Livno: Vozač nakon stravične nesreće zakopavao oružje

Opštinski sud u Livnu danas je osumnjičenom T.P. (41) odredio jednomjesečni pritvor jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvero mladih iz sela Strupnić, Vlade Vujeva (20), Slavice Vujeva (20), Joze Matkovića (21) te Ivane Rimac (19).

Bosna i Hercegovina 14.04.2020 | 20:28
Livno: Vozač nakon stravične nesreće zakopavao oružje

Osumnjičenom se na teret stavljaju teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i posebni slučajevi falsifikovanja isprave, navelo je livanjsko Tužilaštvo.

Sudija za prethodni postupak Opštinskog suda u Livnu pritvor mu je odredio zbog postojanja osnovane sumnje da će uništiti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke. 

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. aprila 2020. godine, oko 23 sata, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnom putu M-6.1 u mjestu Kovačić, opština Livno, upravljao automobilom "land rover", reg. oznaka O23- J-244,iz pravca Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala.

On je, prema navodima Tužilaštva, lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila marke "VW golf II", reg. oznaka J87- E-496, a kojim je upravljao Jozo Matković (21), dok su se na mjestu putnika nalazili Slavica Vujeva (20), Vlade Vujeva (20) i Ivana Rimac (19), a koji su od posljedica zadobijenih povreda preminuli.

Pored navedenih krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, isti se takođe tereti da je dana 30. marta 2020.godine, neovlaštenom upotrebom pečata izradio potvrdu o kretanju, kojom se I.Š., osobi koja se za vrijeme saobraćajne nezgode nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave korona virusa, kao lovočuvaru dozvoljava kretanje u vremenu od 00-24,00 sata.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnim djelu, osumnjičeni je predan na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući Kantonalni tužitelj, Opštinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnova sumnje da će uništiti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak , kao i da će boravkom na slobodi ometati istražni postupak uticajem na svjedoke , postupajući sudija Opštinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog je u toku, a u daljem toku postupka provest će se potrebna vještačenja, prikupiti određena materijalna dokumentacija, saslušati svjedoci i preduzeti sve druge mjere i radnju u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, saopštilo je tužilaštvo. 

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

14.04.2020 19:16

Treba ga na dozivotnu da cijeli zivot razmislja kako je ubio cetvoro mladih ljudi

ODGOVORITE
Name

Smrt fasizmu

14.04.2020 21:45

Ne samo da razmislja nego da bude opomena drugima da ne pokusaju slicno da urade!

ODGOVORITE
Name

Ada

15.04.2020 18:56

Imaju li ta djeca roditelje?DIVLJASTVU NA BALKANU SE MORA RECI DOSTA JE.