МУП РС обуставља прекршајне поступке против 18 особа

Министарство унутрашњих послова Републике Српске наложило је да се обавијесте надлежни судови о обустави прекршајних поступака против 18 особа, који су покренути на темељу Уредбе са законском снагом о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања, те Одлуке о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Републике Српске.

Република Српска 29.04.2020 | 15:05
МУП РС обуставља прекршајне поступке против 18 особа

Оба нормативна акта стављена су ван снаге под снажним притиском јавности, професионалне новинарске заједнице и цивилног сектора, а у вези с тим, Удружење БХ новинари и Линија за помоћ новинарима обратили су се МУП-у РС са упитом шта ће бити с прекршајним поступцима покренутим на основу тих одлука.

''У складу са ранијим саопштењем Министарства, полицијским управама МУП-а Републике Српске даје налог да се покрену поступци поништавања прекршајних налога издатих по основу та два нормативна акта, придржавајући се процедуре прописане Инструкцијом о начину примјене Закона о прекршајима'', појашњено је у одговору из МУП-а.

Такође, за прекршаје који су издати по истом основу, који су процесуирани путем захтјева за покретање прекршајног поступка, наложено је да се обавијесте надлежни судови да се одустаје од поднесених захтјева.

Из МУП-а Републике Српске су напоменули да је у складу с тим актима, док су били на снази, издато укупно 18 прекршајних налога физичким особама, а да ниједан налог није издат правном субјекту односно медијској кући. 

(Фена)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Кљун

29.04.2020 13:15

Све то да се линепо обрисе и из казнене евиденције, јер господо завели сте одмах, да не буде касније,да народ мора подносити захтјеве за брисање и цекати по неколико мјесеци,а сада подносите пријаве против ових сто хуманитарну помоц продају.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.04.2020 17:37

Најбитније је да Полицијска управа Градишка интензивно врши контролу брзине пресретачима и другим радарима од почетка мјесеца, а ове контроле ће се интензивирати од јуче до 10 маја. Навалили да кажњавју и оно мало људи који се крећу путевима. То им је сада главна активност, треба накупити пара да и они добију поклон од 1000 КМ. Је*ем те такозвана државо.

Name

Ре Ре

29.04.2020 19:49

И у Добоју иза сваког грма лези камера. Ко пацови вире. Ваљда их срамота сопственог народа

Name

Лакрдија од Дрзаве

29.04.2020 13:33

Е сад ових 18 да тузе муп и оне који су незаконито подносили тузбе мимо устава и закона.Одстету наравно плацају грађани од пореза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Лакрдија од државе

29.04.2020 13:42

Хау јес ноу, или у преводу како да не! Можда би им ти могао бити правни заступник, тако силно препамтан и премудар!?

Name

КЛовнови

29.04.2020 13:50

Ова власт је толико корумпирана и неспособна да су својим поступцима тако понизили и закон и институције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

29.04.2020 14:23

Ова власт тумара од сокака до сокака и гледа где шта може ушићарити док им није одзвонило, а нај више плету оо недужном народу ито све по онима који су гласали за њих, по паролом, "ПО ЗАКОНУ" јер народ ма колико био сиромашан у цјелини је увијек богат да би измирио обавезе по закону мој народе хоћемо ли икада схватити да морамо устати против пљачкаша по закону или ћемо почети умирати од глади

Name

За клобнови

29.04.2020 14:29

Власт моземо само назвати правим именом када постује и ради по уставу и закону а ови то нераде и зато их не називајте висе властима него окупаторима рс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ за РЕ лакрдија

29.04.2020 14:30

Који си ти БОТ мајко мила!! Да неби ове короне никад неби поверовао да овдје има ТАКВИХ КРЕТЕНА СТО БИ И Б. ЉУ ДАЛИ ОВИМ ВЛАСТОДРСЦИМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

29.04.2020 15:40

Јаде, јадне..покушали сте на најпоштенијим и најчеститијим особама да још једном проводите терор!? Ријешите ви тешка убиства, премлаћивање новинара и свих неистомишљеника овог режима, пустите народ до мирно тражи правду и истину! Доста терора и злоупотребе положаја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

29.04.2020 21:00

Ако не мозес да побједис на фер,онда будес дрот кер..

ОДГОВОРИТЕ