Ливно: Возач након стравичне несреће закопавао оружје

Општински суд у Ливну данас је осумњиченом Т.П. (41) одредио једномјесечни притвор јер је изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуло четверо младих из села Струпнић, Владе Вујева (20), Славице Вујева (20), Јозе Матковића (21) те Иване Римац (19).

Босна и Херцеговина 14.04.2020 | 20:28
Ливно: Возач након стравичне несреће закопавао оружје

Осумњиченом се на терет стављају тешка кривична дјела против безбједности јавног саобраћаја, неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној несрећи, неовлаштено држање оружја или експлозивних твари и посебни случајеви фалсификовања исправе, навело је ливањско Тужилаштво.

Судија за претходни поступак Општинског суда у Ливну притвор му је одредио због постојања основане сумње да ће уништити доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да ће боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке. 

Осумњиченом се ставља на терет да је 9. априла 2020. године, око 23 сата, у вријеме забране кретања моторних возила због тренутне епидемиолошке ситуације, на магистралном путу М-6.1 у мјесту Ковачић, општина Ливно, управљао аутомобилом "ланд ровер", рег. ознака О23- Ј-244,из правца Грахова, према Ливну, без упаљених свјетала.

Он је, према наводима Тужилаштва, лијевим предњим дијелом возила ударио у предњи дио возила марке "ВW голф ИИ", рег. ознака Ј87- Е-496, а којим је управљао Јозо Матковић (21), док су се на мјесту путника налазили Славица Вујева (20), Владе Вујева (20) и Ивана Римац (19), а који су од посљедица задобијених повреда преминули.

Поред наведених кривичних дјела која се осумњиченом стављају на терет, исти се такође терети да је дана 30. марта 2020.године, неовлаштеном употребом печата израдио потврду о кретању, којом се И.Ш., особи која се за вријеме саобраћајне незгоде налазила на мјесту сувозача у возилу осумњиченог, за вријеме опасности од појаве корона вируса, као ловочувару дозвољава кретање у времену од 00-24,00 сата.

Након проведене криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеном кривичним дјелу, осумњичени је предан на даље надлежно поступање Кантоналном тужитељству Кантона 10 у Ливну, те је након доношења наредбе о провођењу истраге и испитивања осумњиченог поступајући Кантонални тужитељ, Општинском суду у Ливну, поднио приједлог за одређивање мјере притвора.

Након одржаног рочишта због постојања основа сумње да ће уништити доказе или трагове важне за казнени поступак , као и да ће боравком на слободи ометати истражни поступак утицајем на свједоке , поступајући судија Општинског суда у Ливно, против осумњиченог је одредио мјеру притвора у трајању од мјесец дана.

Истрага у кривичном предмету против осумњиченог је у току, а у даљем току поступка провест ће се потребна вјештачења, прикупити одређена материјална документација, саслушати свједоци и предузети све друге мјере и радњу у складу са Законом о кривичном поступку Федерације Босне и Херцеговине, саопштило је тужилаштво. 

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

14.04.2020 19:16

Треба га на дозивотну да цијели зивот размисља како је убио цетворо младих људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрт фасизму

14.04.2020 21:45

Не само да размисља него да буде опомена другима да не покусају слицно да ураде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ада

15.04.2020 18:56

Имају ли та дјеца родитеље?ДИВЉАСТВУ НА БАЛКАНУ СЕ МОРА РЕЦИ ДОСТА ЈЕ.