузје насих власти, цим су угрозени окрецу се статистици. Ми који радимо у УКЦ знамо најбоље каква дезорганизација и анархија влада. Нема основне опреме за рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

03.05.2020 11:35

Вјерујемо као идо сада у васе истине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

03.05.2020 11:35

И поред тога што је тај клинићки центар дезинфиковала специјална Руска јединица, и говора Милокрада да ће центар бити стерилан, толико заражених сестара и доктора забрињава. Колико још крију Бога питај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милутин

03.05.2020 16:20

Свака инфицирана особа зарази јос најмање двије особе и те сљедеце двије јос двије и тако редом. То неце моци сакрити.

Name

Доктор

03.05.2020 21:18

Ти људи, доктори и медицинске сестре су свакодневно излозени вирусу довољан је секунд непазње! А ви цим писете клиниЋки знаци са сте јако струцни...

Name

РОДИ

03.05.2020 11:36

ДАИЦ ЛОПОВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

03.05.2020 11:36

Среца наша па нисмо у Европи,кад им је тако лоше тамо. Па факат ти мислиш да је народ будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Хоод

03.05.2020 11:38

Поштоване колеге! Проблем је у чињеници што се ликови попут Ђајића и Стевандић! Баве политиком и што су струку ,коју успут буди речено довели у како "политичар" зове квизом!!!!! Човјек брани своју и Стевандићеву жељу да буду пре,пре паметни! И ова конференција ,ко хоће да примјети, је Ђајићев и Стевандићево правда је њиховог иритантног односа! Прави др. Се виде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благе везе

03.05.2020 11:38

Немају ови благе везе.Само драги бог и среца мозе у овом да нам помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старина

03.05.2020 11:39

Испада да смо ми најбољи у свијету,када је заштитна опрема стигла,из Србије,Кине,Русије и ЕУ,а гдје ми имамо робне резерве,финансијски"стабилни

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

03.05.2020 11:39

Ко је цији дјак ви секини или сека вас ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта ко је рекао, ја сам рекао!

03.05.2020 11:39

Пола милиона маски? Ајдеееее...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.05.2020 11:44

и најсигурније су у складисту... да се има...

Name

Дје ме надје

03.05.2020 11:42

Први казе медју најбољим у свијету а други медју најбољим у европи, могли су се бар усагласити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дади

03.05.2020 11:42

Ја сам изненадјен НАЈБОЉИ У ЕУ. ови нас зезају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тина

03.05.2020 11:42

А ви и даље дрзите народ у куцама и говорите да је народ крив јер је број заразених порастао.Вецина се придрзава мјера застите и захваљујуци томе и разним донацијама у Фонд солидарности,ситуација је оваква,у супротном би била много гора.Срам да вас буде све,најлаксе је оптузити народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

03.05.2020 11:44

Лазљива,пљацкаска багро .вазно је да сте нас затворили у куцеи окривили за сирење короне,а за " секту и ткз елиту" правила не вазе.само ко це висе оплацкати и отети од народа идрзаве па цак ирукавице и маске .ето вам прилике да ставите ставите у функцију војни сатор који зовете покретна болница у који сте се добро уградили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

03.05.2020 11:45

Хвала вама и докторима и медицинским сестрицама и чистачицама на борби да се спасу животи. Они који ништа не раде највише и критикују. Ово је јако заразна болест и свагдје у свијету се доктору и сестрице заразе кад раде са оваквим пацијентима без обзира на ношење заштите. То само показује како се особље пожртвовано бори да спаси пацијенте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

04.05.2020 17:10

Дане, овде нико ниста не казе за докторе ниста лосе.Сви ми знамо да доктор није крив сто нема маски и рукавица за медецинско особље.овде је крив министа и власт.Хоце неку гразу правити највецу у Европи па та нека мотазна болница која испаде сад дупло скупља која стоји склопљена.Ко зна ста је унутра у тим садуцима.Ако ме разумијес, сад ми реци зар то није залосно и грихота од Бога да немају за болнице основних ствари.

Name

Скептик

03.05.2020 11:46

Зар су сви ови морали доћи на конференцију за штампу? Изгледа да их је Ђајић натјерао да дођу да би га правдали и спашаавали. Јадник, више не смије сам пред новинаре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

03.05.2020 11:46

Неколико ствари ми је привукло пажњу: Прво, и даље је Ђајић уредно офарбан и нашмикан, што је јако тешко обезбједити обичном смртнику у вријеме забрана рада фризерских и козметичарских радњи и у вријеме ванредног стања. Друго, 2% заражених медицинских радника, што значи да је у УКЦ запослено нешто више од 2500 људи. Треће, само за њих је утрошено 2.500 000 КМ за "награде", а по мом скромном мишљењу нису сви заслужили исту, као ни многи други по другим болницама и Домовима здравља. Четврто, немам повјерења у њих јер ако себе нису успјели заштити како да то учине са пацијентима. Пето, апсолутно је немогуће добити било какву медицинску услугу и здравствену заштиту, контролни прегледи, прописивање терапије и наставак терапије је немогућ. Једино се можеш лијечити од корона вируса. Шесто, зашто је било потребно да се почне причати о УКЦ као о новој групи /не кластер / заражених особа, да би се господа скупила и направила конфернцију за штампу, зар није могло и раније. Седмо, шта је са истрагом о преминулој трудници господине Ђајићу? Министар каже да комисија која је формирана има рок за израду извјештаја 30 дана? Нисам могао вјеровати док сам га слушао. Па то се може и мора установити највише за 7 дана цијенећи да је можда потребно сачекати одређене налазе, да не кажем да је маx.рок да се сазна истина 48 сати. Осмо, добро ћемо и проћи и добро и пролазимо када све анализирам, како, ко и шта ради од када је почека епидемија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

03.05.2020 11:48

Др Ковацевиц П...кад год је био на конференцијама...свака друга ријец "ЗА ОВО НЕМА или НЕ ПОСТОЈИ ЛИЈЕК"...бас дјелује позитивно...докторски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

03.05.2020 12:03

Кинески систем сте узели од Србије,кинеске маске опрему коју нико не оонтролисе.Њемци,Спанци,Италија су вратили на хиљде маски и опреме јер није ваљала.Код нас мозе и поткосуљ бити маска.И онда се цудимо сто су нам кластери болнице.Људе дрзите у затвору а ви сирите заразу.Страсно какви сте струцњаци.

Name

Комесар

03.05.2020 12:08

Па свима им је Бакиначки бурлавац написао текст шта морају рећи на конференцији- па очигледна је иста матрица саопштења....

Name

Милан БЛ

03.05.2020 12:12

Ко вас је свију истјерао на конференцију?Директор или врх СНСД-а???Имате ви мој.....сви заразену у Херцеговини су били код вас на лијецењу од других болести,и ту су добили цорона вирус.Ако имате толико опреме дајте је особљу,пацијентима....А да смк нека дрзава ти би био ухапсен Дјајицу вец јуце...и дзаба фингирате резултате,мали је ово град,све се сазна за дан.

Name

Ре бл

03.05.2020 12:30

Па цовјек само казе само истину .

Name

Дадо

03.05.2020 12:44

Вјерујте да не цитам ста ови изјаве јер знам ста казу доктори који горе раде, а то је да је ситуација алармантна. Него да питам струцњаке Из Владе и Кризног стаба засто им сајт не ради? Јел то намјерно искљуцен? Писе греска због заузетости?

Name

Рссс

03.05.2020 12:45

Сви у 8 серпе и лонце. Протест против власти

Name

Рале

03.05.2020 12:49

Ово није струка нити доктори, ово су политицари. Зато није им вјеровати.

Name

Ре

03.05.2020 13:26

Нема земље у свету где вирус није потврдјен у болницама!

Name

МИКИ

03.05.2020 13:31

КОВАЧЕВИЋ је СТАРИ добро познати Бањалучки касапин са интензивне, код њега за све НЕМА ЛИЈЕКА

Name

ВРС

03.05.2020 13:47

МА ко може вјеровати овом Ђаићу??? Он говори по диктату шефа којем се сви обраћају тако у секти, која се”као” брине о народу!!! Све лажу!!!

Name

мара : ре рале

03.05.2020 13:50

Рале па ти све знаш ,мора да си академик, образован човјек који зна и умије процијенити, па тако очекујем да као врсни познавалац и стручан човијек из области медицине предложиш адекватне мјере. Неће ти узети пуно времена НЕЈМ је то дефинисао у четири корака. Теби, дакако, не треба ни толико.

Name

Истина

03.05.2020 14:05

Кога год познам да је позитиван,то је повезано на неки начин са овом акцијом борбе против вируса корона што је проводе власти.Вирус је добио или у болници или старачком дому,од политичара или тајкуна.Још нисам чуо да је неко вирус добио на улици од случајног пролазника,а главни акценат ове власти је да се маске и рукавице носе на улици и на осталим отвореним просторима што нико у Европи не ради

Name

АТЛАНТИДА ре на БЛ

03.05.2020 14:10

Ништа ново није рекао др.Политицар!Ко још не зна да лијек за Цороне вирус не постоји,а вакцина се тек истражује.Да постоји вакцина или лијек неби цијели свијет био у хаосу...нови вирус,нови изазови за медицину и кроз то једина нада за човјечанство да стави под контролу вирус Корона.Ниста висе није исто у целом свету,управо због тога што нема вакцине, нема лека.Ниста ново "светски" клиницари из Б.луке нису ново рекли.

Name

Ре Истина

03.05.2020 14:16

Можда да се распрода 'уман'тарна? Да се обнове ратне успомене кад се иста продавала

Name

блбл

03.05.2020 14:36

3000 здравствених радника а казе да имају 5000 заститних одијела.То знаци да сваки радник има маx. 2 одијела.јел их носе куци прати? не носе ваљда исто одијело сваки дан. И на овоме казе да им завиде и много богатије земље у Европи.

Name

манипулација

03.05.2020 14:44

У самом наслову се види зеља за ријалитизацијом и сензацијом. Народ треба ко и до сад у озбиљно вријеме пратити озбиљне дрзавницке медије који су у слузби народа попут РТРСа

Name

ре манипулација

03.05.2020 14:58

Не прескачи терапију, губиш се.

Name

ре Дадо

06.05.2020 11:49

Не мозе ПроИнтер стици све поправити од силних "одрзавања" које су уговорили...

Name

Бис

03.05.2020 11:49

Ако их има 52 заразених на УКЦ здравствених радника,колико су тек заразили пацијената ти исти заразени здра.радници.Ја разумијем да су се заразили на инфективном одјелу који је јос издвојен од осталих одјела,али зараза на абдоменалном,оцном,кардио одјелу је катастрофа.Једном ријеци јаваслук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

03.05.2020 12:31

Чуј бједе из сдс што су мудри, све знају а не знају где су шупљи.

Name

075

03.05.2020 12:35

Министре Алене, ако не знаш нешто онда препиши од онога ко зна! "Све особе које су у протеклом периоду биле позитивне на коронавирус су опорављене, тако да у Тузланском кантону у овом тренутку нема ниједан активан случај. Значајно је да овај опаки вирус није оставио веће посљедице по њихово здравље, потврдила је за кантонална министрица здравства Дајана Чолић."

Name

филм

03.05.2020 12:37

Не могу да вјерујем да овај Стевандић покушава умањити значај и одговорност њјихову у УКЦ и да је како да се о томе не прича. Е какво је ово створење боже сачувај.

Name

Горан

03.05.2020 12:40

То су све надри љекари,сто је ваљало отисло је.

Name

Др Хаус

03.05.2020 12:51

Добро смо ми и зиви кад нам је хеклер студент (Стевандиц) један од главних људи у здравству.

Name

Р Гојко

03.05.2020 12:51

А ти знаш зато штоси СНСД. СЈЕДИ ГОЈА ЈЕДАН.

Name

Еее мој Гојко

03.05.2020 13:56

Боље бити и бједа(како ти казес) него полтрон и сектас као ти!!! Вас рад и јаваслук је корона избацила на поврсину , а тек оно нај горе долази по заврсетку короне!!!

Name

БЛука

03.05.2020 14:00

Ко је њих заразио? Јутрос у Поликлиници један пацијент затајио да је у изолацији а други таји да је кроз посао у контакту.

Name

Мицко

03.05.2020 14:40

Др Верхаз лијепо рекла да на инфективном имају заститну опрему и да нема заразеног особља.Закљуцак да не осталим одјелима нема заститне опреме.Тацка.

Name

Гојко

03.05.2020 14:59

Ви сте јад и цемер сто нападате ове дивне људе,социјалдемократе,хероје, насе узданице који нас спасавају од највеце епидемије коју је свијет видио излазуци своје зивоте, док траје борба на зивот и смрт ова биједна опозиција само прица о некаквом криминалу,аферама, набавкама опреме, а неце да види да све сто се набавља слузи народу и његовом здрављу, јадни сте,гдје су васе набавке , ста сте ви то купили за ову борбу

Name

БЛука

03.05.2020 15:18

Мићко, то значи да је на Инфективном обавезна заштитна опрема а да на другим одјелима само основно типа маска, рукавице, па и визир и огртач. Желим рећи...постоји тријажа пацијента и не поступа се једнако са неким ко има симптоме и са неким ко нема симптоме, у Дому здравља БЛ постоји одјељење где иду људи са симптомима а сви други иду у нормалан амбулантан третман;ту долазимо до последица због несарадње пацијента или несавјесности медицинара или немедицинара у Здравству који доносе и шире заразу у здравственим установама и ван њих. Друга је страна приче што многи причају да се злоупотребљава здравство, то збиља треба да се испита.

Name

приједор

03.05.2020 11:50

Све по закону и протоколу, а људи заразени! Нисте одговорили ни на једно питање новинра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

03.05.2020 11:51

Па како их није срамота прицат бајке. Све је у реду, само, ето слуцајно се медицинари заразили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

03.05.2020 11:51

Ма најаци сте и најпостенини.Не мозе вам нико ниста јаци сте од судбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМ

03.05.2020 11:52

Састали се голубови писмоносе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

03.05.2020 11:52

Чињеница је да вам народ све мање верује. Стално се поредите са другима и хвалите али кад год видим Ђајића и Стевандића осјетим несигурности и муљања....

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

03.05.2020 11:53

Сат и по слушали пресс конференцију и ништа паметно нисмо чули. Није дотакнута поента приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

03.05.2020 11:53

То су из додикове странке колико це добит пара да се писе њихово име да су као обољели све провидно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чедо

03.05.2020 11:55

А јел Додик и компанија ј... народ са овим ванредним стањем, а у свијету нормално..а код нас горе стање а увели све ове тешке мјере!!! Ко је овде луд...НАРОД...хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

03.05.2020 11:58

Довољно је само посматрати реакцију појединих љекара на одредјена питања и све је јасно. Др Стевандић је изгледа тамо главни Баја. Одржао је политички говор, умотан, увијен, савијен, али је бар нешто рекао за разлику од већине осталих који нису рекли ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вук

03.05.2020 12:33

Уф не ваља, куд Гицко прође ту згариста остају.

Name

Пропаст

03.05.2020 12:39

Ништа он није рекао осим што је покушао оправдати све ово и умањити и своју одговорност. Кретенлук.

Name

Ајооој

03.05.2020 12:01

Ко да позавиди на толиким заштитним маскама и рукавицама? Па то нам је стигла помоц. Зар још увијек то нису продали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринута Парафризерка

03.05.2020 12:02

Како се "бог" не огашава,шта се дешава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интергај

03.05.2020 12:13

Појео ону кокос за 1.мај па док превари стомак, прездеро се!

Name

нема времена

03.05.2020 12:24

викендом броји паре

Name

Перо

03.05.2020 12:28

И Ким се огласио, и он це

Name

Ре Перо

03.05.2020 14:31

Када, нисам га ( Додика) цуо три дана. Да није негде одлетио

Name

ре ре Перо

06.05.2020 11:55

Тренутно су сви хеликоптери (па и овај нови јос некупљени од БАТАГОН-а) у Залузанима сто знаци да није нигдје одлетио...

Name

Драшко

03.05.2020 12:02

Лијепа политичка прича. Нисте требали укидати уредбу о вербалном деликту и све би било добро. Е сад упоредите број становника Републике Српске са бројем становника Црне Горе, Србије и Хрватске па ћете схватити да у нас нешто смрди. А риба смрди од главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

03.05.2020 12:05

Колико је тестирано медицинара па је 52 позитивна тј заразена. Много би било висе од тих васих 2%. Овако само лазете нарог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иии

03.05.2020 12:06

Мало је рећи брука и срамота. Имам осјеçај да није камета да би се поједини обрачунавало са новинарима. Стевандић се љути на нормална питања, реагује ко нека звијер... Ђајића као да су нашли у сеоској задрузи, само му још чоканчић вињака фали на столу ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сер од Добоја

03.05.2020 12:09

"Боже" помагај ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

03.05.2020 12:13

Хвала Богу да је код нас боље него у региону и Европи,још да је све како треба гдје би нам био крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боцо

03.05.2020 12:14

Какав јаваслук и неред на конференцији ко сеоска пијаца гдје дистанца професионалци сједе једни до других премјестају се до микрофона неки говоре стојеци добацују новинарима одговарају сто вец знамо невјесто лазу узас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Епидемиолог!

03.05.2020 13:30

Извини нисмо те препознали,

Name

нН

03.05.2020 12:18

У оваквој ситуацији пљувати по здравственим радницима је срамно..нек буде вас срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петyр Баелисх

03.05.2020 13:03

Ја сам здравствени радник, а ово што се десило у БЛ је срамота. Срамота је да је се неки Стевандић узео посла за који није способан. Све по протоколу, а 50 заражених? Мало сутра по протоколу, носе једну маску по 5 дана.

Name

Ре

03.05.2020 13:38

Којим здравственим радницима, свима или појединцима? Ајд горе на УКЦ па цес видјети како се добија златна стафилокока од приуцених медицинских сестара које не знају ни пласирати браунилу

Name

Ре нН

03.05.2020 14:33

Ко плује по здравственим радницима?Нико не очекује да свако од 3000 запослених радника у УКЦ организује заштиту против епидемије.То је ствар руководства да организује(ако зна),а остали само да се понашаји по тим упитствима.Овде очигледно није до здравствених радника него до организације тако да се не требате осјећати прозваним ако сте здравствени радник

Name

АнонимуС

03.05.2020 12:23

Паси народе траву и гутај вирусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

03.05.2020 12:24

Посље данасње конференције скупине смусених људи са изузетком једно или двоје тек ме страх за здравље градјана РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

03.05.2020 12:28

Нека га је срамота и стид ко је год оптузио и једног медицинског радника, ти људи су наси хероји а облолили су помазуци другима и излозени су највецем ризику. А ови сто их оптузују то су људи највеце дно цовјецанства и нису вриједни да се помињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре обрад

03.05.2020 12:42

Обраде не оратис ста се десава и и цему се ради незнање руководстава и небрига су угрозили докторе који су хероји обраде нема опреме у болници лазу , сједи један.

Name

Сњежана

03.05.2020 12:29

А пацијенти нису могли заразити особље? Поента је људи иду код доктора да их заразе, а не да их лијече. Нико нам од тих доктора не ваља, па ко ће нас лијечити? Да се следећи пут не обраћамо доктору, већ трговцу, столару, фризеру, да извину те часне занатлије што их помињем. Па др. Ковачевић истиче чињеницу да за вирус нема лијека, није то бактерија. Др. Ракановића, доктор анестезиолог, знам га преко кћерке, били су заједно на студијама, био је један од најбољих студената те генерације, 1979.годиште. Момак дошао из Добоја, без веза и протекција завршио факултет, а тај исти др. Ковачевић им је био асистент на физиологији. Али не можете ви многи без политике. Није само овдје, па и у Србији су писали огавне коментаре нпр. за др. Кисић, када нису могли наћи ништа против њене стручности онда су се расписали против њеног изгледа, њеног стила облачења, па и накрају о родбинским везама са министрицом. Нама нико не ваља. Ако држе новинску конференцију не ваља, ако не држе, опет не ваља. Нама никада угодити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд збуњен

03.05.2020 12:53

Само тразимо истину има ли заразени ако су доктори онда морају реци истину а не приклонити се власти. А зна се да има преквалификације медецински радника са средњом

Name

Др Удо Бринкман

03.05.2020 12:55

Неки људи као да зеле да цују само оно сто би њима одговарало или њиховим партијским сефовима. Да појаснимо мало ситуацију овдје нико не оптузује докторе и медицинске раднике вец неспособно руководство које им није обезбједило минимум услова. Е о томе се ради.

Name

Лела

03.05.2020 12:58

Изгубљени у времену и простору. Који доктори трудница умрла гдје кривац? Незна гдје смјестити заразене короном вец пацјент треба да говори. Јадно здраство то И Ви знате а и Вас синдикалац је признао на БН ТВ у емисији Изазови

Name

легендарно

03.05.2020 13:06

Сњежана па што је ваљало ти су људи побегли из ове касабе , у којој влада опште лудило можеш све ако мили даш 10% Доктора нема а ја сам видио медицинске техничаре који нису могли завршити тест из прве помоћи , полиција се бави криминалом , све се види само што су вас испрепадали , па несмјете ништа , глассте јер вам прјете отказом , НЕМАТЕ СВОЈЕ ЈА ЗБОГ ПОЈЕДИНАЦА ИСПАШТА ЦЈЕЛО НАПАЋЕ О ДРУШТВО , дофо и бакир се немогу Дог око баналних ствари као , а кад треба задужити народ онда се договоре без проблема , СЛЕПЦИ И ЈАДНИЦИ КОЈИ МИСЛЕ НА СЕБЕ ......

Name

Нигдје глава нигдје реп

03.05.2020 13:11

А шта је писац 'тео да рекне..??!! Скакућући с камена на камен, преко воде, тек толико ноге да се не поквасе.

Name

Одговор Сњезани

03.05.2020 13:29

Кога бранис,групу незналица.Ко од њих трази помоц.Има ли редова пред њиховим амб.БИТНО је да су у политици,по оној старој,кад доктор оде у политику,полтика није добила,а ни здравство није ниста изгубило.Па ако не знате,велики доктори,тразите помоц од оног који је најспособнији,био и остао,др Голиц,да вас организује науци и лијеци овај народ напацени

Name

Гоци

03.05.2020 13:34

Ковачевић не лијечи, он само сахрањује. Гдје су га само нашли, на сво ово зло?

Name

Раде Нови Град

03.05.2020 12:30

Паметни и сколовани отисли тамо гдје се цијени знање,остали подобни и послусни,овај Владо не зна ни прицати,недо бог њему у руке.Странацки сеф је главни епидемиолог,он је све,изгледа им ова епидемија одговара,дајте да се примаријус огласи како он није био на конференцији,без тако струцне особе васе мисљење није употпуњено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре одговор сњезани

03.05.2020 17:07

Не дај Бозе да лијеци тебе, или било ког твог муског рода са својом методом.

Name

Радован

03.05.2020 12:34

Дзајићу скину мантил бијели свакако ти низашто не служи дај га бурли а овај други доктор је за луднице нема лијека нема лијека а онда излијечених више од обољелих ви сте сви за психијатрије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа Ковачевић

03.05.2020 12:46

Квази докторе,са највисе објављених радова,са највецом пропагандом о твојој величини,са највецом смртносцу на твојој клиници,срам те било,само моја три цлана фамилије су умрла због твог врлог лијецења,само нек је Бог упомоци оном ко се код тебе лијеци,..а зна и Додик какав си доктор...код тебе нема лијека ни зашто...они који те знају,бога моле да им неко његов не заврси код тебе,јер је збиља заврсио...

Name

Бог нека нам помогне

03.05.2020 13:09

Страсно кад главни доктор инфективне болнице овако говори.Благе везе ови немају.Замислите кад би се сви овако понасали.Којем се они богу моле.Аутомеханицар кад би излазио у јавност са оваквим изјавама ни коњска кола неби му нико повјерио да подмазе.

Name

Браво

03.05.2020 13:27

Браво на коментару за др Ковачевића. Није знао дати ни одговор на новинарско питање о крвној плазми.

Name

Ре

03.05.2020 13:33

Погресан термин, нису излијецени, вец оздравили.

Name

Памет у главу

03.05.2020 12:39

Људи ајде дозовимо се памети јел у УКЦ РС заразени медецински радници И'лл нису. Схватите и директор па Стевандиц И докторица са инфективног да се ради о људским зивотима нецијој мајци оцу сестри итд. Ви као радници у здраству треба да се окренете пацјентима И струци а не политици. Политика буде и продје а људи остају. Зато реците истину мислите својом главом не допустајте да неко управља Вама и доводи Вас у јос гору ситуацију зар сте потлацени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

03.05.2020 12:40

Стварно срамота сто сте скоцили на здравствене раднике из УКЦ-а . Па људи ста вам је цудно сто су се заразили . Па ово је рат против вируса у сваком рату гину и буду рањени војници . У овоме рату наси хероји у бјелом су на првој линији одбране и нормално је да буду заразени . Као сто је нормално да без обзира на обуку и протоколе те војне доктрине у рату гину војници и бивају рањени . А ста треба да раде да као у Сарајеву затворе клиницки центар не примају пацијенте сједе унутра сами и примају плате . Браво за насе докторе , браво за насе сестре браво за остало пратеце особље из здравствених установа . Оставите људе на миру ста их разапињете док гину . Пуна подрска херојима у бијелом . Срам да буде свакога који у њима тразе кривце . Какви протоколи ово је рат са вирусом , гине се бива се рањено све то цине за насе здравље . Хероји !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2020 12:46

Нико не спори рад здравствених радника. И свакако, њима свака част. Овдје шкрипи систем за шта треба да сносе одговорност они који одлучују.

Name

Ре Драгутин

03.05.2020 13:26

Цудно је Драгутине повецање броја заразених кад свугдје у региону пада. Цудно је да прицамо како нас Федерација угрозава са својим мјерама, а код њих мањи бр. заразених. Цудно је да је 51% заразених из БЛ. Нек нам је Бог на помоци.

Name

Јунга

03.05.2020 13:37

Драго сине, ко ти тресе кавез?

Name

мара

03.05.2020 14:00

Драгутине хвала !

Name

Изјаве Ђајића

03.05.2020 12:42

Као у Топ Листи Надреалиста... Она није радиоактивна, она је мало радиоактивна. Тако и УКЦ... он није жариште, он је мало жариште :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

само питам

03.05.2020 12:43

30.04.2020 Владо Ђајић "Од првог маја нећемо више да се појављујемо на медијима, и нећемо причати о корона вирусу, ко је хтио да чује могао је, окренућемо се лијечењу пацијената." Он такође поручује да се сљедећих мјесец дана неће обраћати грађанима, него ће се искључиво бавити лијечењем. који папак, издржо 3 дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта каже

03.05.2020 12:48

Возач ЦРВЕНОГ КОБИА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огледало

03.05.2020 13:12

Погледај само ову бруку пиредали се све незналица до незналице.Свима маске разлиците да показу како их имају а лазу наредјено носити бијелу пет дана.Рајковаца наброја све клинике имају заразене катастрофа.Негативна селекција растјерала паметне докторе сметају неспособним овим сто се данас поредјасе да народ види коме нетреба ици нипосто.Све су деградирали и унистили

Name

Миле

03.05.2020 12:55

Лицно позна јем Владу Даица и Стевандица и како су заврсили медицински факултет и докторате.Упамтите добро ни један доктор кои зна радити се небави политиком нити економијом него оним засто гаје друство бесплатно сколовалоОво је смијесно гледати а камоли слусати.У цијелој Хрватској гдје има пет пута висе становника него у РСу погледајте колико има умрли и онда прицајте о знању,У насем клиницком центру има висе заразено запослених него заједно у федерацији и Хрватској па коме они паметују.Није памет у рукавицама и маски и бијелом мантилу него у глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Укцдр

03.05.2020 12:58

Како нема.заразеног особља у Дому здравља????Па нема јер и не виде пацијенте зато сто пацијент кроз шалтер казе сестри ста ми треба ,сестра казе доктору и овај само изда упутницу за УКЦ..Па тако свако мозе да ради..Јадни су они и њихова породична медицина..

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Драгутина

03.05.2020 13:02

Да ли знас да су Доктори приватизовали све и њих се пита по сваком одјелу хоћеш ли добит кревет или нећеш највјероватније ниси био горе то боље зато и не знаш ко плаћа докторе јел бурле даје по 1000 или народ шта се мени одбијало 40 година а нисам хвала богу користио и кад би ми трбала помоћ поткуј доктора купи љекове итд.шта ти није јасно да ли је ово лаж

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

03.05.2020 13:10

Јели их ово велики водја истјерао на режимске медије да негирају др Фемића?Ништа не боли као истина дај брже боље је демантуј.Стварно је јадно и биједно било их посматрати како лажу и себе и нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

03.05.2020 13:13

УКЦ Републике Српске води Владо Ђајић, кандидат за градоначелника. Он је задужен за наш клинички Центар. А Ви погледајте: Који новинар је задузен за васу куцу? хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?тиме_цонтинуе=4&в=ЛY5вЕк7АXxw&феатуре=емб_лого , Поздрав Драшку, мораш овог против кандидата елеминисати, иначе заразиће цијелу Бањалуку. Поздрав свима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

03.05.2020 13:14

Тотално је небитно сто су њихове изјаве контрадикторне, нејасне, нетацне...они сигурно неце сносити одговорност и трпити последице, рацун це стандардно бити испостављен обицним градјанима и то је оно сто је једино сигурно и извјесно, као сто је сигурно и да це Уставни суд тамо некад за пола године или годину потврдити да су све ове мјере биле нелегалне, противуставне, незаконите, али тад то висе ником неце бити од знацаја ни градјанима, ни привреди, дијаспори, страним инвеститорима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

03.05.2020 13:20

Да ли има толико здравствени радника у УКЦ? Па они су процентом, ако буду били сами горе, примили заштиту "имунитет крда". Умјесто наше "ОстаниКодКуће", за њих важи "ОсатнитеУКлиничкомЦентру". Желим брз опоравак свима, а ову банду што зарази људе, макнути на сметлиште политичке историје, а потом на дугогодишње робије. Само тако.... Чувај те се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

03.05.2020 13:25

Како би нам сада добро досао Калусевиц, Мрдја, Видовицка ... Бозе молим Те погледај нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

03.05.2020 13:28

Драги господине Милораде, виђе ли ти овај циркус од доктора, спашавај како умијеш и знаш, оде све до ђавола. Опозицији се не вреди обраћати, она не постоји, е да си ти мој Милораде у опзицији ово са короном и у УКЦ-у би већ било рјешено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

03.05.2020 13:29

Жалосно шта вам ради лоповска власт..Губите кредибилитет и претварате се у дворске луде да бисте опрали њихову неспособност и урушавање здравственог система..Па шта мислите да смо толике будале,јуче у Хрватској цитавој 3 заразена а код нас 50..У Тузли нема заражених више и сви су опорављени,у Црној Гори 6 дана без заразених...мајко мила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

03.05.2020 13:30

Мисле да је народ глуп. Са 2 заразена на 59 ..па 49,53 па на 9 данас..само да народ дрзе под кључем!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

03.05.2020 13:30

Како би се спријећио рад Скупштине РС-а и наставило ванредно стање у Б. Луци мора бити висок број позитивних бар док се овај новац од ММф-а не раскрчми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

03.05.2020 13:31

Каква клиника Сцхwарзwалд шта је УКЦ. Све мед и млијеко, врхунски стручњаци, нема пропуста никаквих, нема ничије одговорности за било шта, свега има довољно на стању. Само овај народ ништа не ваља, само нешто кука, јауче, буни се. Будите срећни што нисте у Њемачкој нпр. за вријеме ове пандемије. П.С. Кажу да неће да праве ријалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

03.05.2020 13:31

Доктор, замјеник директора УКЦ, посланик у парламенту, пресједник странке, пресједник стаба, цлан које каквих одбора, "спињетак" и наравно Милин подпарол (Миле узвикне издаја, Стевандиц одмах издаја) питам се како то све стизете драги докторе... Вјерујте ако би хтјели помоци овом народу вратите се својој струци тако цете бити од нај веце користи и покрите се усима најбоље би било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два питања

03.05.2020 13:32

Да ли сви здравствени радници на УКЦ имају исту заститну опрему као њихове колеге на инфективној и засто немају??? Нико не криви др и мед.сестре. Они би се сигурно заститили, да су имали с цим. Заститите те људи, требаце нам свима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОБАХ

03.05.2020 13:33

Направили сте ви шоу од народа и од сами себе Најбоља изјава је вашега директора Џајића који је рекао захваљујући медијима и новинарима корона је ушла у све домове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

03.05.2020 13:34

ПАПАК, ЛОПОВ ,ИЗДАЈНИК И ЛАЖОВ ВЕЋИ ОД МИЛЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Столе

03.05.2020 13:34

Волино имас 40 здравствених радника из УКЦ заразена и прицас о ријалитија,а сваки дан пљујете по народу и само прицате о казњавању глуперде глупе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

03.05.2020 13:35

Докторе буди оно што јеси ..мани се политике теби је у твојим појављивањима на ТВ..свака друга ријеч наша предсједница и нас госп.предсједавајуци..као да није њих ми би помрли сви. Спостовањем будите љекар .све остало је бзз. Ускратили сте право на лијечење људима ..нек ме неко демантује ако није тако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

03.05.2020 13:36

Лаз, никога не тестирају прије улаза само мјере температуру даљинским топломјером и свима показује 35,6 а кад излазис ни јуце а ни данас нису узели брис из носа, свака цаст медицинском особљу и докторима они извлаце свој максимум а овај сто прица само петља и лазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

03.05.2020 13:36

цетри лекара цетри разлиците маске а ни једна која је заиста ефикасна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

03.05.2020 13:36

Послушност и шутња су купљени страхом и са једнократном помоћи од 1000 КМ!Разумном човјеку доста да препозна истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка

03.05.2020 13:36

Ђајићу зашто си пустио људе са хирургије да иду својим куцама не сачекајући њихове тестове на вирус и самим тим излазуци њихове породице ризику Тузнооо и срамнооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

03.05.2020 13:37

Свесте домове здравља позакљуцавали у РС тузно као и у Модрици нецете да примате ни преко болесне са упалом бубрега ,незнам само откуд се ви заразисте од кога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

03.05.2020 13:37

Е мој Дјаицу какви сте ви доктори кад треба лиецити народ ви недате прици болници ко да вам вјерује онда разболисе сад то је умјеце доци до доктора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шеранић

03.05.2020 13:42

Важно је да се утврди да ли су на УКЦ-у поштовани протоколи, за шта су надлежни директори установа и начелници одјељења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босиљка

03.05.2020 13:45

Сад вам стало до народа и стити те народ. Срам вас било а за обицни преглед цека се по годину дана и умре не доцека термин. Сад сте сви показали своју сколу да вас мозе и дијете ухватити да лазете. МРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

03.05.2020 13:55

Па Дзевандоц,тај дебели доктор реце све је по контролом ХА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

попс

03.05.2020 13:57

52на 3000 јест 2.2% ,али господо 52 заразена на 900 заразених у РС.у је 5.8%

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.05.2020 14:03

Ста казу цобани из стаба??

ОДГОВОРИТЕ
Name

нада

03.05.2020 14:04

Бозе драги, има ли игдје висе мрзње према докторима и мед.особљу него код нас. СТРАСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2020 14:35

Не према особљу и докторима вец врху нелијеци политика народ.Свака цаст особљу и велики плус управа оставке да имају морал

Name

Ре нада

03.05.2020 15:09

Дал си заборавила неки дан смрт труднице и бебе? Праве медицинаре нико не осудјује. Вец оне понтроне који руководе са њима стевандиц,дзајиц и њима слицни

Name

рацио

03.05.2020 14:13

Што се тиче здравствених радника, урадили су мање него што су могли, али могли смо се лијечити и у Европи, као и они примати плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоде

03.05.2020 14:15

Осим др. Верхаз остали нису требали долазити на прес само се брукају, али немојмо никога оптузивати није ни мјесто ни вријеме вец подрзимо и помозимо насим медицинским радницима. Па људи логицно је да у болници буде заразених и логицно је це се неко и од медицинских радника заразити.Треба медицинским радницима одати признање. Ово препуцавање све политицки маните се тога и зивила Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

03.05.2020 14:56

У Приједору доктор (веза?, паре?) преко реда и процедуре увео позитивну муштерију у хируршки одјел. Сад је читава смјена особља у изолацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памтим

03.05.2020 14:59

Лако ће вама бити да стварате ту вашу нову државу са омладином која је васпитавана и школована у Краљевини, волео бих да доживим да видим какву ће државу створити ваша комунистичка омладина.“

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

03.05.2020 15:03

Љигав је и опасан лик овај др Пеко Ковацевиц. Залосно сто један такав љигавац одлуцује о људским зивотима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није ми јасно

03.05.2020 15:06

Како у Федерацији 10 заразених, у Сарајеву нити иједан заразени вец 3 дана, у тузли вец 10 дана, а ста је са нама заиста није јасно! Ова власт је пропаст, чим је гицко ту заједно са милетовим пуленима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

03.05.2020 15:12

Ово је конференција снсд послусних и криминалних доктора а не доктора и струке. По њиховом говору се види да прицају само лази. Гдје је овде глас радника и струке о правом стању у КЦ БЛ, не њима је забрањено да изнесу истину.!!!! Нормално је да су се заразили здравствени радници, без опреме су гурнути у ватру, док ови снсд "струцњаци доктори"краду и продају њихове донације. Ово је невидјена брука и срамота да један Стевандиц, Дзајиц итд.. одлуцују о било цему у овој ситуацији. Они су снсд политицари, они су давно скинули мантиле и заборавили и оно мало сто су знали о медицини.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

03.05.2020 15:19

Погледајте шта пишу америчке новине о УКЦу. Катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савест

03.05.2020 15:20

Смртност просле годне на клиници др.Ковацевица Педје од грипа била 90 посто толико о струцности њега и његове клинике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

03.05.2020 15:46

Смијенили сте најбољег струцњака др Кезиц и довели незналицу Верхаз то цијела Бањалука мозе питврдити и унистили инфективну клинику која је била најбоља на клиницком центру до тад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ангелина

03.05.2020 22:04

????

Name

Мјесец

03.05.2020 16:49

Залосно је то сто се неко ко је толике сколе уцио и лијеци људе мора сеправдати олосу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко др

03.05.2020 17:38

1. Сво особље на одјељењима у гдје се појавио вирус ставити у изолацију 2. Премијестити пацијенте и дезинфиковати цијели клиницки центар 3.Тестирати све пацијенте 4. и највазније, обезбједити адекватну опрему здравственим радницима( при том се не мисли на хирурске маске вец на маске ффп3) Уколико ово не ураде клиницки центар це бити неупотребљив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

04.05.2020 13:45

Поред тестирања здравствених радника, требали би тестирати и раднике у продавницама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко Титан

05.05.2020 09:41

Заражени зато што немају опрему прописане квалитете. Дај Боже да не буде још жешће.

ОДГОВОРИТЕ