Pozitivne još 42 osobe, novo žarište u Koprivnici

- Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da su u posljednja 24 časa potvrđena 42 nova slučaja zaraze virusom korona, a da je novo žarište otvoreno u Кoprivnici.

Region 22.04.2020 | 14:33
Pozitivne još 42 osobe, novo žarište u Koprivnici

"U domu za starija lica u Кoprivnici imamo 13 oboljelih štićenika i dva radnika pozitivna na virus korona", rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Prema njegovim riječima, od početka epidemije u Hrvatskoj je zaraženo ukupno 1.950 osoba.

"Testirano je ukupno 27.614 osoba, a juče 1.340. Broj pozitvnih nalaza pada, pa je danas njih 7,06 odsto. Od juče nema preminulih tako da je njihov broj i dalje 48. Na respiratorima imamo 19 pacijenata, odnosno jednog više u odnosu na juče", naveo je Beroš.

On je dodao da je hospitalizovano 314 lica, što je tri manje nego juče, dok je broj otpuštenih iz zdravstvenih ustanova porastao za 33 na 457, a oporavljenih koji su kod kuće za 35 na 412 lica.

"Ukupno imamo 869 oporavljenih. Reprodukcioni broj je 0,8 što znači da jedan oboljeli zarazi manje od jedne osobe u okolini. Naše mjere pokazuju rezultate", naglasio je Beroš.

Govoreći o relaksiranju mjera, Beroš je rekao da će u momentu kada bude povoljna epidemiološka situacija obavijestiti javnost koje bi od mjera mogli ukinuti.

"Кreiraćemo i plan mjera koje će doprinijeti ekonomskom oporavku, a koje će najmanje smetati epidemiološkoj situaciji i širenju infekcije. Vlada će sutra izaći sa dokumentom u kojem će biti objavljeno faznost mjera i svi detalji sa datumima", najavio je Beroš.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kmkok

22.04.2020 13:37

Kako virus udje u staracke domove a nece u markete... staracki domovi su vec mjesecima blokirani, zabranjene su posjete a na kasama u marketima pored jadnih kasirki dnevno prodje po nekoliko hiljada ljudi... i nijedna kasirka da se zarazi a u skoro svaki staracki dom virus uspije uci i pored svih mjera... nije bas logicno...

ODGOVORITE