MUP RS obustavlja prekršajne postupke protiv 18 osoba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske naložilo je da se obavijeste nadležni sudovi o obustavi prekršajnih postupaka protiv 18 osoba, koji su pokrenuti na temelju Uredbe sa zakonskom snagom o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja, te Odluke o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Republika Srpska 29.04.2020 | 15:05
MUP RS obustavlja prekršajne postupke protiv 18 osoba

Oba normativna akta stavljena su van snage pod snažnim pritiskom javnosti, profesionalne novinarske zajednice i civilnog sektora, a u vezi s tim, Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima obratili su se MUP-u RS sa upitom šta će biti s prekršajnim postupcima pokrenutim na osnovu tih odluka.

''U skladu sa ranijim saopštenjem Ministarstva, policijskim upravama MUP-a Republike Srpske daje nalog da se pokrenu postupci poništavanja prekršajnih naloga izdatih po osnovu ta dva normativna akta, pridržavajući se procedure propisane Instrukcijom o načinu primjene Zakona o prekršajima'', pojašnjeno je u odgovoru iz MUP-a.

Takođe, za prekršaje koji su izdati po istom osnovu, koji su procesuirani putem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, naloženo je da se obavijeste nadležni sudovi da se odustaje od podnesenih zahtjeva.

Iz MUP-a Republike Srpske su napomenuli da je u skladu s tim aktima, dok su bili na snazi, izdato ukupno 18 prekršajnih naloga fizičkim osobama, a da nijedan nalog nije izdat pravnom subjektu odnosno medijskoj kući. 

(Fena)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Kljun

29.04.2020 13:15

Sve to da se linepo obrise i iz kaznene evidencije, jer gospodo zaveli ste odmah, da ne bude kasnije,da narod mora podnositi zahtjeve za brisanje i cekati po nekoliko mjeseci,a sada podnosite prijave protiv ovih sto humanitarnu pomoc prodaju.....

ODGOVORITE
Name

Re

29.04.2020 17:37

Najbitnije je da Policijska uprava Gradiška intenzivno vrši kontrolu brzine presretačima i drugim radarima od početka mjeseca, a ove kontrole će se intenzivirati od juče do 10 maja. Navalili da kažnjavju i ono malo ljudi koji se kreću putevima. To im je sada glavna aktivnost, treba nakupiti para da i oni dobiju poklon od 1000 KM. Je*em te takozvana državo.

Name

Re Re

29.04.2020 19:49

I u Doboju iza svakog grma lezi kamera. Ko pacovi vire. Valjda ih sramota sopstvenog naroda

Name

Lakrdija od Drzave

29.04.2020 13:33

E sad ovih 18 da tuze mup i one koji su nezakonito podnosili tuzbe mimo ustava i zakona.Odstetu naravno placaju građani od poreza.

ODGOVORITE
Name

РЕ Лакрдија од државе

29.04.2020 13:42

Хау јес ноу, или у преводу како да не! Можда би им ти могао бити правни заступник, тако силно препамтан и премудар!?

Name

KLovnovi

29.04.2020 13:50

Ova vlast je toliko korumpirana i nesposobna da su svojim postupcima tako ponizili i zakon i institucije.

ODGOVORITE
Name

Darko

29.04.2020 14:23

Ova vlast tumara od sokaka do sokaka i gleda gde šta može ušićariti dok im nije odzvonilo, a naj više pletu oo nedužnom narodu ito sve po onima koji su glasali za njih, po parolom, "PO ZAKONU" jer narod ma koliko bio siromašan u cjelini je uvijek bogat da bi izmirio obaveze po zakonu moj narode hoćemo li ikada shvatiti da moramo ustati protiv pljačkaša po zakonu ili ćemo početi umirati od gladi

Name

Za klobnovi

29.04.2020 14:29

Vlast mozemo samo nazvati pravim imenom kada postuje i radi po ustavu i zakonu a ovi to nerade i zato ih ne nazivajte vise vlastima nego okupatorima rs!

ODGOVORITE
Name

RE za RE lakrdija

29.04.2020 14:30

Koji si ti BOT majko mila!! Da nebi ove korone nikad nebi poverovao da ovdje ima TAKVIH KRETENA STO BI I B. LJU DALI OVIM VLASTODRSCIMA!

ODGOVORITE
Name

Лука

29.04.2020 15:40

Јаде, јадне..покушали сте на најпоштенијим и најчеститијим особама да још једном проводите терор!? Ријешите ви тешка убиства, премлаћивање новинара и свих неистомишљеника овог режима, пустите народ до мирно тражи правду и истину! Доста терора и злоупотребе положаја!

ODGOVORITE
Name

Ako

29.04.2020 21:00

Ako ne mozes da pobjedis na fer,onda budes drot ker..

ODGOVORITE