Средњовјечна жена други случај заразе вируса корона

У србачкој општини  забиљежен је други случај обољења од вируса корона. Ради се о средњовјечној жени из Разбоја која је збринута на Клиници за инфективне болести УКЦ Бања Лука.

Република Српска 16.04.2020 | 14:30
Средњовјечна жена други случај заразе вируса корона

Епидемиолошка служба Дома здравља Србац у сарадњи са општинском инспекцијом предузела је мјере на идентификацији лица која су протеклих дана  била у контакту са обољелом  женом.  По том основу издато је 14 рјешења о  кућној изолацији, сазнајемо у Штабу за ванредне ситуације.  Поред лица која су била у контакту са обољелом  женом, у овој локалној заједници налази се још  девет особа у кућној изолацији и једно лице у карантину на Бардачи. Ријеч је о лицу које је дошло из иностранства са привременог рада.

Командант Штаба за ванредне ситуације у Српцу Младјан Драгосављевић је рекао да нови случај корона вируса  упозорава  да нема мјеста опуштању у проводјењу мјера за спречавање ширења  корона вируса.

Ово је други случај појаве заразе од корона вируса у нашој општини  што потврдјује да опасност од овог невидљивог непријатеља није прошла  и да се досљедно морају проводити мјере заштите  и у току васкршњих празника.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар