Позитивне још 42 особе, ново жариште у Копривници

- Министар здравља Хрватске Вили Берош изјавио је данас да су у посљедња 24 часа потврђена 42 нова случаја заразе вирусом корона, а да је ново жариште отворено у Копривници.

Регион 22.04.2020 | 14:33
Позитивне још 42 особе, ново жариште у Копривници

"У дому за старија лица у Копривници имамо 13 обољелих штићеника и два радника позитивна на вирус корона", рекао је Берош на конференцији за новинаре Националног штаба цивилне заштите.

Према његовим ријечима, од почетка епидемије у Хрватској је заражено укупно 1.950 особа.

"Тестирано је укупно 27.614 особа, а јуче 1.340. Број позитвних налаза пада, па је данас њих 7,06 одсто. Од јуче нема преминулих тако да је њихов број и даље 48. На респираторима имамо 19 пацијената, односно једног више у односу на јуче", навео је Берош.

Он је додао да је хоспитализовано 314 лица, што је три мање него јуче, док је број отпуштених из здравствених установа порастао за 33 на 457, а опорављених који су код куће за 35 на 412 лица.

"Укупно имамо 869 опорављених. Репродукциони број је 0,8 што значи да један обољели зарази мање од једне особе у околини. Наше мјере показују резултате", нагласио је Берош.

Говорећи о релаксирању мјера, Берош је рекао да ће у моменту када буде повољна епидемиолошка ситуација обавијестити јавност које би од мјера могли укинути.

"Креираћемо и план мјера које ће допринијети економском опоравку, а које ће најмање сметати епидемиолошкој ситуацији и ширењу инфекције. Влада ће сутра изаћи са документом у којем ће бити објављено фазност мјера и сви детаљи са датумима", најавио је Берош.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кмкок

22.04.2020 13:37

Како вирус удје у старацке домове а неце у маркете... старацки домови су вец мјесецима блокирани, забрањене су посјете а на касама у маркетима поред јадних касирки дневно продје по неколико хиљада људи... и ниједна касирка да се зарази а у скоро сваки старацки дом вирус успије уци и поред свих мјера... није бас логицно...

ОДГОВОРИТЕ