У Семберији више нема заражених вирусом корона

Обољелих од вируса корона у Бијељини тренутно нема.

Република Српска 18.04.2020 | 20:16
У Семберији више нема заражених вирусом корона

Дом ученика сада је празан и остаје као карантин за, евентуално, новообољеле.

 Смањује се и број лица у самоизолацији, док на  на налазе у Основној школи "Вук Караџић" чека 20 људи.

У Бијелини је до сада било заражено  11 лица, девет је излијечено, док су два лица преминула И ријеч је о лицима која су се лијечила у Центру за срце у Тузли, гдје су , како се претпоставља и заражени вирусом.

В.д. директора болнице "Свети Врачеви" Милица Ловрић навела је да новообољелих од вируса корона у Бијељини нема, да је девет излијечених пацијената, као и да су посљедњих седам дана рађена тестирања и да су сви тестови негативни.

Ловрићева је рекла да је бијељинска болница у завршној фази грађевинских радова за припрему лабораторије за вирусологију, те да ће они бити окончани половином сљедеће седмице.

"Предузели смо и све пословове за набавку пропратне медицинске опреме неопходне за лабораторију за вирусологију. Вријеме испоруке јесте проблем, али се надам да ћемо почетком маја имати опремљену ову лабораторију", рекла је Ловрићева.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Јанос

18.04.2020 18:58

Свака част Бијељина

ОДГОВОРИТЕ
Name

за јанош

18.04.2020 21:26

Долази вријеме Културне МЕНСТРУАЦИЈЕ ,Веома нам је драго што се ово догађа.!!

Name

Воxпопули

18.04.2020 19:40

Колико је сада ово реално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаа

18.04.2020 20:34

Па реално је, али када би поцели да тестирају мозда би и било. Овако без тестова остаце мирно.

Name

реално

19.04.2020 01:14

Број умрлих и број људи на болницком лецењу је најреаланији показатељ који се односи на ову епидемију. РС и ФБиХ имају срецу да имају мале градске средине и да су се на време провеле мјере изолације. Најразвијеније земље свијета су много лосије просле и много слабије припремиле. Сада само треба благовремено и по регионима, како то ситуација допуста, отварати екеномију и контролисати улазак људи у земљу. Великим бројем тестова изоловати сваки сумњив слуцај. Привреда не мозе да дуго издрзи овакво стање.

Name

18.04.2020 20:31

Колико има тестирани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здрав разум

19.04.2020 05:12

Среце, како су овдје, као нигдје на свијету способни медицинари, бјезе од народа, али ми смо у Христовом рукама, на Христовим путу. Нека, цувајте те тестове за себе, никад вам народ И није био вазан, изузев за гласове, да СЕ наметнете,... не требају нам ти васи И такви тестови. Вазно је икад оци отворити, бити свјестан И опстати конацно свој.

Name

Дингил

19.04.2020 02:34

А хоћете ли икад написати чиме су се лијечили, како су третирали болест, јесу ли пили какве таблете, чајеве, стављали облоге ,икад икаква ријеч о томе? Напишете "излијечили" али чиме ?

ОДГОВОРИТЕ