Srednjovječna žena drugi slučaj zaraze virusa korona

U srbačkoj opštini  zabilježen je drugi slučaj oboljenja od virusa korona. Radi se o srednjovječnoj ženi iz Razboja koja je zbrinuta na Klinici za infektivne bolesti UKC Banja Luka.

Republika Srpska 16.04.2020 | 14:30
Srednjovječna žena drugi slučaj zaraze virusa korona

Epidemiološka služba Doma zdravlja Srbac u saradnji sa opštinskom inspekcijom preduzela je mjere na identifikaciji lica koja su proteklih dana  bila u kontaktu sa oboljelom  ženom.  Po tom osnovu izdato je 14 rješenja o  kućnoj izolaciji, saznajemo u Štabu za vanredne situacije.  Pored lica koja su bila u kontaktu sa oboljelom  ženom, u ovoj lokalnoj zajednici nalazi se još  devet osoba u kućnoj izolaciji i jedno lice u karantinu na Bardači. Riječ je o licu koje je došlo iz inostranstva sa privremenog rada.

Komandant Štaba za vanredne situacije u Srpcu Mladjan Dragosavljević je rekao da novi slučaj korona virusa  upozorava  da nema mjesta opuštanju u provodjenju mjera za sprečavanje širenja  korona virusa.

Ovo je drugi slučaj pojave zaraze od korona virusa u našoj opštini  što potvrdjuje da opasnost od ovog nevidljivog neprijatelja nije prošla  i da se dosljedno moraju provoditi mjere zaštite  i u toku vaskršnjih praznika.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar