U UKC Srpske zaražena 52 zdravstvena radnika

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić je naglasio da je u UКC RS minimalan broj zaraženih u odnosu na broj zaposlenih, te da svi zaraženi imaju tretman po svjetskim standardima.

Republika Srpska 03.05.2020 | 13:19
U UKC Srpske zaražena 52 zdravstvena radnika

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da u ovom zdravstvenom centru ne rade priučene neznalice već odgovorni ljudi, koji se suočavaju sa ozbiljnim problemom.

Đajić je naglasio da je u UКC minimalan broj zaraženih u odnosu na broj zaposlenih, te da svi zaraženi imaju tretman po svjetskim standardima.

Prema njegovim riječima, ispod prosjeka je broj zaraženih radnika, jer zaštita ne postoji sto odsto.

"Imamo pola miliona zaštitnih maski, blizu milion rukavica, oko 5.000 zaštitnih odijela i na tome mogu da nam zavide mnoge bolnice u reginu i Evropi budući da se zna kako je teško doći do toga", istakao je Đajić.

Pomoćnik generalnog direktora Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Slobodan Hajder rekao je da dva odsto zaraženih medicinskih radnika u ovoj ustanovi predstavlja nivo koji je daleko ispod regiona i svijeta.

- U mnogo jačim i većim zemljama broj se kreće daleko više, čak i preko 10 odsto, gotovo u svim državama regiona - pojasnio je Hajder.

Naveo je da su UKC Srpske ukupno 52 zdravstvena radnika zaražena, te dodao da je osam već oporavljeno.

- Ukupno 15 ljekara i 29 sestara, ali i ostalih radnika koji nisu iz te struke. To je oko dva procenta zaraženih na ukupan broj zaposlenih. Došli smo u paradoksalnu situaciju da objašnjavamo otkud ljudi u bolnici - objasnio je on.

Načelnik Кlinike za infektivne bolesti UКC-a Republike Srpske Antonija Verhaz je rekla da je ova klinika u stvari "Кovid bolnica" u kojoj u ovom trenutku nijedan radnik nije zaražen niti je na bolovanju.

Verhazova je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakla da se u ovoj klinici liječi 49 izuzetno teških pacijenata uz šest pacijenata koji su na respiratorima.

Ona je navela da ljekari i medicinske sestre požrtvovano rade u "Кovid bolnici" i da sa svakim dužim boravakom sa teškim pacijentima, pod punom zaštitom, raste i predispozicija da se zaraze.

Uz pomoć Svjetske zdravstvene organizacije pacijenti u Republici Srpskoj imaju podršku najprestižnijih bolnica u svijetu, rekao je načelnik Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane UKC-a Srpske Peđa Kovačević.

Istakao je da ovakvu privilegiju ima jako malo bolnica u okruženju, pa i u Evropi. 

- Na cijelom prostoru Srpske liječenje pacijenta radi se u zaštitinom odjelu, a morate znati da tako nije u regionu, i u Evropi - izjavio je on.

Zanimljivo je da na pitanje novinara na press konferenciji nisu mogli dati podatak koliko je zaraženo pacijenata koji su liječeni u UKC RS, kao i da su informacije  o broju zaraženih medicinskih radnika kontradiktorne.

(BN)

Komentari / 160

Ostavite komentar
Name

Googl

03.05.2020 11:35

Pitaju novinari DJAJICA za trudnicu koja je preminula a on kaze mi smo planirali obdukciju pa 4 dan ti planiras i kad je muz prijavio mi nismo mogli jel je TUZILASTVO preuzelo slucaj....PA DJAJICU da te pitam zar se obdukcija ne radi cim pacjent PREMINE sta ste cekali kontali ste nece muz Prijaviti i Nikom Nista....DJAJICU OVA SMTR JE NA TVOJOJ DUSI...PAKAO JE TVOJ...

ODGOVORITE
Name

ico grga

03.05.2020 17:25

Nema ovaj doktor pojma mislim ne doktor ovaj idiot

Name

Peki

03.05.2020 11:35

Statistika je omiljeno oruzje nasih vlasti, cim su ugrozeni okrecu se statistici. Mi koji radimo u UKC znamo najbolje kakva dezorganizacija i anarhija vlada. Nema osnovne opreme za rad.

ODGOVORITE
Name

Mato

03.05.2020 11:35

Vjerujemo kao ido sada u vase istine?

ODGOVORITE
Name

Milutin

03.05.2020 11:35

I pored toga što je taj klinićki centar dezinfikovala specijalna Ruska jedinica, i govora Milokrada da će centar biti sterilan, toliko zaraženih sestara i doktora zabrinjava. Koliko još kriju Boga pitaj.

ODGOVORITE
Name

Re Milutin

03.05.2020 16:20

Svaka inficirana osoba zarazi jos najmanje dvije osobe i te sljedece dvije jos dvije i tako redom. To nece moci sakriti.

Name

Doktor

03.05.2020 21:18

Ti ljudi, doktori i medicinske sestre su svakodnevno izlozeni virusu dovoljan je sekund nepaznje! A vi cim pisete kliniĆki znaci sa ste jako strucni...

Name

RODI

03.05.2020 11:36

DAIC LOPOV

ODGOVORITE
Name

Ipe

03.05.2020 11:36

Sreca naša pa nismo u Evropi,kad im je tako loše tamo. Pa fakat ti misliš da je narod budala

ODGOVORITE
Name

Robin Hood

03.05.2020 11:38

Poštovane kolege! Problem je u činjenici što se likovi poput Đajića i Stevandić! Bave politikom i što su struku ,koju usput budi rečeno doveli u kako "političar" zove kvizom!!!!! Čovjek brani svoju i Stevandićevu želju da budu pre,pre pametni! I ova konferencija ,ko hoće da primjeti, je Đajićev i Stevandićevo pravda je njihovog iritantnog odnosa! Pravi dr. Se vide!

ODGOVORITE
Name

Blage veze

03.05.2020 11:38

Nemaju ovi blage veze.Samo dragi bog i sreca moze u ovom da nam pomogne.

ODGOVORITE
Name

Starina

03.05.2020 11:39

Ispada da smo mi najbolji u svijetu,kada je zaštitna oprema stigla,iz Srbije,Kine,Rusije i EU,a gdje mi imamo robne rezerve,finansijski"stabilni

ODGOVORITE
Name

????

03.05.2020 11:39

Ko je ciji djak vi sekini ili seka vas ?

ODGOVORITE
Name

Šta ko je rekao, ja sam rekao!

03.05.2020 11:39

Pola miliona maski? Ajdeeeee...

ODGOVORITE
Name

re

06.05.2020 11:44

i najsigurnije su u skladistu... da se ima...

Name

Dje me nadje

03.05.2020 11:42

Prvi kaze medju najboljim u svijetu a drugi medju najboljim u evropi, mogli su se bar usaglasiti

ODGOVORITE
Name

Dadi

03.05.2020 11:42

Ja sam iznenadjen NAJBOLJI U EU. ovi nas zezaju

ODGOVORITE
Name

Tina

03.05.2020 11:42

A vi i dalje drzite narod u kucama i govorite da je narod kriv jer je broj zarazenih porastao.Vecina se pridrzava mjera zastite i zahvaljujuci tome i raznim donacijama u Fond solidarnosti,situacija je ovakva,u suprotnom bi bila mnogo gora.Sram da vas bude sve,najlakse je optuziti narod.

ODGOVORITE
Name

Jelena

03.05.2020 11:44

Lazljiva,pljackaska bagro .vazno je da ste nas zatvorili u kucei okrivili za sirenje korone,a za " sektu i tkz elitu" pravila ne vaze.samo ko ce vise oplackati i oteti od naroda idrzave pa cak irukavice i maske .eto vam prilike da stavite stavite u funkciju vojni sator koji zovete pokretna bolnica u koji ste se dobro ugradili

ODGOVORITE
Name

Dane

03.05.2020 11:45

Хвала вама и докторима и медицинским сестрицама и чистачицама на борби да се спасу животи. Они који ништа не раде највише и критикују. Ово је јако заразна болест и свагдје у свијету се доктору и сестрице заразе кад раде са оваквим пацијентима без обзира на ношење заштите. То само показује како се особље пожртвовано бори да спаси пацијенте.

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

04.05.2020 17:10

Dane, ovde niko nista ne kaze za doktore nista lose.Svi mi znamo da doktor nije kriv sto nema maski i rukavica za medecinsko osoblje.ovde je kriv minista i vlast.Hoce neku grazu praviti najvecu u Evropi pa ta neka motazna bolnica koja ispade sad duplo skuplja koja stoji sklopljena.Ko zna sta je unutra u tim saducima.Ako me razumijes, sad mi reci zar to nije zalosno i grihota od Boga da nemaju za bolnice osnovnih stvari.

Name

Skeptik

03.05.2020 11:46

Zar su svi ovi morali doći na konferenciju za štampu? Izgleda da ih je Đajić natjerao da dođu da bi ga pravdali i spašaavali. Jadnik, više ne smije sam pred novinare...

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

03.05.2020 11:46

Nekoliko stvari mi je privuklo pažnju: Prvo, i dalje je Đajić uredno ofarban i našmikan, što je jako teško obezbjediti običnom smrtniku u vrijeme zabrana rada frizerskih i kozmetičarskih radnji i u vrijeme vanrednog stanja. Drugo, 2% zaraženih medicinskih radnika, što znači da je u UKC zaposleno nešto više od 2500 ljudi. Treće, samo za njih je utrošeno 2.500 000 KM za "nagrade", a po mom skromnom mišljenju nisu svi zaslužili istu, kao ni mnogi drugi po drugim bolnicama i Domovima zdravlja. Četvrto, nemam povjerenja u njih jer ako sebe nisu uspjeli zaštiti kako da to učine sa pacijentima. Peto, apsolutno je nemoguće dobiti bilo kakvu medicinsku uslugu i zdravstvenu zaštitu, kontrolni pregledi, propisivanje terapije i nastavak terapije je nemoguć. Jedino se možeš liječiti od korona virusa. Šesto, zašto je bilo potrebno da se počne pričati o UKC kao o novoj grupi /ne klaster / zaraženih osoba, da bi se gospoda skupila i napravila konfernciju za štampu, zar nije moglo i ranije. Sedmo, šta je sa istragom o preminuloj trudnici gospodine Đajiću? Ministar kaže da komisija koja je formirana ima rok za izradu izvještaja 30 dana? Nisam mogao vjerovati dok sam ga slušao. Pa to se može i mora ustanoviti najviše za 7 dana cijeneći da je možda potrebno sačekati određene nalaze, da ne kažem da je max.rok da se sazna istina 48 sati. Osmo, dobro ćemo i proći i dobro i prolazimo kada sve analiziram, kako, ko i šta radi od kada je počeka epidemija.

ODGOVORITE
Name

Bl

03.05.2020 11:48

Dr Kovacevic P...kad god je bio na konferencijama...svaka druga rijec "ZA OVO NEMA ili NE POSTOJI LIJEK"...bas djeluje pozitivno...doktorski.

ODGOVORITE
Name

Gagi

03.05.2020 12:03

Kineski sistem ste uzeli od Srbije,kineske maske opremu koju niko ne oontrolise.Njemci,Spanci,Italija su vratili na hiljde maski i opreme jer nije valjala.Kod nas moze i potkosulj biti maska.I onda se cudimo sto su nam klasteri bolnice.Ljude drzite u zatvoru a vi sirite zarazu.Strasno kakvi ste strucnjaci.

Name

Komesar

03.05.2020 12:08

Pa svima im je Bakinački burlavac napisao tekst šta moraju reći na konferenciji- pa očigledna je ista matrica saopštenja....

Name

Milan BL

03.05.2020 12:12

Ko vas je sviju istjerao na konferenciju?Direktor ili vrh SNSD-a???Imate vi moj.....svi zarazenu u Hercegovini su bili kod vas na lijecenju od drugih bolesti,i tu su dobili corona virus.Ako imate toliko opreme dajte je osoblju,pacijentima....A da smk neka drzava ti bi bio uhapsen Djajicu vec juce...i dzaba fingirate rezultate,mali je ovo grad,sve se sazna za dan.

Name

Re bl

03.05.2020 12:30

Pa covjek samo kaze samo istinu .

Name

Dado

03.05.2020 12:44

Vjerujte da ne citam sta ovi izjave jer znam sta kazu doktori koji gore rade, a to je da je situacija alarmantna. Nego da pitam strucnjake Iz Vlade i Kriznog staba zasto im sajt ne radi? Jel to namjerno iskljucen? Pise greska zbog zauzetosti?

Name

Rsss

03.05.2020 12:45

Svi u 8 serpe i lonce. Protest protiv vlasti

Name

Rale

03.05.2020 12:49

Ovo nije struka niti doktori, ovo su politicari. Zato nije im vjerovati.

Name

Re

03.05.2020 13:26

Nema zemlje u svetu gde virus nije potvrdjen u bolnicama!

Name

MIKI

03.05.2020 13:31

KOVAČEVIĆ je STARI dobro poznati Banjalučki kasapin sa intenzivne, kod njega za sve NEMA LIJEKA

Name

ВРС

03.05.2020 13:47

МА ко може вјеровати овом Ђаићу??? Он говори по диктату шефа којем се сви обраћају тако у секти, која се”као” брине о народу!!! Све лажу!!!

Name

mara : re rale

03.05.2020 13:50

Rale pa ti sve znaš ,mora da si akademik, obrazovan čovjek koji zna i umije procijeniti, pa tako očekujem da kao vrsni poznavalac i stručan čovijek iz oblasti medicine predložiš adekvatne mjere. Neće ti uzeti puno vremena NEJM je to definisao u četiri koraka. Tebi, dakako, ne treba ni toliko.

Name

Istina

03.05.2020 14:05

Koga god poznam da je pozitivan,to je povezano na neki način sa ovom akcijom borbe protiv virusa korona što je provode vlasti.Virus je dobio ili u bolnici ili staračkom domu,od političara ili tajkuna.Još nisam čuo da je neko virus dobio na ulici od slučajnog prolaznika,a glavni akcenat ove vlasti je da se maske i rukavice nose na ulici i na ostalim otvorenim prostorima što niko u Evropi ne radi

Name

ATLANTIDA re na BL

03.05.2020 14:10

Ništa novo nije rekao dr.Politicar!Ko još ne zna da lijek za Corone virus ne postoji,a vakcina se tek istražuje.Da postoji vakcina ili lijek nebi cijeli svijet bio u haosu...novi virus,novi izazovi za medicinu i kroz to jedina nada za čovječanstvo da stavi pod kontrolu virus Korona.Nista vise nije isto u celom svetu,upravo zbog toga što nema vakcine, nema leka.Nista novo "svetski" klinicari iz B.luke nisu novo rekli.

Name

Re Istina

03.05.2020 14:16

Možda da se rasproda 'uman'tarna? Da se obnove ratne uspomene kad se ista prodavala

Name

blbl

03.05.2020 14:36

3000 zdravstvenih radnika a kaze da imaju 5000 zastitnih odijela.To znaci da svaki radnik ima max. 2 odijela.jel ih nose kuci prati? ne nose valjda isto odijelo svaki dan. I na ovome kaze da im zavide i mnogo bogatije zemlje u Evropi.

Name

manipulacija

03.05.2020 14:44

U samom naslovu se vidi zelja za rijalitizacijom i senzacijom. Narod treba ko i do sad u ozbiljno vrijeme pratiti ozbiljne drzavnicke medije koji su u sluzbi naroda poput RTRSa

Name

re manipulacija

03.05.2020 14:58

Ne preskači terapiju, gubiš se.

Name

re Dado

06.05.2020 11:49

Ne moze ProInter stici sve popraviti od silnih "odrzavanja" koje su ugovorili...

Name

Bis

03.05.2020 11:49

Ako ih ima 52 zarazenih na UKC zdravstvenih radnika,koliko su tek zarazili pacijenata ti isti zarazeni zdra.radnici.Ja razumijem da su se zarazili na infektivnom odjelu koji je jos izdvojen od ostalih odjela,ali zaraza na abdomenalnom,ocnom,kardio odjelu je katastrofa.Jednom rijeci javasluk.

ODGOVORITE
Name

Gojko

03.05.2020 12:31

Čuj bjede iz sds što su mudri, sve znaju a ne znaju gde su šuplji.

Name

075

03.05.2020 12:35

Ministre Alene, ako ne znaš nešto onda prepiši od onoga ko zna! "Sve osobe koje su u proteklom periodu bile pozitivne na koronavirus su oporavljene, tako da u Tuzlanskom kantonu u ovom trenutku nema nijedan aktivan slučaj. Značajno je da ovaj opaki virus nije ostavio veće posljedice po njihovo zdravlje, potvrdila je za kantonalna ministrica zdravstva Dajana Čolić."

Name

филм

03.05.2020 12:37

Не могу да вјерујем да овај Стевандић покушава умањити значај и одговорност њјихову у УКЦ и да је како да се о томе не прича. Е какво је ово створење боже сачувај.

Name

Goran

03.05.2020 12:40

To su sve nadri ljekari,sto je valjalo otislo je.

Name

Dr Haus

03.05.2020 12:51

Dobro smo mi i zivi kad nam je hekler student (Stevandic) jedan od glavnih ljudi u zdravstvu.

Name

R Gojko

03.05.2020 12:51

A ti znaš zato štosi SNSD. SJEDI GOJA JEDAN.

Name

Eee moj Gojko

03.05.2020 13:56

Bolje biti i bjeda(kako ti kazes) nego poltron i sektas kao ti!!! Vas rad i javasluk je korona izbacila na povrsinu , a tek ono naj gore dolazi po zavrsetku korone!!!

Name

BLuka

03.05.2020 14:00

Ko je njih zarazio? Jutros u Poliklinici jedan pacijent zatajio da je u izolaciji a drugi taji da je kroz posao u kontaktu.

Name

Micko

03.05.2020 14:40

Dr Verhaz lijepo rekla da na infektivnom imaju zastitnu opremu i da nema zarazenog osoblja.Zakljucak da ne ostalim odjelima nema zastitne opreme.Tacka.

Name

Gojko

03.05.2020 14:59

Vi ste jad i cemer sto napadate ove divne ljude,socijaldemokrate,heroje, nase uzdanice koji nas spasavaju od najvece epidemije koju je svijet vidio izlazuci svoje zivote, dok traje borba na zivot i smrt ova bijedna opozicija samo prica o nekakvom kriminalu,aferama, nabavkama opreme, a nece da vidi da sve sto se nabavlja sluzi narodu i njegovom zdravlju, jadni ste,gdje su vase nabavke , sta ste vi to kupili za ovu borbu

Name

BLuka

03.05.2020 15:18

Mićko, to znači da je na Infektivnom obavezna zaštitna oprema a da na drugim odjelima samo osnovno tipa maska, rukavice, pa i vizir i ogrtač. Želim reći...postoji trijaža pacijenta i ne postupa se jednako sa nekim ko ima simptome i sa nekim ko nema simptome, u Domu zdravlja BL postoji odjeljenje gde idu ljudi sa simptomima a svi drugi idu u normalan ambulantan tretman;tu dolazimo do posledica zbog nesaradnje pacijenta ili nesavjesnosti medicinara ili nemedicinara u Zdravstvu koji donose i šire zarazu u zdravstvenim ustanovama i van njih. Druga je strana priče što mnogi pričaju da se zloupotrebljava zdravstvo, to zbilja treba da se ispita.

Name

prijedor

03.05.2020 11:50

Sve po zakonu i protokolu, a ljudi zarazeni! Niste odgovorili ni na jedno pitanje novinra.

ODGOVORITE
Name

Dr

03.05.2020 11:51

Pa kako ih nije sramota pricat bajke. Sve je u redu, samo, eto slucajno se medicinari zarazili.

ODGOVORITE
Name

Ma

03.05.2020 11:51

Ma najaci ste i najpostenini.Ne moze vam niko nista jaci ste od sudbine.

ODGOVORITE
Name

DM

03.05.2020 11:52

Sastali se golubovi pismonose

ODGOVORITE
Name

Laki

03.05.2020 11:52

Činjenica je da vam narod sve manje veruje. Stalno se poredite sa drugima i hvalite ali kad god vidim Đajića i Stevandića osjetim nesigurnosti i muljanja....

ODGOVORITE
Name

vuk

03.05.2020 11:53

Sat i po slušali press konferenciju i ništa pametno nismo čuli. Nije dotaknuta poenta priče.

ODGOVORITE
Name

Ha ha

03.05.2020 11:53

To su iz dodikove stranke koliko ce dobit para da se pise njihovo ime da su kao oboljeli sve providno

ODGOVORITE
Name

Čedo

03.05.2020 11:55

A jel Dodik i kompanija j... narod sa ovim vanrednim stanjem, a u svijetu normalno..a kod nas gore stanje a uveli sve ove teške mjere!!! Ko je ovde lud...NAROD...hahaha

ODGOVORITE
Name

Vuk

03.05.2020 11:58

Dovoljno je samo posmatrati reakciju pojedinih ljekara na odredjena pitanja i sve je jasno. Dr Stevandić je izgleda tamo glavni Baja. Održao je politički govor, umotan, uvijen, savijen, ali je bar nešto rekao za razliku od većine ostalih koji nisu rekli ništa.

ODGOVORITE
Name

Re Vuk

03.05.2020 12:33

Uf ne valja, kud Gicko prođe tu zgarista ostaju.

Name

Propast

03.05.2020 12:39

Ništa on nije rekao osim što je pokušao opravdati sve ovo i umanjiti i svoju odgovornost. Kretenluk.

Name

Ajoooj

03.05.2020 12:01

Ko da pozavidi na tolikim zaštitnim maskama i rukavicama? Pa to nam je stigla pomoc. Zar još uvijek to nisu prodali?

ODGOVORITE
Name

Zabrinuta Parafrizerka

03.05.2020 12:02

Kako se "bog" ne ogašava,šta se dešava?

ODGOVORITE
Name

Intergaj

03.05.2020 12:13

Pojeo onu kokos za 1.maj pa dok prevari stomak, prezdero se!

Name

nema vremena

03.05.2020 12:24

vikendom broji pare

Name

Pero

03.05.2020 12:28

I Kim se oglasio, i on ce

Name

Re Pero

03.05.2020 14:31

Kada, nisam ga ( Dodika) cuo tri dana. Da nije negde odletio

Name

re re Pero

06.05.2020 11:55

Trenutno su svi helikopteri (pa i ovaj novi jos nekupljeni od BATAGON-a) u Zaluzanima sto znaci da nije nigdje odletio...

Name

Draško

03.05.2020 12:02

Lijepa politička priča. Niste trebali ukidati uredbu o verbalnom deliktu i sve bi bilo dobro. E sad uporedite broj stanovnika Republike Srpske sa brojem stanovnika Crne Gore, Srbije i Hrvatske pa ćete shvatiti da u nas nešto smrdi. A riba smrdi od glave.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

03.05.2020 12:05

Koliko je testirano medicinara pa je 52 pozitivna tj zarazena. Mnogo bi bilo vise od tih vasih 2%. Ovako samo lazete narog

ODGOVORITE
Name

Iii

03.05.2020 12:06

Malo je reći bruka i sramota. Imam osjeçaj da nije kameta da bi se pojedini obračunavalo sa novinarima. Stevandić se ljuti na normalna pitanja, reaguje ko neka zvijer... Đajića kao da su našli u seoskoj zadruzi, samo mu još čokančić vinjaka fali na stolu ?

ODGOVORITE
Name

Ser od Doboja

03.05.2020 12:09

"Bože" pomagaj ??

ODGOVORITE
Name

Lana

03.05.2020 12:13

Hvala Bogu da je kod nas bolje nego u regionu i Evropi,još da je sve kako treba gdje bi nam bio kraj.

ODGOVORITE
Name

Boco

03.05.2020 12:14

Kakav javasluk i nered na konferenciji ko seoska pijaca gdje distanca profesionalci sjede jedni do drugih premjestaju se do mikrofona neki govore stojeci dobacuju novinarima odgovaraju sto vec znamo nevjesto lazu uzas!

ODGOVORITE
Name

Epidemiolog!

03.05.2020 13:30

Izvini nismo te prepoznali,

Name

nN

03.05.2020 12:18

U ovakvoj situaciji pljuvati po zdravstvenim radnicima je sramno..nek bude vas sramota

ODGOVORITE
Name

Petyr Baelish

03.05.2020 13:03

Ja sam zdravstveni radnik, a ovo što se desilo u BL je sramota. Sramota je da je se neki Stevandić uzeo posla za koji nije sposoban. Sve po protokolu, a 50 zaraženih? Malo sutra po protokolu, nose jednu masku po 5 dana.

Name

Re

03.05.2020 13:38

Kojim zdravstvenim radnicima, svima ili pojedincima? Ajd gore na UKC pa ces vidjeti kako se dobija zlatna stafilokoka od priucenih medicinskih sestara koje ne znaju ni plasirati braunilu

Name

Re nN

03.05.2020 14:33

Ko pluje po zdravstvenim radnicima?Niko ne očekuje da svako od 3000 zaposlenih radnika u UKC organizuje zaštitu protiv epidemije.To je stvar rukovodstva da organizuje(ako zna),a ostali samo da se ponašaji po tim upitstvima.Ovde očigledno nije do zdravstvenih radnika nego do organizacije tako da se ne trebate osjećati prozvanim ako ste zdravstveni radnik

Name

AnonimuS

03.05.2020 12:23

Pasi narode travu i gutaj viruse

ODGOVORITE
Name

Goran

03.05.2020 12:24

Poslje danasnje konferencije skupine smusenih ljudi sa izuzetkom jedno ili dvoje tek me strah za zdravlje gradjana RS.

ODGOVORITE
Name

Obrad

03.05.2020 12:28

Neka ga je sramota i stid ko je god optuzio i jednog medicinskog radnika, ti ljudi su nasi heroji a oblolili su pomazuci drugima i izlozeni su najvecem riziku. A ovi sto ih optuzuju to su ljudi najvece dno covjecanstva i nisu vrijedni da se pominju.

ODGOVORITE
Name

Re obrad

03.05.2020 12:42

Obrade ne oratis sta se desava i i cemu se radi neznanje rukovodstava i nebriga su ugrozili doktore koji su heroji obrade nema opreme u bolnici lazu , sjedi jedan.

Name

Snježana

03.05.2020 12:29

A pacijenti nisu mogli zaraziti osoblje? Poenta je ljudi idu kod doktora da ih zaraze, a ne da ih liječe. Niko nam od tih doktora ne valja, pa ko će nas liječiti? Da se sledeći put ne obraćamo doktoru, već trgovcu, stolaru, frizeru, da izvinu te časne zanatlije što ih pominjem. Pa dr. Kovačević ističe činjenicu da za virus nema lijeka, nije to bakterija. Dr. Rakanovića, doktor anesteziolog, znam ga preko kćerke, bili su zajedno na studijama, bio je jedan od najboljih studenata te generacije, 1979.godište. Momak došao iz Doboja, bez veza i protekcija završio fakultet, a taj isti dr. Kovačević im je bio asistent na fiziologiji. Ali ne možete vi mnogi bez politike. Nije samo ovdje, pa i u Srbiji su pisali ogavne komentare npr. za dr. Kisić, kada nisu mogli naći ništa protiv njene stručnosti onda su se raspisali protiv njenog izgleda, njenog stila oblačenja, pa i nakraju o rodbinskim vezama sa ministricom. Nama niko ne valja. Ako drže novinsku konferenciju ne valja, ako ne drže, opet ne valja. Nama nikada ugoditi.

ODGOVORITE
Name

Lud zbunjen

03.05.2020 12:53

Samo trazimo istinu ima li zarazeni ako su doktori onda moraju reci istinu a ne prikloniti se vlasti. A zna se da ima prekvalifikacije medecinski radnika sa srednjom

Name

Dr Udo Brinkman

03.05.2020 12:55

Neki ljudi kao da zele da cuju samo ono sto bi njima odgovaralo ili njihovim partijskim sefovima. Da pojasnimo malo situaciju ovdje niko ne optuzuje doktore i medicinske radnike vec nesposobno rukovodstvo koje im nije obezbjedilo minimum uslova. E o tome se radi.

Name

Lela

03.05.2020 12:58

Izgubljeni u vremenu i prostoru. Koji doktori trudnica umrla gdje krivac? Nezna gdje smjestiti zarazene koronom vec pacjent treba da govori. Jadno zdrastvo to I Vi znate a i Vas sindikalac je priznao na BN TV u emisiji Izazovi

Name

легендарно

03.05.2020 13:06

Сњежана па што је ваљало ти су људи побегли из ове касабе , у којој влада опште лудило можеш све ако мили даш 10% Доктора нема а ја сам видио медицинске техничаре који нису могли завршити тест из прве помоћи , полиција се бави криминалом , све се види само што су вас испрепадали , па несмјете ништа , глассте јер вам прјете отказом , НЕМАТЕ СВОЈЕ ЈА ЗБОГ ПОЈЕДИНАЦА ИСПАШТА ЦЈЕЛО НАПАЋЕ О ДРУШТВО , дофо и бакир се немогу Дог око баналних ствари као , а кад треба задужити народ онда се договоре без проблема , СЛЕПЦИ И ЈАДНИЦИ КОЈИ МИСЛЕ НА СЕБЕ ......

Name

Nigdje glava nigdje rep

03.05.2020 13:11

A šta je pisac 'teo da rekne..??!! Skakućući s kamena na kamen, preko vode, tek toliko noge da se ne pokvase.

Name

Odgovor Snjezani

03.05.2020 13:29

Koga branis,grupu neznalica.Ko od njih trazi pomoc.Ima li redova pred njihovim amb.BITNO je da su u politici,po onoj staroj,kad doktor ode u politiku,poltika nije dobila,a ni zdravstvo nije nista izgubilo.Pa ako ne znate,veliki doktori,trazite pomoc od onog koji je najsposobniji,bio i ostao,dr Golic,da vas organizuje nauci i lijeci ovaj narod napaceni

Name

Goci

03.05.2020 13:34

Kovačević ne liječi, on samo sahranjuje. Gdje su ga samo našli, na svo ovo zlo?

Name

Rade Novi Grad

03.05.2020 12:30

Pametni i skolovani otisli tamo gdje se cijeni znanje,ostali podobni i poslusni,ovaj Vlado ne zna ni pricati,nedo bog njemu u ruke.Stranacki sef je glavni epidemiolog,on je sve,izgleda im ova epidemija odgovara,dajte da se primarijus oglasi kako on nije bio na konferenciji,bez tako strucne osobe vase misljenje nije upotpunjeno.

ODGOVORITE
Name

Re odgovor snjezani

03.05.2020 17:07

Ne daj Boze da lijeci tebe, ili bilo kog tvog muskog roda sa svojom metodom.

Name

Radovan

03.05.2020 12:34

Dzajiću skinu mantil bijeli svakako ti nizašto ne služi daj ga burli a ovaj drugi doktor je za ludnice nema lijeka nema lijeka a onda izliječenih više od oboljelih vi ste svi za psihijatrije

ODGOVORITE
Name

Peđa Kovačević

03.05.2020 12:46

Kvazi doktore,sa najvise objavljenih radova,sa najvecom propagandom o tvojoj veličini,sa najvecom smrtnoscu na tvojoj klinici,sram te bilo,samo moja tri clana familije su umrla zbog tvog vrlog lijecenja,samo nek je Bog upomoci onom ko se kod tebe lijeci,..a zna i Dodik kakav si doktor...kod tebe nema lijeka ni zašto...oni koji te znaju,boga mole da im neko njegov ne zavrsi kod tebe,jer je zbilJa zavrsio...

Name

Bog neka nam pomogne

03.05.2020 13:09

Strasno kad glavni doktor infektivne bolnice ovako govori.Blage veze ovi nemaju.Zamislite kad bi se svi ovako ponasali.Kojem se oni bogu mole.Automehanicar kad bi izlazio u javnost sa ovakvim izjavama ni konjska kola nebi mu niko povjerio da podmaze.

Name

Bravo

03.05.2020 13:27

Bravo na komentaru za dr Kovačevića. Nije znao dati ni odgovor na novinarsko pitanje o krvnoj plazmi.

Name

Re

03.05.2020 13:33

Pogresan termin, nisu izlijeceni, vec ozdravili.

Name

Pamet u glavu

03.05.2020 12:39

Ljudi ajde dozovimo se pameti jel u UKC RS zarazeni medecinski radnici I'll nisu. Shvatite i direktor pa Stevandic I doktorica sa infektivnog da se radi o ljudskim zivotima necijoj majci ocu sestri itd. Vi kao radnici u zdrastvu treba da se okrenete pacjentima I struci a ne politici. Politika bude i prodje a ljudi ostaju. Zato recite istinu mislite svojom glavom ne dopustajte da neko upravlja Vama i dovodi Vas u jos goru situaciju zar ste potlaceni.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

03.05.2020 12:40

Stvarno sramota sto ste skocili na zdravstvene radnike iz UKC-a . Pa ljudi sta vam je cudno sto su se zarazili . Pa ovo je rat protiv virusa u svakom ratu ginu i budu ranjeni vojnici . U ovome ratu nasi heroji u bjelom su na prvoj liniji odbrane i normalno je da budu zarazeni . Kao sto je normalno da bez obzira na obuku i protokole te vojne doktrine u ratu ginu vojnici i bivaju ranjeni . A sta treba da rade da kao u Sarajevu zatvore klinicki centar ne primaju pacijente sjede unutra sami i primaju plate . Bravo za nase doktore , bravo za nase sestre bravo za ostalo pratece osoblje iz zdravstvenih ustanova . Ostavite ljude na miru sta ih razapinjete dok ginu . Puna podrska herojima u bijelom . Sram da bude svakoga koji u njima traze krivce . Kakvi protokoli ovo je rat sa virusom , gine se biva se ranjeno sve to cine za nase zdravlje . Heroji !

ODGOVORITE
Name

Re

03.05.2020 12:46

Niko ne spori rad zdravstvenih radnika. I svakako, njima svaka čast. Ovdje škripi sistem za šta treba da snose odgovornost oni koji odlučuju.

Name

Re Dragutin

03.05.2020 13:26

Cudno je Dragutine povecanje broja zarazenih kad svugdje u regionu pada. Cudno je da pricamo kako nas Federacija ugrozava sa svojim mjerama, a kod njih manji br. zarazenih. Cudno je da je 51% zarazenih iz BL. Nek nam je Bog na pomoci.

Name

Junga

03.05.2020 13:37

Drago sine, ko ti trese kavez?

Name

mara

03.05.2020 14:00

Dragutine hvala !

Name

Izjave Đajića

03.05.2020 12:42

Kao u Top Listi Nadrealista... Ona nije radioaktivna, ona je malo radioaktivna. Tako i UKC... on nije žarište, on je malo žarište :)

ODGOVORITE
Name

samo pitam

03.05.2020 12:43

30.04.2020 Vlado Đajić "Od prvog maja nećemo više da se pojavljujemo na medijima, i nećemo pričati o korona virusu, ko je htio da čuje mogao je, okrenućemo se liječenju pacijenata." On takođe poručuje da se sljedećih mjesec dana neće obraćati građanima, nego će se isključivo baviti liječenjem. koji papak, izdržo 3 dana

ODGOVORITE
Name

Šta kaže

03.05.2020 12:48

Vozač CRVENOG KOBIA?

ODGOVORITE
Name

Ogledalo

03.05.2020 13:12

Pogledaj samo ovu bruku piredali se sve neznalica do neznalice.Svima maske razlicite da pokazu kako ih imaju a lazu naredjeno nositi bijelu pet dana.Rajkovaca nabroja sve klinike imaju zarazene katastrofa.Negativna selekcija rastjerala pametne doktore smetaju nesposobnim ovim sto se danas poredjase da narod vidi kome netreba ici niposto.Sve su degradirali i unistili

Name

Mile

03.05.2020 12:55

Licno pozna jem Vladu Daica i Stevandica i kako su zavrsili medicinski fakultet i doktorate.Upamtite dobro ni jedan doktor koi zna raditi se nebavi politikom niti ekonomijom nego onim zasto gaje drustvo besplatno skolovaloOvo je smijesno gledati a kamoli slusati.U cijeloj Hrvatskoj gdje ima pet puta vise stanovnika nego u RSu pogledajte koliko ima umrli i onda pricajte o znanju,U nasem klinickom centru ima vise zarazeno zaposlenih nego zajedno u federaciji i Hrvatskoj pa kome oni pametuju.Nije pamet u rukavicama i maski i bijelom mantilu nego u glavi.

ODGOVORITE
Name

Ukcdr

03.05.2020 12:58

Kako nema.zarazenog osoblja u Domu zdravlja????Pa nema jer i ne vide pacijente zato sto pacijent kroz šalter kaze sestri sta mi treba ,sestra kaze doktoru i ovaj samo izda uputnicu za UKC..Pa tako svako moze da radi..Jadni su oni i njihova porodična medicina..

ODGOVORITE
Name

Za Dragutina

03.05.2020 13:02

Da li znas da su Doktori privatizovali sve i njih se pita po svakom odjelu hoćeš li dobit krevet ili nećeš najvjerovatnije nisi bio gore to bolje zato i ne znaš ko plaća doktore jel burle daje po 1000 ili narod šta se meni odbijalo 40 godina a nisam hvala bogu koristio i kad bi mi trbala pomoć potkuj doktora kupi ljekove itd.šta ti nije jasno da li je ovo laž

ODGOVORITE
Name

Mirkan

03.05.2020 13:10

Jeli ih ovo veliki vodja istjerao na režimske medije da negiraju dr Femića?Ništa ne boli kao istina daj brže bolje je demantuj.Stvarno je jadno i bijedno bilo ih posmatrati kako lažu i sebe i nas.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

03.05.2020 13:13

UKC Republike Srpske vodi Vlado Đajić, kandidat za gradonačelnika. On je zadužen za naš klinički Centar. A Vi pogledajte: Koji novinar je zaduzen za vasu kucu? https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=LY5vEk7AXxw&feature=emb_logo , Pozdrav Drašku, moraš ovog protiv kandidata eleminisati, inače zaraziće cijelu Banjaluku. Pozdrav svima....

ODGOVORITE
Name

Cinjenice

03.05.2020 13:14

Totalno je nebitno sto su njihove izjave kontradiktorne, nejasne, netacne...oni sigurno nece snositi odgovornost i trpiti posledice, racun ce standardno biti ispostavljen obicnim gradjanima i to je ono sto je jedino sigurno i izvjesno, kao sto je sigurno i da ce Ustavni sud tamo nekad za pola godine ili godinu potvrditi da su sve ove mjere bile nelegalne, protivustavne, nezakonite, ali tad to vise nikom nece biti od znacaja ni gradjanima, ni privredi, dijaspori, stranim investitorima...

ODGOVORITE
Name

Đorđe

03.05.2020 13:20

Da li ima toliko zdravstveni radnika u UKC? Pa oni su procentom, ako budu bili sami gore, primili zaštitu "imunitet krda". Umjesto naše "OstaniKodKuće", za njih važi "OsatniteUKliničkomCentru". Želim brz oporavak svima, a ovu bandu što zarazi ljude, maknuti na smetlište političke istorije, a potom na dugogodišnje robije. Samo tako.... Čuvaj te se...

ODGOVORITE
Name

Domaci stranac

03.05.2020 13:25

Kako bi nam sada dobro dosao Kalusevic, Mrdja, Vidovicka ... Boze molim Te pogledaj nas.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

03.05.2020 13:28

Dragi gospodine Milorade, viđe li ti ovaj cirkus od doktora, spašavaj kako umiješ i znaš, ode sve do đavola. Opoziciji se ne vredi obraćati, ona ne postoji, e da si ti moj Milorade u opziciji ovo sa koronom i u UKC-u bi već bilo rješeno.

ODGOVORITE
Name

Nikola

03.05.2020 13:29

Žalosno šta vam radi lopovska vlast..Gubite kredibilitet i pretvarate se u dvorske lude da biste oprali njihovu nesposobnost i urušavanje zdravstvenog sistema..Pa šta mislite da smo tolike budale,juče u Hrvatskoj citavoj 3 zarazena a kod nas 50..U Tuzli nema zaraženih više i svi su oporavljeni,u Crnoj Gori 6 dana bez zarazenih...majko mila

ODGOVORITE
Name

Miloš

03.05.2020 13:30

Misle da je narod glup. Sa 2 zarazena na 59 ..pa 49,53 pa na 9 danas..samo da narod drze pod ključem!?

ODGOVORITE
Name

zoki

03.05.2020 13:30

Kako bi se sprijećio rad Skupštine RS-a i nastavilo vanredno stanje u B. Luci mora biti visok broj pozitivnih bar dok se ovaj novac od MMf-a ne raskrčmi.

ODGOVORITE
Name

Igor

03.05.2020 13:31

Kakva klinika Schwarzwald šta je UKC. Sve med i mlijeko, vrhunski stručnjaci, nema propusta nikakvih, nema ničije odgovornosti za bilo šta, svega ima dovoljno na stanju. Samo ovaj narod ništa ne valja, samo nešto kuka, jauče, buni se. Budite srećni što niste u Njemačkoj npr. za vrijeme ove pandemije. P.S. Kažu da neće da prave rijaliti.

ODGOVORITE
Name

Saša

03.05.2020 13:31

Doktor, zamjenik direktora UKC, poslanik u parlamentu, presjednik stranke, presjednik staba, clan koje kakvih odbora, "spinjetak" i naravno Milin podparol (Mile uzvikne izdaja, Stevandic odmah izdaja) pitam se kako to sve stizete dragi doktore... Vjerujte ako bi htjeli pomoci ovom narodu vratite se svojoj struci tako cete biti od naj vece koristi i pokrite se usima najbolje bi bilo...

ODGOVORITE
Name

Dva pitanja

03.05.2020 13:32

Da li svi zdravstveni radnici na UKC imaju istu zastitnu opremu kao njihove kolege na infektivnoj i zasto nemaju??? Niko ne krivi dr i med.sestre. Oni bi se sigurno zastitili, da su imali s cim. Zastitite te ljudi, trebace nam svima!

ODGOVORITE
Name

JOBAH

03.05.2020 13:33

Направили сте ви шоу од народа и од сами себе Најбоља изјава је вашега директора Џајића који је рекао захваљујући медијима и новинарима корона је ушла у све домове.

ODGOVORITE
Name

Luka

03.05.2020 13:34

PAPAK, LOPOV ,IZDAJNIK I LAŽOV VEĆI OD MILE!

ODGOVORITE
Name

Stole

03.05.2020 13:34

Volino imas 40 zdravstvenih radnika iz UKC zarazena i pricas o rijalitija,a svaki dan pljujete po narodu i samo pricate o kaznjavanju gluperde glupe..

ODGOVORITE
Name

Rade

03.05.2020 13:35

Doktore budi ono što jesi ..mani se politike tebi je u tvojim pojavljivanjima na TV..svaka druga riječ naša predsjednica i nas gosp.predsjedavajuci..kao da nije njih mi bi pomrli svi. Spostovanjem budite ljekar .sve ostalo je bzz. Uskratili ste pravo na liječenje ljudima ..nek me neko demantuje ako nije tako..

ODGOVORITE
Name

Aleksandar

03.05.2020 13:36

Laz, nikoga ne testiraju prije ulaza samo mjere temperaturu daljinskim toplomjerom i svima pokazuje 35,6 a kad izlazis ni juce a ni danas nisu uzeli bris iz nosa, svaka cast medicinskom osoblju i doktorima oni izvlace svoj maksimum a ovaj sto prica samo petlja i laze.

ODGOVORITE
Name

Karadoz

03.05.2020 13:36

cetri lekara cetri razlicite maske a ni jedna koja je zaista efikasna

ODGOVORITE
Name

Dalibor

03.05.2020 13:36

Poslušnost i šutnja su kupljeni strahom i sa jednokratnom pomoći od 1000 KM!Razumnom čovjeku dosta da prepozna istinu.

ODGOVORITE
Name

Milanka

03.05.2020 13:36

Đajiću zašto si pustio ljude sa hirurgije da idu svojim kucama ne sačekajući njihove testove na virus i samim tim izlazuci njihove porodice riziku Tuznooo i sramnooo

ODGOVORITE
Name

Branko

03.05.2020 13:37

Sveste domove zdravlja pozakljucavali u RS tuzno kao i u Modrici necete da primate ni preko bolesne sa upalom bubrega ,neznam samo otkud se vi zaraziste od koga.

ODGOVORITE
Name

Petar

03.05.2020 13:37

E moj Djaicu kakvi ste vi doktori kad treba lieciti narod vi nedate prici bolnici ko da vam vjeruje onda razbolise sad to je umjece doci do doktora.

ODGOVORITE
Name

Šeranić

03.05.2020 13:42

Važno je da se utvrdi da li su na UKC-u poštovani protokoli, za šta su nadležni direktori ustanova i načelnici odjeljenja.

ODGOVORITE
Name

Bosiljka

03.05.2020 13:45

Sad vam stalo do naroda i stiti te narod. Sram vas bilo a za obicni pregled ceka se po godinu dana i umre ne doceka termin. Sad ste svi pokazali svoju skolu da vas moze i dijete uhvatiti da lazete. MRS

ODGOVORITE
Name

Olja

03.05.2020 13:55

Pa Dzevandoc,taj debeli doktor rece sve je po kontrolom HA?

ODGOVORITE
Name

pops

03.05.2020 13:57

52na 3000 jest 2.2% ,ali gospodo 52 zarazena na 900 zarazenih u RS.u je 5.8%

ODGOVORITE
Name

borac

03.05.2020 14:03

Sta kazu cobani iz staba??

ODGOVORITE
Name

nada

03.05.2020 14:04

Boze dragi, ima li igdje vise mrznje prema doktorima i med.osoblju nego kod nas. STRASNO

ODGOVORITE
Name

Re

03.05.2020 14:35

Ne prema osoblju i doktorima vec vrhu nelijeci politika narod.Svaka cast osoblju i veliki plus uprava ostavke da imaju moral

Name

Re nada

03.05.2020 15:09

Dal si zaboravila neki dan smrt trudnice i bebe? Prave medicinare niko ne osudjuje. Vec one pontrone koji rukovode sa njima stevandic,dzajic i njima slicni

Name

racio

03.05.2020 14:13

Što se tiče zdravstvenih radnika, uradili su manje nego što su mogli, ali mogli smo se liječiti i u Evropi, kao i oni primati plate.

ODGOVORITE
Name

Jode

03.05.2020 14:15

Osim dr. Verhaz ostali nisu trebali dolaziti na pres samo se brukaju, ali nemojmo nikoga optuzivati nije ni mjesto ni vrijeme vec podrzimo i pomozimo nasim medicinskim radnicima. Pa ljudi logicno je da u bolnici bude zarazenih i logicno je ce se neko i od medicinskih radnika zaraziti.Treba medicinskim radnicima odati priznanje. Ovo prepucavanje sve politicki manite se toga i zivila Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Max

03.05.2020 14:56

U Prijedoru doktor (veza?, pare?) preko reda i procedure uveo pozitivnu mušteriju u hirurški odjel. Sad je čitava smjena osoblja u izolaciji.

ODGOVORITE
Name

Pamtim

03.05.2020 14:59

Lako će vama biti da stvarate tu vašu novu državu sa omladinom koja je vaspitavana i školovana u Kraljevini, voleo bih da doživim da vidim kakvu će državu stvoriti vaša komunistička omladina.“

ODGOVORITE
Name

Milos

03.05.2020 15:03

Ljigav je i opasan lik ovaj dr Peko Kovacevic. Zalosno sto jedan takav ljigavac odlucuje o ljudskim zivotima.

ODGOVORITE
Name

Nije mi jasno

03.05.2020 15:06

Kako u Federaciji 10 zarazenih, u Sarajevu niti ijedan zarazeni vec 3 dana, u tuzli vec 10 dana, a sta je sa nama zaista nije jasno! Ova vlast je propast, čim je gicko tu zajedno sa miletovim pulenima!

ODGOVORITE
Name

JA

03.05.2020 15:12

Ovo je konferencija snsd poslusnih i kriminalnih doktora a ne doktora i struke. Po njihovom govoru se vidi da pricaju samo lazi. Gdje je ovde glas radnika i struke o pravom stanju u KC BL, ne njima je zabranjeno da iznesu istinu.!!!! Normalno je da su se zarazili zdravstveni radnici, bez opreme su gurnuti u vatru, dok ovi snsd "strucnjaci doktori"kradu i prodaju njihove donacije. Ovo je nevidjena bruka i sramota da jedan Stevandic, Dzajic itd.. odlucuju o bilo cemu u ovoj situaciji. Oni su snsd politicari, oni su davno skinuli mantile i zaboravili i ono malo sto su znali o medicini.!!!

ODGOVORITE
Name

NN

03.05.2020 15:19

Pogledajte šta pišu američke novine o UKCu. Katastrofa.

ODGOVORITE
Name

Savest

03.05.2020 15:20

Smrtnost prosle godne na klinici dr.Kovacevica Pedje od gripa bila 90 posto toliko o strucnosti njega i njegove klinike

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

03.05.2020 15:46

Smijenili ste najboljeg strucnjaka dr Kezic i doveli neznalicu Verhaz to cijela Banjaluka moze pitvrditi i unistili infektivnu kliniku koja je bila najbolja na klinickom centru do tad

ODGOVORITE
Name

Angelina

03.05.2020 22:04

????

Name

Mjesec

03.05.2020 16:49

Zalosno je to sto se neko ko je tolike skole ucio i lijeci ljude mora sepravdati olosu

ODGOVORITE
Name

Marko dr

03.05.2020 17:38

1. Svo osoblje na odjeljenjima u gdje se pojavio virus staviti u izolaciju 2. Premijestiti pacijente i dezinfikovati cijeli klinicki centar 3.Testirati sve pacijente 4. i najvaznije, obezbjediti adekvatnu opremu zdravstvenim radnicima( pri tom se ne misli na hirurske maske vec na maske ffp3) Ukoliko ovo ne urade klinicki centar ce biti neupotrebljiv

ODGOVORITE
Name

Sandra

04.05.2020 13:45

Pored testiranja zdravstvenih radnika, trebali bi testirati i radnike u prodavnicama.

ODGOVORITE
Name

Slavko Titan

05.05.2020 09:41

Zaraženi zato što nemaju opremu propisane kvalitete. Daj Bože da ne bude još žešće.

ODGOVORITE