Њемачка амбасада помогла дјецу удружења "Дебра БиХ"

Радници њемачке амбасаде приходе од свог Божићног базара донирају за медицинску помоћу „Дјеце лептира"

Република Српска 16.04.2020 | 14:23
Њемачка амбасада помогла дјецу удружења "Дебра БиХ"

Њемачка амбасадорица Маргрет Уеббер данас је удружењу ДЕБРА БиХ предала донацију радника Амбасаде. Друштво се брине о дјеци обољелој од аутоимуне булозне епидермолизе.

„Веома ме радује да су радници Амбасаде одлучили да подрже дјецу лептире у БиХ. Посебно у овом времену, када је здравствени систем под притиском, желимо овим гестом дати  допринос оној дјеци, која потпуно неовисно о кризи корона-вируса, морају и даље добити помоћ.  Не смијемо заборавити људе као што су они, који од рођења болују од ове тешке болести и трајно овисе о здравственом лијечењу", рекла је амбасадорица Уеббер приликом предаје донације.

Радници Њемачке амбасаде су у децембру 2019. године организовали свој традиционални Божићни базар у хуманитарне  сврхе. Одлучили су да од прихода у износу од  4.300 КМ купе силиконске фластере за „дјецу лептире". Силиконски фластери се могу увести само из иностранства. Фирма Итал Гроуп, која увози ову опрему, је додатно донирала још 25 % од наручене робе.

„Ова донација за наше Лептириће је веома значајна, нарочито у овом  тешком времену ширења корона-вируса. Лептирићи у БиХ вам се захваљују", је рекла предсједница друштва ДЕБРА БиХ Сенаида Герин током примопредаје, каже се у саопштењу.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар