Брчко: Волонтери у борби против вируса корона

Црвени крст Брчко дистрикта у току дана прими око 30 позива  грађана којима је потребна њихова помоћ. У почетку су радили на дезинфекцији а потом се појавила потреба за доставом хране за особе преко 65 година.

Република Српска 16.04.2020 | 17:16
Брчко: Волонтери у борби против вируса корона

Црвени крст  Брчко дистрикта тренутно ради са донатосрким средствима И средствима из властитих резерви. За сада све постижу али се надају да ће то  Врло брзо бити уређено И кроз систем владиних институција, каже Денис Шехановић - секретар Црвеног крста Брчко дистрикта.

„ Све је фокусирамо на обољеле од вируса али не заборављамо ни наше сталне кориснике. Приоритет су људи који су у изолацији И ризичне групе „ .

У оквиру ЦК функционише од 16 до 20 волонтера који раде сваки дан.

 У мом тиму је 15 волонтера. Почели смо са дезинфексцијом, потом са набавком лијекова И хигијене за становнике које је у стању потребе. Радимо транспорт потенцијално заражених особа . То ради тим под пуном заштитиом , каже волонтер Сања Игњић.

Одјељење Цивилне заштите од првог дана проглашења ванредног стања ставило се на у пуном капацитету на располагање. Један волонтерски тим ангажован је у карантину Пешкири . Један тим ради на транспорту обољелих . Сви волонтери су заштићени адекватном опремом тако да страха за сада нема.   

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар