Njemačka ambasada pomogla djecu udruženja "Debra BiH"

Radnici njemačke ambasade prihode od svog Božićnog bazara doniraju za medicinsku pomoću „Djece leptira"

Republika Srpska 16.04.2020 | 14:23
Njemačka ambasada pomogla djecu udruženja "Debra BiH"

Njemačka ambasadorica Margret Uebber danas je udruženju DEBRA BiH predala donaciju radnika Ambasade. Društvo se brine o djeci oboljeloj od autoimune bulozne epidermolize.

„Veoma me raduje da su radnici Ambasade odlučili da podrže djecu leptire u BiH. Posebno u ovom vremenu, kada je zdravstveni sistem pod pritiskom, želimo ovim gestom dati  doprinos onoj djeci, koja potpuno neovisno o krizi korona-virusa, moraju i dalje dobiti pomoć.  Ne smijemo zaboraviti ljude kao što su oni, koji od rođenja boluju od ove teške bolesti i trajno ovise o zdravstvenom liječenju", rekla je ambasadorica Uebber prilikom predaje donacije.

Radnici Njemačke ambasade su u decembru 2019. godine organizovali svoj tradicionalni Božićni bazar u humanitarne  svrhe. Odlučili su da od prihoda u iznosu od  4.300 KM kupe silikonske flastere za „djecu leptire". Silikonski flasteri se mogu uvesti samo iz inostranstva. Firma Ital Group, koja uvozi ovu opremu, je dodatno donirala još 25 % od naručene robe.

„Ova donacija za naše Leptiriće je veoma značajna, naročito u ovom  teškom vremenu širenja korona-virusa. Leptirići u BiH vam se zahvaljuju", je rekla predsjednica društva DEBRA BiH Senaida Gerin tokom primopredaje, kaže se u saopštenju.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar